[B3 1.8 S PM] Bujanie tyłem.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
[B3 1.8 S PM] Bujanie tyłem.
Dzisiaj przy prędkości około 90km/h odniosłem wrażenie, że auto robi się z tyłu trochę niestabilne i odrobinę ściąga. Parę dni temu wymieniłem z tyłu sprężyny i amory, ale na pewno nie ma tam żadnego luzu ponieważ wszystko dokładnie poskręcałem i luzów w kolumnie nie ma. PS. Czy to nie jest przypadkiem tuleja tylnej belki? Albo koleinowa S1 na odcinku Dąbrowa Górnicza - Pyrzowice? :mrgreen: Z góry dzięki za odpowiedzi. 8-)
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Właśnie już sam nie wiem. Drogi są w mojej okolicy beznadziejne. Po ostatniej jeździe próbnej najnowszym Audi A4 Avant, siedząc za sterami mojej 80-tki wszystko wydaję mi się inne :mrgreen: Tak na poważnie to nie sprawdzałem jak się zachowuje przy ostrym wchodzeniu w zakręty. Da się sprawdzić jakoś ewentualnie tulejkę belki?
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
Tego to niewiem . Spytalem dla tego ze mialem tez cos podobnego.Gdzies tak jakby tylem zucalo na zakretach to wydawalo mi sie jakbym bokiem szedl,albo ze tyl mnie zaraz wyprzedzi,cos takiego jak poslizg.Wkoncu przyszedl czas podbic przeglad,i wyszlo ,okazalo sie ze do wymiany sa tuleje sanek i tuleje wachaczy przedniego zawieszenia .Byly takie luzy za przod jechal sobie po swojemu a tyl po swojemu.Wymienilem i jest ok <ok>
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2010, 21:21 przez piotrek 250279, łącznie zmieniany 1 raz.