Jestem tutaj nowa, mam problem z moim autem. Wiem,że za chwilę ktoś mi napisze,że były juz podobne tematy, ale szukałam tu i na innych forach i nic nie pasuje do pzrypadku jaki wystapił w moim aucie.
Posiadam auto audi b4 silnik 2.3 NG z 1992 r. Mam problem z tym,że audi nie chce wkrecać się na obroty przy zimnym jak i ciepłym silniku, chociaż na zimnym jest trochę lepiej. Auto nie ma problemu z odpalaniem, pracuję równo na ciepłym jak i zimnym silniku ok.900 obr/min. Auto nigdy nie miało gazu, problem polega na tym,że przy przyspieszeniu od 1000 strasznie szarpie, dopiero jak jedzie sie ok 3000 obr jedzie w miare dobrze, jednak po puszczeniu pedału gazu i hamowaniu silnikiem wali w rure tak jakby ktoś wrzucił w nią petardę. Nadmieniam,że guma od przepływomierza jest szczelna, wymienony filtr paliwa, czujnik temp powietrza, który daje sygnał do ECU.
Proszę o odpowiedź jak i również nie podłanczanie się do mojego postu w stylu, mam tak samo, bo jeśli masz tak samo to poczekaj aż ktoś odpowie, kto ma pojecie na ten temat, ponieważ ja w okolicy nie mam żadnego mechanika, który się tego podejmie i ją naprawi.
Pozdrawiam Marysienka