[B3 NE 1.8 + lpG] Zmiana parownika z Elpigaz na Lovato
- davidpolska
- Forum Audi 80
[B3 NE 1.8 + lpG] Zmiana parownika z Elpigaz na Lovato
Koledzy mam zalożony reduktor ELPIGAZ Vega i jak jadę na luzie i skręcam w lewo to obroty mi spadają;mam tak od początku jak zalożyli mi instalacje; wszystkiego próbowałem i nic; gwarancja mi sie skończyła i teraz lipa. Pozatym jak jade na benzynie to coś go dusi. Gaziarze powiedzieli że to normalne w gaźnikach bo jest na gaźniku nałożone to co rozpyla gaz w gaźnik i za mało powietrza dostaje.Chce zamienić reduktor na LOvato bo ponoć te są najlepsz. I teraz pytanie czy bende musiał przerabic coś; chodzi mi o przełącznik itp??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- davidpolska
- Forum Audi 80
Mikser przetobiłem ze szczelinowej 30 ( wówczas muliło ) na palnikową 38 z dwoma doprowadzeniami gazu i wstawką w środek 26 co odpowiada powierzchni miksera o średnicy 36 . Nie mam porównnia z benzyną bo na niej nie jeżdże ale nie odczuwam braku mocy . Zaznaczam , że instalacje przerobiłem z I na II generację na sterowniku SZTAG100 - chodzi mardzo ładnie .
- davidpolska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To nie ma nic do rzeczy kolega tylko zmienił śrubkę na wężu gazowym na silniczek krokowy + komputerek od tego aby regulował skład mieszanki. Tylko jestem ciekaw w jaki sposób zainstalował sondę lambda właście podstawie sygnałów z niej sterowana jest dawka gazu.davidpolska pisze:ale jak z I na II; tzn ze po przegazowaniu przełancza ci się samo na gaz/??
A takie automatyczne przełączanie na gaźniku jest niemożliwe bo trzeba wypalić paliwo z komory pływakowej.