[ALL] Wymiana membran w parowniku czy zakup nowego parownika
[ALL] Wymiana membran w parowniku czy zakup nowego parownika
Witam. Chciałbym zasięgnąć od was razy na temat parownika gazu.
Chodzi mi dokładnie czy bardziej się opłaca wymiana membran w parowniku czy zakup nowego parownika dobrej firmy.
Jak jesteście za zakupem nowego parownika to prosiłbym jak bylibyście w stanie podać nazwę producenta dobrej jakości parowników.
Chodzi mi dokładnie czy bardziej się opłaca wymiana membran w parowniku czy zakup nowego parownika dobrej firmy.
Jak jesteście za zakupem nowego parownika to prosiłbym jak bylibyście w stanie podać nazwę producenta dobrej jakości parowników.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Jakoś już parę razy zmieniałem membrany w parowniku i nigdy nie miałem żadnych problemów w ręcz przeciwnie teraz 80 tka nawet w mrozy mogę odpalać na gazowni z rana bez żadnych problemów ale tego nie robię wymień membrany zrób regulacje i wszystko. Nawet jeśli kupisz nowy reduktor i tak musisz jechać na regulacje
polecam zakup zestawu naprawczego na allegro razem z filtrem i samodzielną wymianę. niewiele roboty a i czynności manualne poćwiczysz. regulacja też samodzielna. przynajmniej w moim przypadku. wczoraj na trasie jak brakło gazu i załadowałem 10,5 l to przejechałem 147 km co w spalaniu daje.... sam przelicz!
Jak chcesz się bawić w regenerację to pomoże Ci to foto story:
http://forum.tempra.org/topics18/regene ... vt7920.htm
http://forum.tempra.org/topics18/regene ... vt7920.htm
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Wszystko zależy od instalacji jaką posiadasz na pokładzie bo jeśli 1 generacja to dasz sobie radę sam ale jeśli nie to będzie ciężko... Jakby co to pisz na pw kolego to w miarę możliwości pomogę... Teraz najważniejsza jest informacja która to generacja gazu no i ile instalacja na ma nalatane kilometrów