Witam miałem ostanio stłuczke. Audiczka została trafiona prosto w tylne prawe koło felga wygieta wiadomo ale także wydaje mi się że również mógl się pogiąć czop założone koło wyraźnie odstaje na prawą strone pozatym wyskoczyła sprężyna z amortyzatora, przejechałem nim kilkanaście metrów opona tarła na nadkole oraz po cześci amortyzatora. Czy jest możliwość aby siła uderzenia przeszła na tylna oś. Uderzenie było przy 80km/h może wiecej auto obróciło 2 razy więc siła powinna być duża. Byłem w warsztacie i sprzedawca zaproponował mi czop za 25 zł a na szrocie dostane za minimum 50 zł czy lepiej tego za 25 czy ze szrotu za 50. niewiem
Nie posiadam zdjęć gdyż nie ma mnie obecnie w domu a nie miałem kiedy zrobić.
Licze na komentarze
Z góry dziękuje za pomoc
[B4] Uszkodzenie tylnej osi
-
- Forum Audi 80
[B4] Uszkodzenie tylnej osi
Ostatnio zmieniony 21 gru 2011, 20:49 przez DamianAudib4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Piasta tylna. Amortyzator pewnie też jest krzywy. Od tego bym zaczął. Belkę trzeba dokładnie obejrzeć po wyjęciu. Jak dobra to się cieszyć a jak nie to trzeba nową. Jechać na zbieżność i geometrię. Wtedy dowiesz się co dostało najbardziej. Jeżeli 80kmph miał sprawca to raczej nie byłoby już Twojej fury. Samo koło takiego impetu by nie strawiło. Belka wyleciałaby Ci z samochodu. Chyba, że Ty miałeś 80kmph i zostałeś szturchnięty i robiłeś piruety to co innego.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: