Witajcie jak trwoga to na forum
Od pewnego czasu trapią mnie problemy z łożyskiem tylnego prawego koła.
Gdy kupiłem niunie łozysko delikatnie buczalo zatem do mechanika ten wymienił łożysko, po przejacheniu jakichs 4000 nagle łozysko sie rozpadło jakoś dojechałem do ojca tam wymienilismy łozysko na nowe i po ok 3000km znowu buczało, zatem wyciagnelismy je faktycznie okazalo sie ze na jednej z plaszczyn był odprysk no coż buble sie zdazają ale w łozysku za 70 zł SKF
Załozylismy kolejne i obecnie po przejechniu 5000 znowu szumi zasadniczo łozysko to 25 zł zadne pieniadze ale co może byc przyczyna gdzie szukać.
Kwestia montazu i za mocnego lub lekkiego skrecenia odpada.......... moj tata jest mechanikiem
[B3 1,6] Łozysko teylne
- tokarka606
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Możesz spróbować jeszcze delikatnie dociągnąć łożysko, bo po czasie trochę się luzuje, i trzeba skasować te luzy.
Aczkolwiek w mojej byłej B3 też miałem problemy z tymi łożyskami. Wymiana, dociąganie co kilka tyś km. Od któregoś sprzedawcy w sklepie dowiedziałem się że przyczyna może leżeć po stronie piast, tak jak kolega wyżej pisze.
Aczkolwiek w mojej byłej B3 też miałem problemy z tymi łożyskami. Wymiana, dociąganie co kilka tyś km. Od któregoś sprzedawcy w sklepie dowiedziałem się że przyczyna może leżeć po stronie piast, tak jak kolega wyżej pisze.
tak biżnia byla wymieniana
Przed chwila rozmawiałem o tata i zauwazył on za jak poprzednio wymienialismy walniete było wewnatrzne łozysko a raczej jego bieznia
Mowicie o wymianie piasty macie na mysli tą czesc która przykrecana jest na 4 sróby do belki? pytam sie na wszelki wypadek czy mówimy o tym samym
Przed chwila rozmawiałem o tata i zauwazył on za jak poprzednio wymienialismy walniete było wewnatrzne łozysko a raczej jego bieznia
Mowicie o wymianie piasty macie na mysli tą czesc która przykrecana jest na 4 sróby do belki? pytam sie na wszelki wypadek czy mówimy o tym samym
- tokarka606
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
LUKASZdiy masz racje pasta wyglada tak: http://moto.sklep.pl/9935325643578/3355 ... lang_id=PL i jest przykrecana do tylnej belki.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: