[B3] Tył-podniesienie zawieszenia... Jak i czym?
[B3] Tył-podniesienie zawieszenia... Jak i czym?
Witajcie. Pytanie dotyczy tylnego zawieszenia mojego audi. Chce go podniesc o okolo 80-100mm. Glownie chodzi o to aby efektem koncowym bylo to ze stoi poprostu wyzej o te 8-10cm niz dotychczas(fabryczna zawiecha jak w kazdym sedanie). Mysle o przedluzeniu dolnego mocowania kolumny amortyzatora. Wolalbym jednak az tak bardzo nie ingerowac, dlatego zwracam sie do osob siedzacych w temacie. Jakie zawieszenie tzn komplet - amortyzator wraz ze sprezyna, bedzie pasowalo bez zadnych przerobek do mojego auta, jednoczesnie podnoszac go o te minimum 80mm. (Prosze o podanie modelu i marki auta z ktorego to by pasowalo) Wynalazki typu gumy usztywniajace nie wchodza w gre ;/ Pozdrawiam serdecznie i czekam na porade .
Ostatnio zmieniony 16 mar 2009, 00:27 przez muller3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
z tego co mogę sie domyślać to wnioskuje ze kolega chce ciągać lawetę albo cos podobnego albo przewozić po 1500kg w środku, odradzam podrywanie audiczki do góry jeszcze z ładunkiem jedzie sie oki ale na pusto masakra ,może lepiej tylko utwardzić zawieche żeby nie siadło za mocno ,ostatnio u człowieka z Ukrainy w pasacie widziałem dane podwójne sprężyny ,jedna a środek druga ,może pomyśl nad takim rozwiązaniem
Tak, tylko amortyzator ma tez ograniczony skok i nie chcialbym go wyrwac uzywajac dluzszych lub mocniejszych sprezyn, lub tak jak kolega pisze podwojnych sprezyn. Chce sie skupic bardziej na kupnie amortyzatora ze sprezyna, z takim samym mocowaniem jak w b3, tylko nie mam pojecia z jakiego auta takowy by mi podszedl i podniosl go o te 10cm.
Podnosze go z paru powodow. Czesto mam do przewiezienia male ale bardzo ciezkie elementy, po drugie czesto jade w teren (niestety nie wszedzie w naszym kraju jest juz asfalt), no i po trzecie auto z podniesionym tylem bardziej mi sie podoba, zdrowiej wyglada, a nie jest taki przyklapniety. Nigdy nie ogladalem sie za tym co modne
"Pomozecie?"
Pozdrawiam
Podnosze go z paru powodow. Czesto mam do przewiezienia male ale bardzo ciezkie elementy, po drugie czesto jade w teren (niestety nie wszedzie w naszym kraju jest juz asfalt), no i po trzecie auto z podniesionym tylem bardziej mi sie podoba, zdrowiej wyglada, a nie jest taki przyklapniety. Nigdy nie ogladalem sie za tym co modne
"Pomozecie?"
Pozdrawiam
Jak tak mogłeś skrzywdzić Audi... jakbym potrzebował takiego prześwitu to bym kupił sobie Tarpana nie rozumiem takich akcji. Na 100% poza wyglądem strasznie pogarsza to prowadzenie auta.Dziki pisze:ja miałem coś takiego [url=http://images33.fotosik.pl/116/f7e3cda8f7c73563m.jpg]Obrazek[/URL] tzn dalej mam
a wyglada to tak na aucie [url=http://images34.fotosik.pl/116/4fc77112cbd83ef2m.jpg]Obrazek[/URL][url=http://images30.fotosik.pl/142/cfa91e10329bcadfm.jpg]Obrazek[/URL]
-
- Forum Audi 80