[B4 2.6 v6 sedan]wymiana amortyzatorów i sprężyn
[B4 2.6 v6 sedan]wymiana amortyzatorów i sprężyn
Witam.Jestem przed wymiana amortyzatorów z przodu i z tyłu.Wybór padł na sachs advantage.Chciałem też założyć sprężyny obniżające tak 30 mm tylko cały czas mam dylemat co do "komfortu" W tym momencie na aucie mam wyeksploatowane sachsy advantage na seryjnych sprężynach z przodu i od avanta z tyłu....I tu właśnie jest moje pytanie czy na tych obniżonych sprężynach będzie twardziej niż na prawie pustym baku i sprężynach od avanta? :lol: Bo chce trochę poprawić wygląd auta ale z drugiej strony jeżdżę z dzieckiem w aucie i chce żeby minimalnych choć komfort był :mrgreen: Czy macie jakieś inne propozycje :?:
kolega miał c4 obniżone 0 komfortu wkładałem mu standardowe sprężyny,a prze włożeniem to zerwał zderzak przedni jak cofał w zimę jeszcze do tego nagarną zlodowaciałego błota pośniegowego i na dokładkę połamał osłonę silnika,rozerwał dwie osłony przegubów i tak jeździł z nimi,po tej imprezie szlak mu trafił przegub zewnętrzny,a po wymianie trzeba było jeszcze wymienić wewnętrzny bo też kopyta wyciągną
koszt dodatkowy bez sprężyn 410zł bez robocizny + połamana osłona silnika
gdyby szybciej ogarnął decyzję z wymianą sprężyn,a nie podniecał się jaka audi jest piękna obniżona skończyło by się tylko na sprężynkach <ok>
tak że polecam jak nie masz co robić z kasą
[ Dodano: 2012-11-13, 22:41 ]
a szczególnie jak mieszkasz na wsi
koszt dodatkowy bez sprężyn 410zł bez robocizny + połamana osłona silnika
gdyby szybciej ogarnął decyzję z wymianą sprężyn,a nie podniecał się jaka audi jest piękna obniżona skończyło by się tylko na sprężynkach <ok>
tak że polecam jak nie masz co robić z kasą
[ Dodano: 2012-11-13, 22:41 ]
a szczególnie jak mieszkasz na wsi
na wsi nie mieszkam drogi nie są najgorsze..ale chyba narazie będę musiał sobie odpuścić bo mam parę rzeczy do zrobienia jeszcze..Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej zrobić sobie test amorków które mam.. z przodu różnica tłumienia 34 z tylu 11 więc tył nie jest niby źle...Z tym że procentowo tył wyszedł 39 lewa a prawa 44...więc trochę mało...i tu moje pytanie czy sprężyny które mam z tyłu czyli od avanta w sedanie maja jakiś wpływ na wyniki sprawności amorków?