Z 2 tygodnie temu, firmy nie wiadomo, bo to ori. Olej też tak koło tego zmieniany. Filtr na wszelki wypadek zmienię na Knechtapawelrybak15 pisze:A filtr kiedy wymieniany i jakiej firmy ?

Mnie to wkur.... denerwuje niż martwi :evil:Słonik pisze:AudiSport nie martw sie bo twoje wskazania sa jak najbardziej OK.
No i właśnie o to mi chodziło, jest nadzieja <oki> Możliwe, że ten zaworek jest cały czas w pozycji otwartej i to by wyjaśniało te zachowania. Tylko czy on jest w tej chłodniczce czy w tej podstawce :?: A jakby tak wyciągnąć tą chłodniczkę i skręcić układ bez niej :?: Możliwe, że to w niej leży wina, a nówka z ASO to koszt ok. 300 złSłonik pisze:Tak jest gdzies zaworek regulujacy cisnienie chyba w podstawce filtra ale on sie tylko otwiera na maxa jak cisnienie oleju osiagnie 6bar, taki bajpas
Zapytaj się Matt1988 czy u niego po montażu chłodnicy ciśnienie wzrosło czy spadło...keczy pisze:pawelrybak15, wyzsze ty specu <haha> Olej im bardziej jest rozgrzany tym bardziej staje sie rzadszy, co za tym idzie cisnienie spada. Prosty przyklad masz jak silnik jest zimny i olej gesty, silnik wtedy trzyma 5bar i cisnienie maleje w miare rozgrzewania sie
Ale wy macie klekoty i inne wartości ciśnienia, tak samo pompy oleju są inne. W klekocie przy 2 tys jak jest 1 bar to jest dobrze a w benzynie silnik już pada. Trepek kiedyś Ci już pisał zebyś nie porównywał benzyny do diesla bo mają zupełnie inne wartości ciśnienia. Zresztą na 99% do diesli nawet nie oferowali dodatkowych zegarów bo co tam może być ciekawego do sprawdzania :lol:pawelrybak15 pisze:Zapytaj się Matt1988 czy u niego po montażu chłodnicy ciśnienie wzrosło czy spadło...
To w takim wypadku u mnie się on nigdy nie otworzyłpawelrybak15 pisze:chłodniczka ma termostat który otwiera się dopiero w okolicy chyba 130st C <ok>
Ładowanie i temp. oleju to bardzo przydatne informacje <ok>GerB3 pisze:Zresztą na 99% do diesli nawet nie oferowali dodatkowych zegarów bo co tam może być ciekawego do sprawdzania :lol: