Napisz z jakimi wtryskami i parownikiem bo to istotniejsza rzecz (szczególnie wtryski).Satar pisze:Ja na stagu 4 eco latam od grudnia.
[B4 2.0 ABK] Sekwencja jaki reduktor oraz listwa wtryskowa..
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
[B4 2.0 ABK] Sekwencja jaki reduktor oraz listwa wtryskowa..
Witam mam zamiar do swojej "babci" założyć gaz sekwencyjny z sterownikiem STAG, tu nasuwa się moje pytanie. Jaki model (z firmy STAG) sterownika polecacie, jaki reduktor, jakie wtryski żeby to fajnie hulało. Chodzi mi o doświadczenia, opinie na ten temat. Z góry dzięki za pomoc!
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
stanowczo odradzam, ja mam taki zestaw tzn. wróć miałem, wywaliłem valteki(ona do abk są stanowczo za wolne) i mam teraz reg fast to jest dużo lepiej ale coś chyba nie halo jeszcze z parownikiem bo ma niestabilne ciśnienie i nie idzie tego odpowiednio wyregulować.gofer955 pisze:A co myślicie o takim zestawie? Sterownik -A20 AC STAG 4 Eco Wtriskiwacze-Valtek 3Ohm Reduktor- Tomasetto.
Jak byś tak zerknął niżej domojego tematu to byś wiedział, możesz poczytać https://audi80.pl/b4-20-abk-stag-4ec ... t87760.htm
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Najpierw pytasz o dobre części a później wrzucasz propozycję najtańszego zestawu jaki może być.
Tak pisze Piotr te wtryskiwacze do ABK się nie nadadzą, no chyba że to będzie valtek typ 34 w co wątpię bo taka listwa kosztuje ponad 300 zł a nie jak valtek typ 30 120zł.
Te wtryski (valtek typ 30) jeszcze z tak słabym do tej mocy reduktorem tym bardziej nie dadzą rady.
Jedynie co opcja "podwajania" w nowych stagach może trochę pomóc przy tym zestawie.
Tak pisze Piotr te wtryskiwacze do ABK się nie nadadzą, no chyba że to będzie valtek typ 34 w co wątpię bo taka listwa kosztuje ponad 300 zł a nie jak valtek typ 30 120zł.
Te wtryski (valtek typ 30) jeszcze z tak słabym do tej mocy reduktorem tym bardziej nie dadzą rady.
Jedynie co opcja "podwajania" w nowych stagach może trochę pomóc przy tym zestawie.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
mi takie coś polecono, jeśli chodzi o parownik. Bo jak mam ten nieszczęsny tomasetto at09, którym ma strasznie niestabilne ciśnie gazu.gofer955 pisze:A co z reduktorem i sterownikiem...?
A jeśli chodzi to sterownik to podobno już lepszy jest stag4, nie w wersji eco bo ma większe możliwość regulacji, chyba że chcesz już coś jeszcze z wyższej półki to stag300.karolas123 pisze: kup silvera albo zawoli
Ostatnio zmieniony 01 lut 2015, 11:50 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80