Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 2,0E '88r] zachamowania przy małych i dużych obrotach

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
bartek130191
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 2,0E '88r] zachamowania przy małych i dużych obrotach

Post autor: bartek130191 » 17 lis 2010, 13:32

a mam jeszcze takie pytanie>>>>>
może mi ktoś z was podpowie czemu moja lala strzela-świece-przewody-cały układ zapłonowy wymieniony w lipcu wiec to na pewno odpada
objawy-
silnik utrzymuje tak 1400 obr. może czasem mniej i jak gwałtownie wcisnę gaz do podłogi to zaczyna się dławić-zamiast obroty iść w górę to spadaj,zaczyna tarpać aż podstrzeli i jej odda,ale to jak odpuszcze gaz a jak będę go trzymał to zgaśnie i przy następnym odpaleniu tak podstrzeli że aż strach że rozerwie silnik,natomiast jak gaz traktuje w miarę normalnie to nie mam takich problemów ALE mam jescze taki że jak jadę tak 80km/h do 100km/h i tez gaz wcisne nawet normalnie to będzie się ładnie rozpędzał i szedł z mocą ale tak przy 3200-3400 obr.będzie miał takie jakby zachamowanie-spadek mocy i juz bedzie szedł tak jakby chciał ale nie mógł,jakby go coś trzymało-blokowało a nawet mam to czasami już przy 3000 obr.
Kiedyś natomiast miałem jeszce taki problem-jakieś 1 miesiąc temu no góra 2 że odpalałem na benzynie,przelanczałem na gaz i kicha-tak jakby gazu nie było albo jakby nie dochodził bo silnik gasł,ale znowu odpalałem na benzynie wkręcałem go na 4-5000obrotów gaz w podłogę w przełoncznik z benzyny na gaz i tak za 3 czasem 4 razem załapywał i potem palił normalnie jak dopóki znowu go to nie napadło i to na zimnym jak i na ciepłym silniku tak bywało ale teraz samo z siebie to ustąpiło już bardzo długo nie miałem takich objawów-(możecie się śmiać bo nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym ale te objawy ustąpiły z dniem wymiany akumulatora na nowiótki maksymalnie duży jaki wszedł w wyznaczone miejsce)aha i po tych problemach przy odpalaniu zawsze po załapniu na gazie podstrzelił czasem leciutki ale czasem tak uuuuu az sie bałem :-( :-( :-( :-(

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 17 lis 2010, 16:03

Na poczatek wymień filtr fazy ciekłej, przydałoby sie wyjąc reduktor rozebrac go i zobaczec w jakim stanie jest membrana jezeli spekana i stwardniała to zestaw naprawczy. Po tym zabiegu regulacja LPG i powinno byc dobrze. Sprawdz szczelnosc dolotu to bardzo wazne oraz czy nie przycina sie klapa spietrzajaca w rozdzielaczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl