Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 2.3NG] Przysiadajace obroty LPG

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
audisedan1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 2.3NG] Przysiadajace obroty LPG

Post autor: audisedan1990 » 08 paź 2013, 08:33

Witam, w swoim samochodzie mam dosc dziwny problem,mianowicie przysiadaja mi obroty np podczas jazdy gdy wcisne sprzeglo albo wrzuce na luz, problem ten wystepuje rowniez na postoju gdy przegazuje samochod obroty rowniez spadaja.

Zauwazylem ze posiadam srubke w przepustnicy w momencie gdy ja mocniej wkrece obroty przysiadaja w znacznie mniejszym stopniu lub wogole. Jednak gdy ja wkrece wtedy wolne obroty sa w granicy 1000 a powinny byc na poziomie okolo 800.

Krokowy wyczyszczony, napewno w 100% szczelny, reduktor zregenerowany okolo 2 tyg temu bo myslalem ze to moze byc od tego.

Na paliwie jest ok. Mam zamontowana kompensacje.

Co myslicie zeby zdjac ten gumowy waz co daje powietrze do filtra powuietrza zeby luzno sobie wisial ? Moze dostaje za duzo powietrza ?

Macie jakies pomysly co z tym zrobic ?

krs
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 90 B3
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.3 7A

Post autor: krs » 09 paź 2013, 13:20

najlepiej jedz do dobrego gazownika i niech on ci ustawi LPG może siada ci już reduktor

audisedan1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audisedan1990 » 09 paź 2013, 16:04

reduktor jest na 100% dobry bo regeneracje miał okolo 3 tyg temu.

Zastanawia mnie ustawienie tego baypassa musze sprobowac go przykrecic bo moze dostaje za duzo gazu.

No wlasnie a wam jak sie wydaje przysiadaj bo dostaje za duzo gazu czy za malo ?

Bo śrubka w przepustnicy musi tylko dotykac tego mechanizmu a wlasnie mi wtedy najbardziej przysiada na pliwie ten objaw prawie wogole nie wystepuje.

przedwczoraj nawet ladnie udalo mi sie ustawic obroty i zeby nie przysiadaly po jezdzilem dzien dwa i zaczely przysiadac ehh

[ Dodano: 2013-10-09, 20:03 ]
I zeby nie przysiadal to krecic ta czarna od membrany czy baypassem ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl