Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 1.8 s PM] Zalewa na benzynie

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
TheGamer92x
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi 80 1.8 s PM] Zalewa na benzynie

Post autor: TheGamer92x » 19 gru 2013, 23:44

Witam mam problem z moją Audi, od dziś nie mogę jej odpalić na benzynie, załapuje ale zalewa ją i strasznie śmierdzi benzyną.... Jak próbuję na zapych to jakoś odpala ale da się jechać dopiero jak powyżej 2tyś obr przełączy się na gaz.... gdy podczas jazdy na gazie przełączę na benzynę to zaczyna szarpać i muszę pompować pedałem gazu aby jakoś się toczyła.. jak wciskam pedał na max to słabnie a przy ujęciu przyśpiesza.. i od dziś zauważyłem też temu strzały z tłumika, ogólnie od zawsze miałem problem z benzyną... gdy dłuższy czas jeździłem na gazie to potem własnie szarpało na benzynie ale przejeżdżałem tak kilka km i wszystko wracało do normy a od dziś gdy pojawiły się te strzały to auto nawet po przejechaniu kilku km dalej szarpie, Proszę o pomoc... auto jest mi niezbędne...

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 20 gru 2013, 11:29

TheGamer92x pisze:gdy dłuższy czas jeździłem na gazie to potem własnie szarpało na benzynie ale przejeżdżałem tak kilka km i wszystko wracało do normy
Tutaj masz prawdopodobnie odpowiedź na swoje pytanie: https://audi80.pl/b3-18-pm-jednopunk ... t49474.htm

Awatar użytkownika
M4teusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mateusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: M4teusz » 27 gru 2013, 23:12

Miałem identyczne problemy z poprzednim autkiem w LPG (VW VENTO 1.8) tak jak kolega aldi podpowiedział tematem problem prawdopodobnie tkwi w złej emulacji sondy. Zrób prosty test: odepnij na noc akumulator (reset ECU) rano podłącz, zapal na benzynie i zobaczysz, jeśli wszystko będzie OK to wina właśnie emulacji sondy. <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl