Audi B3 1.6 TD Intercooler SB -> " R.I.P. " :(
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Piękna - kolor identyczny jak mój i silinik też tylko ja nie mam ABS
[ Dodano: 2008-12-18, 07:25 ]
tylko, że moja ma el. lusterka i obrotek w standardzie :p
[ Dodano: 2008-12-18, 07:28 ]
Henry jak będziesz miał czas to może wpadniesz na mały spocik w Elblągu 28.12.2008 tu masz link viewtopic.php?t=23967
[ Dodano: 2008-12-18, 07:25 ]
tylko, że moja ma el. lusterka i obrotek w standardzie :p
[ Dodano: 2008-12-18, 07:28 ]
Henry jak będziesz miał czas to może wpadniesz na mały spocik w Elblągu 28.12.2008 tu masz link viewtopic.php?t=23967
krisPrG spokojnie na razie niunia jest bezawaryjna i wszystko gra jak powinno, a co do upiększania Audi i nowych bajerach to jest to bardzo żmudny proces gdyż mam rodzinę na utrzymaniu , może za parę lat sam się przekonasz jak to jest z rodziną na utrzymaniu, trzeba wybierać albo fajne Audi jedyne w swoim rodzaju albo szczęśliwa rodzina, ale spokojnie powoli Audi będzie coraz piękniejsze <ok>
... No widać że mody z głową :mrgreen:
Ringi dodały urody i odświeżyły wnętrze :mrgreen:
... Obrotomierz pierwsza klasa <ok>
Ja bym zostawił kierunki pomarańczowe teraz taka moda na cult styl :mrgreen:
... A jakieś mody dotyczące SB chodzą po głowie czy silnik ma być igła i seria :?:
Powodzenia w dalszych modach gdyż widać iż są robione z głową
Ringi dodały urody i odświeżyły wnętrze :mrgreen:
... Obrotomierz pierwsza klasa <ok>
Ja bym zostawił kierunki pomarańczowe teraz taka moda na cult styl :mrgreen:
... A jakieś mody dotyczące SB chodzą po głowie czy silnik ma być igła i seria :?:
Powodzenia w dalszych modach gdyż widać iż są robione z głową
Co do silnika mody będą, ale zanim nastąpią najpierw trzeba będzie zrobić kapitalny remont tak przymierzam się w wakacje podczas urlopu, chyba że żona postanowi przeznaczyć odłożone pieniądze na coś innego to wtedy na przyszłe wakacje na bank, przede wszystkim będę musiał poprawić smarowanie pomiędzy tłokiem a tuleja cylindryczną, będę chciał wstawić nowe tłoki po I szlifie, wujek mojego szwagra profesjonalnie mi schonuje tuleje ( będą minimalnie większe rysy od chonowania w których zawsze będzie olej ) tak żeby po dopaleni silnika max op 1 godz. chodzenia na wolnych obrotach wszystko już było ładnie dotarte i można było śmigać na maxa, tak zresztą zrobił mi silnik do Renówki. A do dopiero ja silnik będzie jak nowy wtedy zwiększę ciśnienie doładowania do 1.2 bara i zmodyfikuje LDA nie chce teraz tego robić gdyż nie znam na 100% kondycji mojego silnika, ogólnie nie mogę narzekać wszystko ok poza pocącym się zimeringiem na wale i wałku rozrządu oraz minimalnym luzie poprzecznym na wirniku Turbiny wszystko jest ok. Odpala normalnie nawet jak jest mróz, nie kopci, ma swoją moc i wozi moja rodzinkę
Audi ma mi jeszcze służyć minimum 4 lata do czasu aż spłacę kredyty na wykończenie domu, więc z chęcią w miarę możliwości finansowych doprowadzę je do stanu idealnego i dodam parę zabawek, tak najbardziej mażą mi się elektryczne szyby x 4 i szyberdach.
Miałem możliwość mieć B3 z 1.6TD - SB na full wypasie z pełna elektryką, klima, ABS i fotelami Recaro ale miała zajechany silnik palący litry oleju a facet cenił się za nią 7 tyś. więc powiedziałem mu że tyle mu dam jak zrobi kapitalke silnika w warsztacie który ja wskaże, a on powiedział że silnik jest 2 miesiące po niemieckiej kapitalce :shock: więc nie drążyłem tematu i pojechałem 50km dalej po moje obecne Audi i nie żałuje.
Audi ma mi jeszcze służyć minimum 4 lata do czasu aż spłacę kredyty na wykończenie domu, więc z chęcią w miarę możliwości finansowych doprowadzę je do stanu idealnego i dodam parę zabawek, tak najbardziej mażą mi się elektryczne szyby x 4 i szyberdach.
Miałem możliwość mieć B3 z 1.6TD - SB na full wypasie z pełna elektryką, klima, ABS i fotelami Recaro ale miała zajechany silnik palący litry oleju a facet cenił się za nią 7 tyś. więc powiedziałem mu że tyle mu dam jak zrobi kapitalke silnika w warsztacie który ja wskaże, a on powiedział że silnik jest 2 miesiące po niemieckiej kapitalce :shock: więc nie drążyłem tematu i pojechałem 50km dalej po moje obecne Audi i nie żałuje.
... Kolega się tu nam wypocił :mrgreen:Henry pisze:Co do silnika mody będą, ale zanim nastąpią najpierw trzeba będzie zrobić kapitalny remont tak przymierzam się w wakacje podczas urlopu, chyba że żona postanowi przeznaczyć odłożone pieniądze na coś innego to wtedy na przyszłe wakacje na bank, przede wszystkim będę musiał poprawić smarowanie pomiędzy tłokiem a tuleja cylindryczną, będę chciał wstawić nowe tłoki po I szlifie, wujek mojego szwagra profesjonalnie mi schonuje tuleje ( będą minimalnie większe rysy od chonowania w których zawsze będzie olej ) tak żeby po dopaleni silnika max op 1 godz. chodzenia na wolnych obrotach wszystko już było ładnie dotarte i można było śmigać na maxa, tak zresztą zrobił mi silnik do Renówki. A do dopiero ja silnik będzie jak nowy wtedy zwiększę ciśnienie doładowania do 1.2 bara i zmodyfikuje LDA nie chce teraz tego robić gdyż nie znam na 100% kondycji mojego silnika, ogólnie nie mogę narzekać wszystko ok poza pocącym się zimeringiem na wale i wałku rozrządu oraz minimalnym luzie poprzecznym na wirniku Turbiny wszystko jest ok. Odpala normalnie nawet jak jest mróz, nie kopci, ma swoją moc i wozi moja rodzinkę
Cuż ja mogę w tym momencie rzec, Trzymam kciuki aby Twoje Plany wypaliły <ok>
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80