[ALL] Jakie mieliśmy samochody >>Zdjęcia<<
A więc ja miałem Fiata CC o najmocniejszej jednostce napędowej czyli 704ccm i aż 31KM (wersja mocniejsza na poklskim gaźniku )
Autem Przejeździłem 2 lata. wymieniłem w nim wiele rzeczy. Nauczyłem się przy nim cierpliwości i ogólnie dobry wóz dla początkującego kierowcy. W sierpniu został zastąpiony audi. Do dziś jeździ bo sprzedany niedaleko mnie
Autem Przejeździłem 2 lata. wymieniłem w nim wiele rzeczy. Nauczyłem się przy nim cierpliwości i ogólnie dobry wóz dla początkującego kierowcy. W sierpniu został zastąpiony audi. Do dziś jeździ bo sprzedany niedaleko mnie
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
SpookyAga, widzę, że nie tylko ja mam sentyment do mniejszego autka jakim jest ax w moim przypadku. Tak to z reguły jest że jakieś autko nam zapadnie w pamięci.
Nie mam tutaj akurat na myśli komfortu czy wyglądu bo przecież Audi 80 jest w końcu najpiękniejsze <ok> , ale mimo wszystko zdarzy się że właśnie jakieś CC czy Golf czy też AX :mrgreen: towarzyszyło nam w wielu miłych chwilach np. takich jak dalsze wyjazdy.
pawełek, muszę przyznać że już nawet na zdjęciach ten "gofr" wygląda na bardzo zadbaną sztukę <ok> . Rozumiem, że VW trafił w dobre ręce?
Nie mam tutaj akurat na myśli komfortu czy wyglądu bo przecież Audi 80 jest w końcu najpiękniejsze <ok> , ale mimo wszystko zdarzy się że właśnie jakieś CC czy Golf czy też AX :mrgreen: towarzyszyło nam w wielu miłych chwilach np. takich jak dalsze wyjazdy.
pawełek, muszę przyznać że już nawet na zdjęciach ten "gofr" wygląda na bardzo zadbaną sztukę <ok> . Rozumiem, że VW trafił w dobre ręce?
- pawełek
- Forum Audi 80
- Imię: paweł
- Kontakt:
OczywiściePatrique pisze:pawełek, muszę przyznać że już nawet na zdjęciach ten "gofr" wygląda na bardzo zadbaną sztukę <ok> . Rozumiem, że VW trafił w dobre ręce?
Przyjechała po niego cała rodzinka: mama, tata i syn - samochód dla niego, chyba za maturę.
Wiele się nie zastanawiali, podpisali umowę i... ostatnie pożegnanie (z okna)
Teraz jak zasiadam w CC czasem u rodziców to czuje się jakbym siedziała w TIRze Bardzo wysoko. Co nie zmienia faktu, że do CC więcej rzeczy wejdzie.Patrique pisze:SpookyAga, widzę, że nie tylko ja mam sentyment do mniejszego autka jakim jest ax w moim przypadku. Tak to z reguły jest że jakieś autko nam zapadnie w pamięci.
Ale nie o to chodzi, większość rzeczy przy tym aucie robiłam sama. Dzięki niemu poznałam mojego chłopaka, czyli po części też zawdzięczam mu Audi
powiedziałem sobie kiedyś, że moim pierwszym samochodem nie będzie maluch!!
i tak się stało
1) Vw Jetta GLS
1980 r. 1.6 110 KM
2) BMW E30
1989 r. 2.0 129 KM
3) Kawasaki GPZ 500
1997 r. 500 ccm, 60 KM
4) Audi 80 B4
1992 r. 2.0 115 KM
5) Audi 80 B4 quattro
1994 r. 2.0 115 KM
6) VW Polo 86c
1992 r. 1.0 45 KM
wow juz 6 pojazdów miałem :mrgreen:
i tak się stało
1) Vw Jetta GLS
1980 r. 1.6 110 KM
2) BMW E30
1989 r. 2.0 129 KM
3) Kawasaki GPZ 500
1997 r. 500 ccm, 60 KM
4) Audi 80 B4
1992 r. 2.0 115 KM
5) Audi 80 B4 quattro
1994 r. 2.0 115 KM
6) VW Polo 86c
1992 r. 1.0 45 KM
wow juz 6 pojazdów miałem :mrgreen:
VW Golf MK2'89 seledynowy 1.3 + gaz, właścicielem byłem przez 15km bo później zapaliła się cała choinka kontrolek i samochód wrócił do poprzedniego właściciela i otrzymałem zwrot kasy. Niestety zdążyłem już zatankować gaz do pełna;/
Opel Corsa B'92 silnik 1.2
Pojeździłem pół roku i sprzedałem bo za niedługo nie było by do czego nowych progów dospawać:
fota świeżo po myciu:)
Peugeot 106 FL'96 1.1 benzyna
jeździłem 1.5 roku i pewnie jeździł bym dłużej:)
wyglądał tak:
Po pocałowaniu passata w dupsko wyglądał tak:
a po naprawie już tak:
no i obecna fura:
Opel Corsa B'92 silnik 1.2
Pojeździłem pół roku i sprzedałem bo za niedługo nie było by do czego nowych progów dospawać:
fota świeżo po myciu:)
Peugeot 106 FL'96 1.1 benzyna
jeździłem 1.5 roku i pewnie jeździł bym dłużej:)
wyglądał tak:
Po pocałowaniu passata w dupsko wyglądał tak:
a po naprawie już tak:
no i obecna fura:
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
szop44, no ta corsa to masakra jest. Kolega u mnie serwisuje takiego złoma <ok>.
Dobrze, że się tego pozbyłeś, bo tam nawet rdzewieją kluczyki .
Peugeot - świetna maszyna. Bardzo solidne samochody, podobnie jak Saxo czy Clio.
No i w większości zadbanych egzemplarzy brak rdzy.
"Gofer" widzę, że musiał być mocno kombinowany <ok> . Dobrze, że nie zrobiło się to np. po pół roku, bo by był kłopot. A tak to reklamacja.
Dobrze, że się tego pozbyłeś, bo tam nawet rdzewieją kluczyki .
Peugeot - świetna maszyna. Bardzo solidne samochody, podobnie jak Saxo czy Clio.
No i w większości zadbanych egzemplarzy brak rdzy.
"Gofer" widzę, że musiał być mocno kombinowany <ok> . Dobrze, że nie zrobiło się to np. po pół roku, bo by był kłopot. A tak to reklamacja.
Patrique, oczywiście właściciel golfa twierdził że nie wie o co chodzi:) ale bez problemów przyjechał te 15km odebrać swoje auto i oddać pieniądze:) więc raczej wiedział o co chodzi:) może to i była jakaś pierdoła bo auto naprawdę wyglądało na zadbane a może to było coś niehalo z głowicą a wtedy to nie bardzo miałem kasę żeby dokładać do niego wiec wolałem oddać chociaż załowałem bo okropnie mi sie ta auta podobały i nadal mi sie podobają nie stać mnie na drugie bo bym z chęcią kupił a zamieniać audi za mk2 to trochę wstyd ale jest to jedyny golf który mi się podoba...
Peugeota miałem z Austrii i nawet miał poduch, przekonałem sie o tym na passacie:) w sumie to nie było nic strasznego bo wymieniłem zderzak, lampe i maska poszła do klepania:) koszt operacji to 400zł, nic wiecej nie było pogięta ale poduchy strzeliły. Założyłem później nowe żeby dziur nie było. Ale on był jakiś pechowy sprzedałem go 13 w piątek i powiedziałem gościowi żeby ostrożnie wracał bo dziś taka data że aż strach:P i wracał ostrożnie ale tydzień później wjechał w honde accord nie wiem co teraz się z autem dzieje ani jak wyglądało.
Peugeota miałem z Austrii i nawet miał poduch, przekonałem sie o tym na passacie:) w sumie to nie było nic strasznego bo wymieniłem zderzak, lampe i maska poszła do klepania:) koszt operacji to 400zł, nic wiecej nie było pogięta ale poduchy strzeliły. Założyłem później nowe żeby dziur nie było. Ale on był jakiś pechowy sprzedałem go 13 w piątek i powiedziałem gościowi żeby ostrożnie wracał bo dziś taka data że aż strach:P i wracał ostrożnie ale tydzień później wjechał w honde accord nie wiem co teraz się z autem dzieje ani jak wyglądało.
Ja z racji wieku zaczynałem od
-PF 126p 87r 650cmm
- Ford fiesta Mk I 80r 1.1
-Opel Astra 92r 1.6
-PF 126p 88r 650cmm
- Opel Kadet 91r 1.4 + LPG
- Audi 80 92r 2.0 + LPG jednocześnie z Golf II 87r 1.8 + LPG
- Audi A6 95r 2.6quattro + LPG jednocześnie Golf III 96r 1.8 + LPG
do przyszłego roku zostają oba i zaczynam wymianę Będzie A6 minimum C5 oczywiście benzin minimum 2.8 oczywiście V-ka i A3 1.8 150 lub 180 zależy jaką znajdziemy ale obie na bank quattro. Jak dobrze policzyłem to już 9 aut od 11.06.1997r czyli dnia w którym odebrałem Prawo do Jazdy <ok>
-PF 126p 87r 650cmm
- Ford fiesta Mk I 80r 1.1
-Opel Astra 92r 1.6
-PF 126p 88r 650cmm
- Opel Kadet 91r 1.4 + LPG
- Audi 80 92r 2.0 + LPG jednocześnie z Golf II 87r 1.8 + LPG
- Audi A6 95r 2.6quattro + LPG jednocześnie Golf III 96r 1.8 + LPG
do przyszłego roku zostają oba i zaczynam wymianę Będzie A6 minimum C5 oczywiście benzin minimum 2.8 oczywiście V-ka i A3 1.8 150 lub 180 zależy jaką znajdziemy ale obie na bank quattro. Jak dobrze policzyłem to już 9 aut od 11.06.1997r czyli dnia w którym odebrałem Prawo do Jazdy <ok>
- lord17_1991
- Forum Audi 80
- Ford Mondeo 1995r. Mk 1 2.0 DOHC (pierwsza zima rozbiłem na betonowym przepuscie)
- Audi B3 1.6 D 1988r. super stan , po roku czasu silnik padł, sprzedałem..
- Rover 220 SD 1997r , rok użytkowania bezproblemowego:)
- Audi b4 1.9 tdi 94r. Bosch, ponad pół roku jazdy , sprzedałem bo nastawnik przypominał o sobie..
- Passat b5 1.9 TDI afn 97R. fajne auto ale wymagało troche napraw i to nie to co poczciwe b4..3 tyg. jezdziłem
- Audi b4 1.9 TDI 94r. Avant polift, od 70 letniego mechanika ktory 7 lat jezdził w kraju , ściągnięte dla niego , silnik igiełka ;]
- Audi B3 1.6 D 1988r. super stan , po roku czasu silnik padł, sprzedałem..
- Rover 220 SD 1997r , rok użytkowania bezproblemowego:)
- Audi b4 1.9 tdi 94r. Bosch, ponad pół roku jazdy , sprzedałem bo nastawnik przypominał o sobie..
- Passat b5 1.9 TDI afn 97R. fajne auto ale wymagało troche napraw i to nie to co poczciwe b4..3 tyg. jezdziłem
- Audi b4 1.9 TDI 94r. Avant polift, od 70 letniego mechanika ktory 7 lat jezdził w kraju , ściągnięte dla niego , silnik igiełka ;]