Najpierwej to musi mi moje zlecenie zdziałać bo inaczej odwiedzę go w Kentaki i na nowo będzie musiał naprawiać te nogi sobie hehehhespaykee pisze:Ale Krisu geju, napisz co tamn, kiedy znowu zaczynasz działać.
[Audi Coupe 89][SWAP 2.2T MC++] by Kris0181 sprzedane
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Marudzisz pan.spaykee pisze:Ale to trzeba chcieć coś zrobić, a nie tylko płakać...
Po prostu R5 133-136KM to nie jest dźwięk sławetny 5 cylindrówki a tylko cuda z nim.
Ja uważam że NG, AAZ czy tam NF są po prostu przereklamowane jeżeli chodzi o ten sławetny dźwięk. Miałem to wiem. Ja tam "poezji dźwięku" nie słyszałem.
Ładny dźwięk R5 zaczyna od MC w górę - np te wszystkie 7A, 20VT, 3B, ABY, ADU itp itd.
Ja miałem NG i teraz i wcześniej zresztą też zakochany jestem w dźwięku V6 lub V8.
Ale wiadomo jednemu podoba się brytnej spirs innemu gansenrołses.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
wiem, bo Ty nie dawałeś mu powyżej 3000obr, a dopiero przy 5000-7000 zaczyna dobrze gadać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:eSPe pisze:Ja tam "poezji dźwięku" nie słyszałem.
A ja skromnie uważam, że V6 to pedał, i to straszny. Moc jakąś ma, ale nie brzmi, odcinka przy 6200, tragedia. Szału nie. V8 już robi robotę jeśli 6 cylindrów to w rzędzie, lub VR6.eSPe pisze: Ja miałem NG i teraz i wcześniej zresztą też zakochany jestem w dźwięku V6 lub V8.
Wolę gansyeSPe pisze: Ale wiadomo jednemu podoba się brytnej spirs innemu gansenrołses.
r5, v6, ba nawet r4 pięknie chodzi - powiedział użytkownik turbo dizla <ok>
A tak na serio to nie każde v6 chodzi tak samo, zależy od marki i pojemności, miałem 3.0 w omedze i np 2.5 już inaczej brzmiało, inna sprawa to taka że wszystko zależy od punktu siedzenia, jak już napisałem dla mnie w tej chwili to nawet zwykłe 2.0 ładnie brzmi :mrgreen:
Najpiękniejsze dzwięki jakie słyszałem zawsze wydawało v8 i tak już zostanie, innymi nie ma co się podniecać :roll:
A tak na serio to nie każde v6 chodzi tak samo, zależy od marki i pojemności, miałem 3.0 w omedze i np 2.5 już inaczej brzmiało, inna sprawa to taka że wszystko zależy od punktu siedzenia, jak już napisałem dla mnie w tej chwili to nawet zwykłe 2.0 ładnie brzmi :mrgreen:
Najpiękniejsze dzwięki jakie słyszałem zawsze wydawało v8 i tak już zostanie, innymi nie ma co się podniecać :roll:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Zgadzam się ale jak pisałem:Small3r pisze:spaykee, R5 to R5, nie? hahaha I nie mam nic do Fałek, ale.. R5... :roll: :roll:
Takie moje zdanie i nie widzę powodu do wyzywania V6 od pedałów.eSPe pisze:Ładny dźwięk R5 zaczyna od MC w górę - np te wszystkie 7A, 20VT, 3B, ABY, ADU itp itd.
Co z tego że twoje NG czy tam NF jedna wiara wg ciebie pięknie brzmi jak cię objedzie byle jakie AAH.
Wsadzasz odpowiedni układ wydechowy i też masz piękny dźwięk (wg ciebie bo dla mnie ładny jest nawet ten na ori układzie).
Spakee powiedz czy miałeś kiedyś AAH? Ja nie miałem wcześniej tylko jak wiesz miałem NG i po pierwszych przyspieszeniach powyżej zaledwie 4000 obrotów zakochałem się w tym dźwięku (dźwięku AAH).
Ładnie brzmi jak przyspiesza i ładnie brzmi gulgot na postoju.
a NG? Ładni brzmi ewentualnie przy pałowaniu powyżej 5000-6000 tysięcy lub z urwanym tłumikiem (np filmik krisa z przejażdżki jego suką bez wydechu) lub jak na biegu zwalniasz schodząc jednocześnie z prędkości i obrotów.
Ale takie moje zdanie i oczywiście każdy chwali swoje. Ja o NG też mogę pisać co mi się podoba i wyrażać swoje zdanie bo miałem je 5 lat.
Ty AAH z tego co wiem nie miałeś i nie użytkowałeś na co dzień.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
a tu jesteś w błędzie, jeździłem AAH jak i tym 2,6, nie pamiętam ozn. Szału nie ma. Swoją drogą dźwięk z 7A też mi się nie podoba, wolę v8 MC 3B czy tam AAN takt, ładnie chodzą :> ale to akurat wie każdy kto to widział.eSPe pisze: Ty AAH z tego co wiem nie miałeś i nie użytkowałeś na co dzień.
Moje NF też pięknie brzmiało bez wydechu, jedynie z kolektorem wydechowym Cała okolica wiedziała, że odpaliłem w końcu motor, haha