[Typ89 R5] 2.5 R5 07K + skrzynia 0B4 40/60 6G Projekt...
Re: [Typ89 3A] Moja czarnulka, climatronic, prace trwają...
gdzie zes to dorwal?? :shock: :shock: szukam tego juz w uhuhuhu czasu!Audi Sport pisze: - dokładka tunelu środkowego na popielniczkę od wersji US. Dzięki DZIKI
zazdraszam jak nie wiem co!
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Marcin_89, Tak to folia. Świetnie się nią okleja <ok> Mam ją od tego gościa http://allegro.pl/folia-do-lamp-przedni ... 41373.html
Maszu, Mam to kupę czasu, wziąłem bo wyniosło mnie tomniej niż flaszka, a do tego blachę mocującą dostałem Nie ma czego zazdraszczać, są większe rarytasy <ok>
Nareszcie udało mi się dostać wiązkę tzw. lewą (lampy, halogeny, kierunki, klakson, wentylatory chłodnicy itp.) od wersji z climatorniciem z R5, bo dostać to do R4 to już nielada wyczyn. Chcę mieć wszystko ori bym później nie zastanawiał się co z czym i dlaczego jak sie coś skopie Instalacja jest zupełnie inaczej rozwiązana niż w wersji bez klimy. We wtyczce czujnika temp. w chłodnicy są 3 przewody do 1'go i 2'giego biegu wentylatora. Pod skrzynkę bezp. dochodzi szara wtyczka i wywalamy dotychczasowy przekaźnik wentylatora z gniazda nr. 2 i zastępujemy go dwoma przekaźnikami 214 w 6 i 11 gnieździe Do tego mamy wtyczkę do połaczenia z instalacją spod deski rozdzielczej z sygnałami do załączania poszczególnych biegów wentylatora. Do tego wzbogaciłem wiązkę poprzez wszepienie instalacji do modułu kontroli przednich świateł do AC <ok>
Dziś odpaliłem tronica na właczonym zapłonie i borykam się z problemem wyświetlanej temp. zew. po podpięciu wyświetlacza tego w liczniku :roll:
Zdjęcia:
Zrezałem sobie również wiązkę podświetlania tylnej popielniczki
Maszu, Mam to kupę czasu, wziąłem bo wyniosło mnie tomniej niż flaszka, a do tego blachę mocującą dostałem Nie ma czego zazdraszczać, są większe rarytasy <ok>
Nareszcie udało mi się dostać wiązkę tzw. lewą (lampy, halogeny, kierunki, klakson, wentylatory chłodnicy itp.) od wersji z climatorniciem z R5, bo dostać to do R4 to już nielada wyczyn. Chcę mieć wszystko ori bym później nie zastanawiał się co z czym i dlaczego jak sie coś skopie Instalacja jest zupełnie inaczej rozwiązana niż w wersji bez klimy. We wtyczce czujnika temp. w chłodnicy są 3 przewody do 1'go i 2'giego biegu wentylatora. Pod skrzynkę bezp. dochodzi szara wtyczka i wywalamy dotychczasowy przekaźnik wentylatora z gniazda nr. 2 i zastępujemy go dwoma przekaźnikami 214 w 6 i 11 gnieździe Do tego mamy wtyczkę do połaczenia z instalacją spod deski rozdzielczej z sygnałami do załączania poszczególnych biegów wentylatora. Do tego wzbogaciłem wiązkę poprzez wszepienie instalacji do modułu kontroli przednich świateł do AC <ok>
Dziś odpaliłem tronica na właczonym zapłonie i borykam się z problemem wyświetlanej temp. zew. po podpięciu wyświetlacza tego w liczniku :roll:
Zdjęcia:
Zrezałem sobie również wiązkę podświetlania tylnej popielniczki
Ostatnio zmieniony 14 sie 2012, 23:33 przez Audi Sport, łącznie zmieniany 1 raz.
farciarz :mrgreen: :mrgreen: jak sie znudzi to daj znak sygnal :mrgreen:Audi Sport pisze: Mam to kupę czasu, wziąłem bo wyniosło mnie tomniej niż flaszka, a do tego blachę mocującą dostałem Nie ma czego zazdraszczać, są większe rarytasy
tez tak mam <ok>Audi Sport pisze:Zrezałem sobie również wiązkę podświetlania tylnej popielniczki
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
wujo1, Zbieraj, zbieraj graty <ok> Gadaj czy już coś masz spod maski do 1Z'ta 8-) Wytrwałości życzę, bo ja wiązki z komory szukałem dwa miechy, ale i tak trzeba było powymieniać parę odcinków peszli i niektóre wtyczki powymieniać, na szczęści miałem też drugą wiazkę bez klimy i posłużyła ona jako dawca <ok> Możesz mi też powiedzieć jak masz rozwiazane w swojej wiązce sygnał z czujnika temp. zew. do wyświetlacza w liczniku? Chodzi mi kontretnie jak to jest wpięte w instalację i czy czasem sygnał nie idzie z tego czujnika pod filtrem kabinowym. Ja właśnie sobie zrezałem tą wiązkę spod deski aby z niej wychodziły potrzebne sygnały do wyświetlacza. Problem jest w tym, że jak go podepnę to temp. zew. na panelu tronica z 20 spada do ok. -15, a na wyświetlaczu w liczniku pokazuje 15 stopni :roll: Dlatego szukam przyczyny i rozwiązania
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Oj tam oj tam, cierpliwość to bardzo dobra cecha więc ją rozwijam grzebiąc przy aucie <ok> Sam robię, bo nie mam w okolicy nikogo kumatego, a mechanikom kończą się możłiwości na podpieciu VAG'a, a jak nie nie umieją czegoś zrobić to gadka "sprzedaj tego starocia" :roll: Teraz sam oagniam sprawy z autem, bo nie dam zarobić partaczom <ok>ślepak pisze:Jak czytam co robisz z tym audi to się zastanawiam czy naprawdę masz 16 lat że sam to wszystko ogarniasz i że masz tyle cierpliwości
Ciekawe ale nie ma co przesadzaćwujo1 pisze:obklej lampki w rączkach
- Audi Sport
- Forum Audi 80