8C AAH Q LPG - oponki na lato str.11
8C AAH Q LPG - oponki na lato str.11
Witam Wszystkich
2 dni temu zakupiłem ten egzemplarz
2.8 AAH QUATTRO LPG
Data prod; 18/09/1991
Kolor; czerń pantery metalik LY9Z
Kraj sprzedaży; Szwajcaria
2011. 12 : AC/BC; NARDI-ABT;
oraz wymianie kilku diod , a szczególnie przy tym gadżecie , który kończy pewien etap w motoryzacji
2012. 07 : EPADA SEKWENCJA;
Zalety roku produkcji 1991
PO DŁUGIEJ SELEKCJI WPADŁO:
STAG ISA2 KME GOLD HANA 2000 RED
MONTAŻ ODMY ;
i
TŁUMIK PRZELOTOWY ZA PORTKAMI POŁĄCZONY Z RESZTĄ WYDECHU ZA POMOCĄ FI60
TROCHĘ ŻELIWA I OSŁONA SILNIKA 07.2012
2012. 12 : ŚLIZGANKI;
ślizganki po lądowisku w Krzywej
GIF 1
Slizganki na poligonie w jeleniej
GIF 2
ostatnio skompletowałem środek:
2 dni temu zakupiłem ten egzemplarz
2.8 AAH QUATTRO LPG
Data prod; 18/09/1991
Kolor; czerń pantery metalik LY9Z
Kraj sprzedaży; Szwajcaria
2011. 12 : AC/BC; NARDI-ABT;
oraz wymianie kilku diod , a szczególnie przy tym gadżecie , który kończy pewien etap w motoryzacji
2012. 07 : EPADA SEKWENCJA;
Zalety roku produkcji 1991
PO DŁUGIEJ SELEKCJI WPADŁO:
STAG ISA2 KME GOLD HANA 2000 RED
MONTAŻ ODMY ;
i
TŁUMIK PRZELOTOWY ZA PORTKAMI POŁĄCZONY Z RESZTĄ WYDECHU ZA POMOCĄ FI60
TROCHĘ ŻELIWA I OSŁONA SILNIKA 07.2012
2012. 12 : ŚLIZGANKI;
ślizganki po lądowisku w Krzywej
GIF 1
Slizganki na poligonie w jeleniej
GIF 2
ostatnio skompletowałem środek:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2017, 09:42 przez Rychu82, łącznie zmieniany 42 razy.
Kolego jestem pod wrażeniem że wogóle to kupiłeś, ale wiadomo każdy ma swoje wymarzone autko Jeśli porobisz te wszsytkie rzeczy to Ci gwarantuje że będziesz się rozkoszował z jazdy . A co do tego przycisku od dyfra to z tego co pamiętam świeci się dlatego byś musiał zerknąć na żarówkę :mrgreen: Powodzenia
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ZDJĘCIA PO STŁUCZCE;
Pan zamienił się na mojego golfa 3D 1,8(90)KM LPG 1995
i w jakim stanie by nie był golf (dbałem) i w jakim stanie nie byłoby audi (jeszcze się zadba) to teraz wsiadam na miekka kanape z mięciutką tapicerka i podsufitką i odpalam V6 i startując czuje jeszcze Q :mrgreen:
jakby miał gotówkę to raczej bym się nie pchał , a to była zamianka więc nawet godziny nie byłem bez auta:->
2 dni max liczyłem na robocizne(oczywiście mechanik to będzie robił a nie ja po godzinach), aaaaa pewnie dlatego, że skrzyni nie robie bo jak wkręcam na 1-biegu do 3400obr/min maksymalnie to nie czuć zgrzytów a inne biegi działają dobrze. poczekam aż się posypie cała i wymienie- no chyba że dostane w dobrej cenie
a to że zespolone w V6 to standard to się teraz dowiedziałem. Ale na zdjęciach widać że pas nie dostał, tam trochę zgniotło do natkola tylko :roll:
i w jakim stanie by nie był golf (dbałem) i w jakim stanie nie byłoby audi (jeszcze się zadba) to teraz wsiadam na miekka kanape z mięciutką tapicerka i podsufitką i odpalam V6 i startując czuje jeszcze Q :mrgreen:
jakby miał gotówkę to raczej bym się nie pchał , a to była zamianka więc nawet godziny nie byłem bez auta:->
2 dni max liczyłem na robocizne(oczywiście mechanik to będzie robił a nie ja po godzinach), aaaaa pewnie dlatego, że skrzyni nie robie bo jak wkręcam na 1-biegu do 3400obr/min maksymalnie to nie czuć zgrzytów a inne biegi działają dobrze. poczekam aż się posypie cała i wymienie- no chyba że dostane w dobrej cenie
a to że zespolone w V6 to standard to się teraz dowiedziałem. Ale na zdjęciach widać że pas nie dostał, tam trochę zgniotło do natkola tylko :roll:
no i świetnie, bo już nie mogę przestać się w to gapić , tak mi się to podoba. blokada dyfra z guzika- przepiękna sprawa. 8-)Leo pisze:tak, rysunek powinien się podświetlać.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 18:53 przez Rychu82, łącznie zmieniany 1 raz.
WLEPA
No i pare rzeczy, które mi się podobają
1.ogrzewanie szyby tylnej układa się w napis quattro
2.delikatnie obniżone zawieszenie(chyba audi -20mm); orginalna rozpórka kielichów przednich (każda AAH tak ma czy to dodatek?); profile aluminiowe osłaniające podłogę (może dzięki temu jest tam naprawde przyzwoity stan, foto wkleje w przyszłym tygodniu (bo może się mylę że jest ok ) nie wiem gdzie to jest napisane bo wyposażeniu nic nie znalazłem ale to chyba wchodzi w pakiet sport,
2.1C1 - Wytrzymałosc na mróz do -25C, tolerowana do -30C(co wchodzi w jej skład?podgrzewane dysze spryskiwaczy;, Podgrzewany bębenek zamka w drzwiach kierowcy?)
3.skrzynia biegów CAC (czyli krótsza), bo innej w modelu do 30.09.1991 nie dawali
No i pare pytań które mnie nurtują
1.BC2 = Special requirements colombia <osohozi>
2.X4B = National sales program switzerland (czym to się wyróżnia?)
3.No i z tą wersją sport nie wiem o co chodzi, bo niby są te elementy a na wlepce bagażnika nie ma o tym wzmianki. Chyba że przeoczyłem cos?
4. i czekam Panowie/Panie ąż ktoś napisze jednoznacznie jakich płynów użyć i do czego, oraz co mam wymienić i jakiej firmy użyć elementy jak już będę ściągał zawieszenie z przodu.
narazie wiem że na 100% wymienie:
-tuleje w kielichach (może spróbuje tej podmianki na tuleje z VW)
- sworzeń
-przetoczę tarcze(kto powie kto pomoże, jakie tam są tarcze z przodu :-/model i rozmiar)
- gumy na wahaczach (chyba)
-czyszczeni krokowca
-robie blacharkę, lampy wymieniam z tyłu i szybę popękaną przednią i mam nadzieje, że to narazie styknie
1.ogrzewanie szyby tylnej układa się w napis quattro
2.delikatnie obniżone zawieszenie(chyba audi -20mm); orginalna rozpórka kielichów przednich (każda AAH tak ma czy to dodatek?); profile aluminiowe osłaniające podłogę (może dzięki temu jest tam naprawde przyzwoity stan, foto wkleje w przyszłym tygodniu (bo może się mylę że jest ok ) nie wiem gdzie to jest napisane bo wyposażeniu nic nie znalazłem ale to chyba wchodzi w pakiet sport,
2.1C1 - Wytrzymałosc na mróz do -25C, tolerowana do -30C(co wchodzi w jej skład?podgrzewane dysze spryskiwaczy;, Podgrzewany bębenek zamka w drzwiach kierowcy?)
3.skrzynia biegów CAC (czyli krótsza), bo innej w modelu do 30.09.1991 nie dawali
No i pare pytań które mnie nurtują
1.BC2 = Special requirements colombia <osohozi>
3.No i z tą wersją sport nie wiem o co chodzi, bo niby są te elementy a na wlepce bagażnika nie ma o tym wzmianki. Chyba że przeoczyłem cos?
4. i czekam Panowie/Panie ąż ktoś napisze jednoznacznie jakich płynów użyć i do czego, oraz co mam wymienić i jakiej firmy użyć elementy jak już będę ściągał zawieszenie z przodu.
narazie wiem że na 100% wymienie:
-tuleje w kielichach (może spróbuje tej podmianki na tuleje z VW)
- sworzeń
-przetoczę tarcze(kto powie kto pomoże, jakie tam są tarcze z przodu :-/model i rozmiar)
- gumy na wahaczach (chyba)
-czyszczeni krokowca
-robie blacharkę, lampy wymieniam z tyłu i szybę popękaną przednią i mam nadzieje, że to narazie styknie
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 21:44 przez Rychu82, łącznie zmieniany 2 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Rychu, czytając Twoje posty widzę, że w Twoich rękach, to biedne auto ma szansę na odzyskanie dawnego blasku. Trzymam kciuki.
Każde V6.Rychu82 pisze:orginalna rozpórka kielichów przednich (każda AAH tak ma czy to dodatek?)
https://audi80.pl/80-b4jakie-zarowki ... ?view=nextRychu82 pisze:czy rysunek napędów przy guziku blokady dyfra nie powinien się podświetlać?
Przedsięwzięcie raczej nie opłacalne. Za duży koszt jak za pozyskanie 19-tu koni mechanicznych.Rychu82 pisze:marzy mi się ACK, może ktoś coś wie na temat trudności na drodze takiego SWAP-u ?
Może tu coś wyczytasz https://audi80.pl/b4-aah-kody-wyposa ... t26927.htmRychu82 pisze:1.BC2 = Special requirements colombia <osohozi>
-
- Audi 80 Klub
IC69, Twój awatar zwrócił moją uwagę na ten defekt, ale spoko nie gniewam się
wiesz co... ja wiedziałem, że to jest 19KM, ale npisane faktycznie wygląda nieopłacalnie(ponoć w C5 mniej pali ACK niż AAH, ale to nie będzie wyznacznikiem). Czyli co, wymieniam rozrząd; myślę intensywniej o wymianie tej nieszczęsnej skrzyni, która jednak będzie mnie gryzła (jest u mnie w okolicy rozebrane V6 ABC Q tylko musze się dowiedzieć czy podejdzie w mój blok(nie wiem jakie ma oznaczenie, ale jakie by nie było to moja i tak jest krótsza :mrgreen: )IC69 pisze:Przedsięwzięcie raczej nie opłacalne. Za duży koszt jak za pozyskanie 19-tu koni mechanicznych
a napiszę tam zapytanie, może ktoś się odezwieIC69 pisze:Może tu coś wyczytasz https://audi80.pl/b4-a...nia-vt26927.htm