[AAH] Obroty silnika - skracany dolot
[AAH] Obroty silnika - skracany dolot
Mam niunie z silnikiem AAH i bynajmniej u mnie autko najlepiej się wkręca na obroty w przedziale od 2 do 4 tyś natomiast powyżej tej granicy już się wkręca słabiej i tu moje pytanie czy dało by się coś zrobić żeby niunia lepiej się wkręcała w przedziale 4-6 tyś zamiast 2-4tyś. Zanim stałem się posiadaczem AUDI woziłem się toyotą celicą i tamtym autem jazda zaczynała się od 3,5 tyś, poniżej tych obrotów był muł ale powyżej dopiero zaczynał się wkręcać i kręcił aż do odcięcia. Powiedzcie mi czy w audi AAH da się coś takiego uzyskać :?:
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 10:41 przez żaba174, łącznie zmieniany 2 razy.
Masz stożek w miejscu puszki z filterm powietrza a co jest na skracanym dolocie? Na Twojej fotce nie widzę żebyś za filterm pociągną jakieś połączenie do skracanego dolotu. Po założeniu stożka miałem dokładnie taki sam objaw. Jeżeli nie masz "połączenia" do skróconego dolotu to masz dwa wyjścia: - zrobić to połączenie albo założyć na króćcu drugi stożek.
skracanie dolotu nastepuje w kolektorze ssącym
za kolektorem jest takowa gruszka z dzwignią ktora po 4200 obr. owinna przełączyć klapki w danym kolektorze i dostajemy lekkiego kopa
trzeba sprawdzić podłączenie wężyków podciśnieniowych
dwa lata temu robiłem to u siebie no isię udało ale już nie pamiętam jak
za kolektorem jest takowa gruszka z dzwignią ktora po 4200 obr. owinna przełączyć klapki w danym kolektorze i dostajemy lekkiego kopa
trzeba sprawdzić podłączenie wężyków podciśnieniowych
dwa lata temu robiłem to u siebie no isię udało ale już nie pamiętam jak
- kamilus107
- Forum Audi 80
- kamilus107
- Forum Audi 80
U siebie miałem takie rozwiązanie: doprowadzenie powietrza do puszki, z puszki jedna rura doprowadzająca powietrze idzie na przepływkę (ta górna) a druga schodziła w dół (wychodzila od dołu z tylnej części puszki czyli powietrze też najpierw przechodziło przez filtr powietrza)kamilus107 pisze:ps.a tak sobie przemysalełm. jak moze isc z dołu rura do skaracanago dolotu. to by nie szło prze filtr powietrza?
- kamilus107
- Forum Audi 80
- kamilus107
- Forum Audi 80