Witam serdecznie, założyłem zawieszenie do tylu w swoim ABK. jeździ się o wiele lepiej, nie siada pupa przy przyspieszaniu, nie majta na boki, nie stuka itp, itd.
jest jeden mały szczegół. proszę zobaczyć to zawieszenie ktore założyłem
górne mocowanie, tam od środkowej strony nie było plastikowych osłon, zauważyłem dopiero jak już założyłem nowe a spojrzałem na stare. teraz mnie zastanawia czy będzie się np od góry amorów lać woda, błoto itp. itd. czy po prostu się tym nie przejmować i jeździć??
[B4 2.0E ABK] tylne zawieszenie
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Woda i błoto na pewno będzie się dostawać. Ja raczej martwiłbym sie jak zniesie to poduszka gumowa na którą sie to wszystko będzie lało. Sądzę że przyspieszy to jej zużycie i napewno ktos kto będzie wymieniał te amorki to bedzie miał niezłą jazdę aby odkręcić nakrętki od tłoczyska (tą od góry) gdyż zapewne po naszej soli skoroduje jak diabli.
stare zawieszenie mimo tego, że było jeżdżone od początku żywota samochodu (Pani bardzo zaniedbała furke przez te wszystkie lata), bardzo łatwo zeszło, nie było problemu ze śrubami, niestety w tym tygodniu nie będę miał jak tego założyć, mam nadzieje, że nic się nie stanie powiedzmy do wtorku, będę się starał nie jeździć:D
mam nadzieję że żartujeszbob232 pisze:Ja bym sietam nie przejmowal tym. Tam i tak dostaje się woda i bloto
oczywiście założe:DBibol pisze:Poświęć godzinkę półtorej i z kawką w ręku załóż te plastikowe osłony, żeby przy późniejszej robocie nie było pomstowania. Pozdro <ok>
[ Dodano: 2009-10-29, 07:50 ]
od razu przepraszam za post pod postem, ale chodzi mi głównie o odświeżenie tematu. mam malutki problem z tyłem.
było to jeszcze zauważone przed wymianą zawiechy. jakoś takoś tył od strony pasażera siedzi niżej. co to może być? samochodu nie ściąga, jest tam coś żeby to ustawić??