8B NG by Niki20
- mayday2001
- Forum Audi 80
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
W tym tygodniu podziałałem trochę przy coupecie Ciąg dalszy ogarniania mechaniki :-> Wymienione:
- Przewody zapłonowe (Bosch)
- Świece zapłonowe (DensoTT W20TT)
- Kopułka i palec (Beru)
- Olej Valvoline Maxlife 10W40
- Filtr oleju (Knecht)
Po tych zabiegach pojechałem na regulację gazu Było zdecydowanie za bogato... Ustawione tak jak ma być
Po nitce do kłębka i doszedłem co jest przyczyną gaśnięcia auta przy wciskaniu sprzęgła. Otóż wychodzi na to że membrany w reduktorze są do wymiany Trzeba kiedyś kupić zestaw naprawczy i to zrobić
pozdrawiam
- Przewody zapłonowe (Bosch)
- Świece zapłonowe (DensoTT W20TT)
- Kopułka i palec (Beru)
- Olej Valvoline Maxlife 10W40
- Filtr oleju (Knecht)
Po tych zabiegach pojechałem na regulację gazu Było zdecydowanie za bogato... Ustawione tak jak ma być
Po nitce do kłębka i doszedłem co jest przyczyną gaśnięcia auta przy wciskaniu sprzęgła. Otóż wychodzi na to że membrany w reduktorze są do wymiany Trzeba kiedyś kupić zestaw naprawczy i to zrobić
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 lut 2013, 16:46 przez Niki20, łącznie zmieniany 1 raz.
Swiece Denso sa tansze od NGK ale sa polke wyzej bo technologia wykonania elektrody jest jak w swiecach platynowych, co znacznie poprawia iskre, maja tez wieksza szczeline niz standardowe swiece co przy LPG jest zalecane.
Cza bylo i o oleju powiedziec
Dobrze ze 10W60 nie zalales, zdecydowana przesada do twojej coupety a Max Life bardzo dobry wybór <ok>
Pozdro, A.
Cza bylo i o oleju powiedziec
Dobrze ze 10W60 nie zalales, zdecydowana przesada do twojej coupety a Max Life bardzo dobry wybór <ok>
Pozdro, A.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt: