Mam problem z moim autem b4 2.0 66kw 90km Otóż samoczynnie przełącza się z LPG na benzynę.I generacja oparta na sterowniku LCS A/1-V05-ER Landi Renzo.
Przełącza się podczas jazdy na luzie .Ilość gazu w butli nie ma znaczenia, ale zauważyłem że im cieplej na dworze (i im cieplejszy silnik) tym częściej się przełącza. W aucie jest wymieniony cały układ zapłonowy (rozdzielacz, cewkomoduł, przewody, świece).Przekopałem wszystkie przewody i podłączenia centralki LPG z autem i moim zdaniem są ok. Luty się twardo trzymają. Podpowiedzcie Prosze gdzie moze tchwic problem
[B4 2.0 ABT 90KM] samoczynne przełączanie z LPG na benzynę L
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zobacz czy w momencie pracy świecą się kontrolki tak jak na włączonym zapłonie (wyeliminuje to problem z tym że przełącznik nie widzi obrotów).
Jeśli kontrolki wyglądają tak jakby jechał na gazie a nie jedzie to problem będzie z wyjściem plusa na elektrozawory. Więc mógł np. zepsuć się przekaźnik wbudowany w przełącznik załączający plus na elektrozawory lpg.
Jeśli kontrolki wyglądają tak jakby jechał na gazie a nie jedzie to problem będzie z wyjściem plusa na elektrozawory. Więc mógł np. zepsuć się przekaźnik wbudowany w przełącznik załączający plus na elektrozawory lpg.