Nic mi nie stuka tak strasznie może troche czasami cichutko ale sam już nie wiem.
Chciał bym sie spytać czy powinien być luz jak sie patrzy z komory silnika na te mocowanie amorków? U mnie tak około 5mm jest.
Nie moge nic konkretnego wyszukać. Ktoś pisze żeby sprawdzać na podniesionym aucie, dlaczego?
[80 B4] zapytanie o luz amortyzatora?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
[80 B4] zapytanie o luz amortyzatora?
Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, 10:57 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Miałem to wszystko rozkrecone ( bo wymieniałem łozysko koła)
I wszystko wydaje się w porządku łozysko jak i guma i podkładka jak nowe.
Czyli ma nie być żadnego luzu?
Jak podniose nic to nie daje trzyma stabilizator (czy synchronizator) chyba że mam cały przód podnieść ? Koła nie podniose brak aż takiej dużej siły.
I wszystko wydaje się w porządku łozysko jak i guma i podkładka jak nowe.
Czyli ma nie być żadnego luzu?
Jak podniose nic to nie daje trzyma stabilizator (czy synchronizator) chyba że mam cały przód podnieść ? Koła nie podniose brak aż takiej dużej siły.
Popatrz na ten temat:
https://audi80.pl/80-b4nieszczesne-p ... 37,555.htm
-napewno znajdziesz odpowiedż na nurtujące cię pytania.
https://audi80.pl/80-b4nieszczesne-p ... 37,555.htm
-napewno znajdziesz odpowiedż na nurtujące cię pytania.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Jarewa, Jeśli podniesiesz auto i koła nie stoją na ziemi to nie dociskają mocowań górnych kolumny mcpersona.Wtedy łapiąc za koło i próbując podnosić sprawdzasz luz w górnym mocowaniu.Nie powinno go być , ani też żadnych stuków.Jeśli są wymieniasz.
Na przeglądzie na stacji diagnostycznej nigdy tego nie wyłapuja bo auto cały czas stoi na kołach.
Na przeglądzie na stacji diagnostycznej nigdy tego nie wyłapuja bo auto cały czas stoi na kołach.
Podepne się pod temat. Od jakiegoś czasu w moim Audi 80 B4 2.0 90KM ABT słychać stuki z przodu od strony pasażera. Ponoc mam luz na amorze ale nikt nie jest w stanie mi powiedzieć na 100% o co tam chodzi. Też powinienem sprawdzić luz tą samą metoda?? tzn. podnieść prawy przód auta i sprawdzić czy jest luz, jeśli jest to pownienem wymienić poduszke i łożysko amora?? może moje pytanie jest głupie ale kto pyta nie błądzi
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Zastosowałem patent Cinka ale dalej stuka jak podniosę przód to mam ze 2cm luzu góra, dół bo nic nie trzema kolumny oprócz tej dużej podkładki pod maska nad kielichem wiec nie wiem jak to możliwe ze tak niema być luzu?luk_OP_Q89 pisze:Arturo997, Podnieś cały przód.Sprawdz jak wyżej plus luzy na tulejach wahaczy,sworznie,łączniki jak już sprawdzasz to wszystko.