Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] sonda lambda Bingo-m

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
przemekPT
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

[B4 2.0 ABT] sonda lambda Bingo-m

Post autor: przemekPT » 13 lut 2023, 18:07

Witam, mam bałagan w kablach, chodzi mi o podłączenie sondy lambda z bingo-m i ECU samochodu. Z sondy wychodzą trzy kable. Dwa białe i czarny. Białe są połączone kostką z brązowym i niebieskim z czarnym paskiem. Z bingo powinien wychodzić szary i fioletowy. No i z ECU (chyba to te) są czarny i zielony. Teraz jak to wszystko do kupy zebrać. Na fioletowym mam oczko jakby pod masę. Na schemacie fioletowy łączy się z sondą więc nie wiem po co te oczko jest. Jakby ktoś widział jak to połączyć, z góry dzięki za odpowiedź.

Dodano po 4 minutach 25 sekundach:
przemekPT pisze:
13 lut 2023, 18:07
Witam, mam bałagan w kablach, chodzi mi o podłączenie sondy lambda z bingo-m i ECU samochodu. Z sondy wychodzą trzy kable. Dwa białe i czarny. Białe są połączone kostką z brązowym i niebieskim z czarnym paskiem. Z bingo powinien wychodzić szary i fioletowy. No i z ECU (chyba to te) są czarny i zielony. Teraz jak to wszystko do kupy zebrać. Na fioletowym mam oczko jakby pod masę. Na schemacie fioletowy łączy się z sondą więc nie wiem po co te oczko jest. Jakby ktoś widział jak to połączyć, z góry dzięki za odpowiedź.
Płytka podrdzewiala. Jest coś do psiukania żeby ta rdza zeszła czy sterownik będzie na śmieci. A może nie przeszkadza? :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Silnik: 2.3 NG

Re: [B4 2.0 ABT] sonda lambda Bingo-m

Post autor: maciek889 » 13 lut 2023, 21:14

Czarny to sygnał sondy i go rozłączasz i miejsce rozcięcia wpinasz z jednej strony (w kierunku sondy) fioletowy z bingo a szary do drugiego końca. Tam masz pojedyńczą wtyczkę na samochodzie na czarnym więc nawet nie musisz ciąć.

przemekPT
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Silnik: 2.0 ABT

Re: [B4 2.0 ABT] sonda lambda Bingo-m

Post autor: przemekPT » 13 lut 2023, 22:18

maciek889 pisze:
13 lut 2023, 21:14
Czarny to sygnał sondy i go rozłączasz i miejsce rozcięcia wpinasz z jednej strony (w kierunku sondy) fioletowy z bingo a szary do drugiego końca. Tam masz pojedyńczą wtyczkę na samochodzie na czarnym więc nawet nie musisz ciąć.
Dobra to fioletowy wiem gdzie podpiąć, problem będzie z szarym bo u mnie z tymi kablami to armagedon jest. Jedyny czarny to własnie widzę jak jest z w jednym przewodzie z zielonym to ten może?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl