[ Audi 80 B4]Krzywe tylne koła.
[ Audi 80 B4]Krzywe tylne koła.
Witam. Długo szukałem odpowiedzi na forum na mój problem i wkoncu się nie doszukalem także postanowiłem zapytać.
Chodzi o to, że mam krzywe tylne koła tak, że scieraja mi się opony od środka( nie mam zdjęcia tego ale wygląda to jak negatyw ) wymieniłem tuleje i amortyzatory i dalej jest tak samo, odnośnie drążka panharda to nie wiem czy moje auto go ma bo ja go kurde tam nie widze? oglądałem w ksiażce " reguluje i naprawiam " i tam są dwa rodzaje belki te z przed 89r i po, te młodsze jakby już tego drążka nie miały. Zostały jeszcze sprężyny, mogą one mieć jakis wpływ na to ? ( napewno moje nie są pękniete jedynie co to mogły się juz może zużyć ?). Po wymianie tulei i amortyzatorów te tylnie zawieszenie dalej mi sie nie podoba bo tak jakby dalej tłukło w nim na dziurach i wlasnie podejżewam, że przyczyna moga byc te krzywe koła.
Moja 80tka:
Rocznik: 1993r
Silnik: ABK
Chodzi o to, że mam krzywe tylne koła tak, że scieraja mi się opony od środka( nie mam zdjęcia tego ale wygląda to jak negatyw ) wymieniłem tuleje i amortyzatory i dalej jest tak samo, odnośnie drążka panharda to nie wiem czy moje auto go ma bo ja go kurde tam nie widze? oglądałem w ksiażce " reguluje i naprawiam " i tam są dwa rodzaje belki te z przed 89r i po, te młodsze jakby już tego drążka nie miały. Zostały jeszcze sprężyny, mogą one mieć jakis wpływ na to ? ( napewno moje nie są pękniete jedynie co to mogły się juz może zużyć ?). Po wymianie tulei i amortyzatorów te tylnie zawieszenie dalej mi sie nie podoba bo tak jakby dalej tłukło w nim na dziurach i wlasnie podejżewam, że przyczyna moga byc te krzywe koła.
Moja 80tka:
Rocznik: 1993r
Silnik: ABK
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 09:13 przez kris2400, łącznie zmieniany 1 raz.
jak była opuszczana to nic sie nie pozmieniało. Może sama belka jest krzywa; sprawdzałes ją w jakiś sposób :?: Co do geometrii tylnej osi nie wiele powiem, bo nie robiłem tego u siebie w aucie nigdy. Wiem tylko, że w naszych B4 można cos takiego zrobić.kris2400 pisze:Opuszczoną ją miałem, te kola mialem tak przed i po wymianie, jak zrobic geometrie tylnej osi ?
nie no bite raczej nie było, kurde ciężko mi teraz załatwić jakies zdjęcie żeby wam to pokazać bo jestem za granicą i po powrocie chce sie za to wziąć, ogólnie od tyłu to wygląda tak /------\ i jedno koło wygląda jakby było bardziej drugie mniej nachylone.
[ Dodano: 2011-05-15, 14:33 ]
jakbyście mi mogli tylko podpowiedzieć czy te sprężyny maja jakis wpływ na to żebym mógł już coś wykluczyć czy uważacie ze raczej problem tkwić będzie w belce?
[ Dodano: 2011-05-15, 14:33 ]
jakbyście mi mogli tylko podpowiedzieć czy te sprężyny maja jakis wpływ na to żebym mógł już coś wykluczyć czy uważacie ze raczej problem tkwić będzie w belce?
Pamowie podlacze sie pod temat gdyz tez mam krzywe tylne prawe kolo tylko ze mi sie skrzywilo po udrzeniu bokiem w krawerznik i o dolu jest krzywe do wewnatrz... powiedzcie mi czy to bedzie skrzywiona belka cze jest szansa na to ze sie skrzywilo cos innego i obejdzie sie bez wymiany belki?? jest to model b3
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
może tylko samą felgę skrzywiłeś, czy całe koło?pablo89dg pisze:Pamowie podlacze sie pod temat gdyz tez mam krzywe tylne prawe kolo tylko ze mi sie skrzywilo po udrzeniu bokiem w krawerznik i o dolu jest krzywe do wewnatrz... powiedzcie mi czy to bedzie skrzywiona belka cze jest szansa na to ze sie skrzywilo cos innego i obejdzie sie bez wymiany belki?? jest to model b3
-
- Forum Audi 80