Kupiłem niedawno moje pierwsze auto, wybór padł na Audi 80.
Problem polega na tym że poprzedni właściciel założył na tył alufelgi 16' 225 szerokości, na przód 205.
Z tyłu z prawej strony opona ociera mi o plastik gdy skręcam w lewo z 1-3 osobami na tyle, lub gdy nawsadzam coś na pakę...
Odkręciliśmy dziś koła i wychodzi na to że amortyzatory "sachs" są suche, nic po nich nie ciekło, chyba są dobre... sprężyny nie popękane, auto równo stoi...
I oto moje pytanie, czy ociera dlatego że koła są za szerokie, czy może jednak sprężyny się wysłużyły... I czy dało by radę trochę podnieść tył tego samochodu, zamontować jakieś grubsze gumy nad sprężynami, może coś innego zastosować?
Uprzedzam że g**** się znam na mechanice, więc prosił bym serdecznie o pomoc
[B4 1Z avant] Podniesienie zawieszenia
[B4 1Z avant] Podniesienie zawieszenia
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, 12:16 przez Born2lie, łącznie zmieniany 1 raz.
Born2lie, tu znajdziesz odp; https://audi80.pl/80-b3-28-podniesie ... ht=#543203
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Ociera dla tego, że koła są za szerokie, lub może być tak, że szerokość samych felg jest w porządku, jednak ktoś włożył dystanse, odsadzenie urosło i kolo wystaje lub jest równo z błotnikiem, w tym przypadku przy załadowanym aucie będzie obcierało. Sama opona 225 bez problemu wchodzi w tylne nadkole i jest miejsce. Kwestia felgi i jej montażu.Born2lie pisze:I oto moje pytanie, czy ociera dlatego że koła są za szerokie, czy może jednak sprężyny się wysłużyły... I czy dało by radę trochę podnieść tył tego samochodu, zamontować jakieś grubsze gumy nad sprężynami, może coś innego zastosować?