Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 B3] 1,8S NIUNIA by G_DRAGON = powrót do serii...

Prezentacja w/w od 1986 do 1991.

CZY ZMIANY I MODY IDĄ W DOBRYM KIERUNKU???

Tak.
86
85%
Nie.
15
15%

Liczba głosów: 101

Awatar użytkownika
dydo85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dydo85 » 15 mar 2011, 19:42

G_DRAGON, własnie kiedy felgi załozysz :?: :evil:

Awatar użytkownika
G_DRAGON
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: G_DRAGON » 16 mar 2011, 01:26

grzechas_audi, dydo85, narazie opon jeszcze nie mam, a i felgi się jeszcze wylegują w Koniakowie :-P

Ale za nie długo będą <ptryk> z następnych modów :mrgreen:

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 30 mar 2011, 08:36

wujo1 pisze:wymontuj LPG... i będzie gicior
wujo1, coś ty tak się czepną LPG?
Powiedz mi jedno. Dlaczego ty masz klekota? Przypuszczam że z uwagi na swój portfel.
Nie każ innym jeździć drogo tylko dlatego że nie chcieli za sobą zostawiać chmury czarnego dymu. Trochę te wpisy Twoje "wymontuj LPG" w każdym wątku gdzie jest "kuchenka gazowa" stają się irytujące.
Jak jesteś taki kozak to dlaczego nie kupiłeś sobie AAH i dlaczego nie jeździsz na paliwie takim silnikiem, tylko kupiłeś sobie jedną z lepszych i ekonomicznych konstrukcji dieslowskich jakie Audi wyprodukowało?
Nie wiem co masz do gazu. Jakby nie patrzeć jest to najbardziej ekologiczne z ogólnodostępnych paliwo. Jakiś taki głupi stereotyp panuje że gaz to paliwo niższej kategorii. Że niby co? Wstyd to tankować? Wg mnie kierowcom diesli powinno być wstyd z uwagi na najgorsze paliwo pod względem ekologicznym. Tyle ode mnie w temacie i od razu przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać.

Co do wątkowej furki G_DRAGON to autko jest bardzo fajnie ogarnięte. Gładko i ładnie. Mody powoli ładnie kształtują autko do obranego przez ciebie celu. Cieszę się że zdjąłeś tą chromową ramkę grila (świadczy to tylko dobrze o Tobie, że się opamiętałeś).

Autko na Japanach wygląda b. ładnie. Powiedz mi tylko gdzie robiłeś blachy US? W AGO? Nie czepiają się miśki? Bo myślę o rozmiarze US do siebie ale na myśl zabierania dowodów i innych akcji to trochę mi się odechciewa. Czy w naszym kraju nie może nic być normalnie? heheheheh

Awatar użytkownika
dydo85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dydo85 » 30 mar 2011, 09:01

eSPe, ta blacha nie była robiona w AGO. Ja jeździłem z blacha z AGO i kiedys w opolskim za to mnie zawineli :evil: wszystko zalezy na kogo trafisz i jak miski do tego podchodzą...

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 30 mar 2011, 09:41

dydo85 pisze:zalezy na kogo trafisz i jak miski do tego podchodzą...
Jeden zatrzyma że fajna bacha i fajnie wygląda i gdzie można sobie taką zrobić a drugi zabierze dowód.
dydo85 pisze:ta blacha nie była robiona w AGO
A skąd ta blacha bo ona ma chyba odblask jak ori co?
Bo pisałem do AGO to mają tłoczone co prawda ale nie mają odblasku niestety.

Awatar użytkownika
grzechas_audi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzechas_audi » 30 mar 2011, 10:23

eSPe pisze:
dydo85 pisze:zalezy na kogo trafisz i jak miski do tego podchodzą...
Jeden zatrzyma że fajna bacha i fajnie wygląda i gdzie można sobie taką zrobić a drugi zabierze dowód.
dydo85 pisze:ta blacha nie była robiona w AGO
A skąd ta blacha bo ona ma chyba odblask jak ori co?
Bo pisałem do AGO to mają tłoczone co prawda ale nie mają odblasku niestety.
ale jak masz sedana i chcesz US-a to możesz mieć ori blache. na sedanie wygląda to bardzo fajnie i blacha wchodzi prawie idealnie no a co najważniejsze nikt nie będzie mógł zabrać Ci dowodu :-P

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 30 mar 2011, 10:30

no ja mam ori kwadraciaka (luknij w mój temat) ale wolałbym ori rozmiar USA.
Wygląda to jako tako na tablicy "fiatowskiej". :-) Inaczej bym jej nie montował i lamp US. ;-)
Ale wiadomo co mniejsza to mniejsza.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 30 mar 2011, 12:20

eSPe pisze:wujo1, coś ty tak się czepną LPG?
Powiedz mi jedno. Dlaczego ty masz klekota? Przypuszczam że z uwagi na swój portfel.
Nie każ innym jeździć drogo tylko dlatego że nie chcieli za sobą zostawiać chmury czarnego dymu. Trochę te wpisy Twoje "wymontuj LPG" w każdym wątku gdzie jest "kuchenka gazowa" stają się irytujące.
Jak jesteś taki kozak to dlaczego nie kupiłeś sobie AAH i dlaczego nie jeździsz na paliwie takim silnikiem, tylko kupiłeś sobie jedną z lepszych i ekonomicznych konstrukcji dieslowskich jakie Audi wyprodukowało?
Nie wiem co masz do gazu. Jakby nie patrzeć jest to najbardziej ekologiczne z ogólnodostępnych paliwo. Jakiś taki głupi stereotyp panuje że gaz to paliwo niższej kategorii. Że niby co? Wstyd to tankować? Wg mnie kierowcom diesli powinno być wstyd z uwagi na najgorsze paliwo pod względem ekologicznym. Tyle ode mnie w temacie i od razu przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać.

Będę pisał co będę chciał , a jeżeli cie irytuje że piszę żeby wymontować gaz to już nie moja spawa, a to że mam TDI to nie oznacz też że ze patrzyłem na portfel , mnie się bardziej podoba kultura pracy silnika TD/TDI i nie tylko że jest ekonomiczny , przez jakiś czas też patrzyłem na siniki benzynowe i nie montował bym gazu.A to ze piszę o wymontowaniu gazu w każdym wątku taa jasne napisałem parę postów i wielkie mi halo , a mnie irytuje te wasze się rzucanie do kogoś jak ktoś napiszę złe słowo o LPG. Mam prawo pisać co mi się podoba a co nie . A jeżeli cie boli tak że pisze o tym to napisz do władzy żeby napisali w regulaminie że od dziś zakaz wypowiedzi o LPG .
Jak ktoś zamieszcza auto do oceny to niech o wszystkim się dowie co sądzą klubowicze
a jeszcze wracając dlaczego kupiłem TDI
- bo ma ładny wygląd
- bo ma lepszy moment
- bo ma podwójną zakrzywioną końcówkę wydechu
- bo ma fajną osłonę na silnik z napisem TDI
- bo ma fajny klekoczący dźwięk
- bo ładnie się wymawia słowo 1.9 TDI
:lol: Pasuje

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 30 mar 2011, 12:34

wujo1 pisze:a jeszcze wracając dlaczego kupiłem TDI
- bo ma ładny wygląd
- bo ma lepszy moment
- bo ma podwójną zakrzywioną końcówkę wydechu
- bo ma fajną osłonę na silnik z napisem TDI
- bo ma fajny klekoczący dźwięk
- bo ładnie się wymawia słowo 1.9 TDI
Nie na temat tego wątku i mojego pytana. Zaśmiecasz tylko G_DRAGONowi wątek.
Reszta wypowiedzi no comment - nie na temat i obracasz kota ogonem.
Sorki G_DRAGON, za OT. Ja się już wyłączam z tej do niczego prowadzącej dyskusji. :D
elpege gurom ! hahaha :mrgreen:

Awatar użytkownika
G_DRAGON
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: G_DRAGON » 30 mar 2011, 12:36

eSPe, dzięki za miłe słowa :oops: aktualnie chamuje mnie brak czasu i funduszy, ale staram się pomalutku osiągnąć zamierzony cel :mrgreen:
Co do tablicy, to właśnie z AGO nie mają odblasku i litery są mniejsze od cyfr ( co za tym idzie, z daleka bardziej podpada że nie ori). Moja nie jest tłoczona, literki i cyfry są tej samej wielkości, i ma podkład odblaskowy. A załatwił mi ją na zamówienie Kolega pandamix, musiałbyś do niego zagadać, podać mu wymiary tablicy i co ma na niej być, i ci załatwi taką jaką chcesz :-P

dydo85, i co ci zrobili :?:

grzechas_audi, właśnie się nad tą ori, żeby chociaż mieć ją w bagażniku jakby coś... teraz wożę ori ale tą długą <hmm>

Awatar użytkownika
dydo85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dydo85 » 30 mar 2011, 12:40

G_DRAGON, u mnie skończyło sie na upomnieniu, z poczatku kazał mija zdjąc... poxniej sie zapytał czy czesto bywam na opolszczyźnie...

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 30 mar 2011, 12:51

eSPe pisze:Nie na temat tego wątku i mojego pytana. Zaśmiecasz tylko G_DRAGONowi wątek.
Reszta wypowiedzi no comment - nie na temat i obracasz kota ogonem.
a pisz co chcesz mnie to i tak obchodzi co zeszłoroczny śnieg 8-)

G_DRAGON, sory za spam <ok>

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 30 mar 2011, 13:04

G_DRAGON pisze:Moja nie jest tłoczona, literki i cyfry są tej samej wielkości, i ma podkład odblaskowy.
ale to masz aluminiową malowaną czy PCV malowane czy PCV wyklejane?
Po wiela wyszła taka tablica?
Jeszcze mnie obrysówki zaciekawiły.
Masz tylko w przednich kierunkach zrezane co nie?
Dołożyłeś dziurke i wsadziłeś oprawkę od postojówek T4W czy oryginalne oprawki na dwuwłóknową żarówkę masz?
Tylnie też rezałeś czy masz tylko przednie obrysówki?

Awatar użytkownika
G_DRAGON
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: G_DRAGON » 30 mar 2011, 13:06

eSPe, wujo1, nic nie szkodzi, lubię jak się coś u mnie dzieje :mrgreen: a z każdej dyskusji można się czegoś nauczyć :-P

dydo85, mi w tamtym roku też się skończyło na upomnieniu w Rybniku, chociaż grozili zabraniem dowodu...

Awatar użytkownika
G_DRAGON
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: G_DRAGON » 30 mar 2011, 13:30

Tablica jest blachy ocynkowanej, na niej jest biała folia odblaskowa, i później na to naklejone literki, cyferki, ramka naokoło i flaga uni.

Narazie mam tylko z przodu obrysy. Do żarówki dwuwłóknowej (21/4W) przylutowany kabelek, w oprawce dziurka na niego, i podłączony do postoju... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B3.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl