Audi 80 Avant Quattro (RS2 Replica) 1.9 PD 250 hp 451 nm
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
nie pisz ,że to RS , bo znów się zaczniebartek18150 pisze:RS-a mozna kupic, ale stwozyc wlasne? To jest dopiero sztuka, i to jeszcze TDi Ogromny szcunek za wlozona prace i zapal, jestem pod ogromnym wrazeniem. Od paru dni czytam ten temat, ale dopiero dzis mi sie szczena zamknela i moge cos powiedziec
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
powiem tak : dwa rymy trzy rymy zobaczymy,
zaden swiezak nam nie bedzie robic zadymy :mrgreen:
ooo patrzcie wszyscy quattro nowym gadzetem wrobi wazenie
czyms co sprawi ze bedzie smigac po miescie jak szaleniec :mrgreen:
ja jestem lukasz a mickiewicz był adam
nie nawijam wiecej tylko na miasto spadam :mrgreen:
tam laski czekaja na wyrywanie
wiec koncze w tym temacie juz spamowanie :mrgreen:
pozdro pozdro ... ps quattro fajna ta twoja nowa suszara <ok>
zaden swiezak nam nie bedzie robic zadymy :mrgreen:
ooo patrzcie wszyscy quattro nowym gadzetem wrobi wazenie
czyms co sprawi ze bedzie smigac po miescie jak szaleniec :mrgreen:
ja jestem lukasz a mickiewicz był adam
nie nawijam wiecej tylko na miasto spadam :mrgreen:
tam laski czekaja na wyrywanie
wiec koncze w tym temacie juz spamowanie :mrgreen:
pozdro pozdro ... ps quattro fajna ta twoja nowa suszara <ok>
-
- Forum Audi 80
a czy Ty u siebie masz dół ??staszek quattro pisze:z gt25 bedzie problem z dolem
bo ja na seri nawet nie mam
po za tym przy takich modach zakres obrotów nie bedzie już 1000-4000 tylko 2000-5000 więc myśle , że i tak będzie nieźle , ale to się okaże dopiero po skompletowaniu założeniu na autko oraz dobrym wystrojeniu
[ Dodano: 2008-03-17, 22:32 ]
to wtedy byłby dopiero problemszuan pisze: co za problem... założyć mniejszą drugą i dół z głowy
po pierwsze musisz zmontować sobie pod to kol wydechowy , musisz zrobić tam miejsce , musisz poprawić dolot by dawał z 2 suszarek, a potem hehe co najlepsze zostawiłem sobie na koniec , potem musisz to jeszcze zestroić by ładnie chodziło !!!! co wcale nei jest takie proste
-
- Forum Audi 80
dolu moze nie mam ale mam zakres obrotow , czego w tdi nie ma , jak zalozy walek to 500 obr wyzej . poogladaj wykresy tdi na duzych lochach i zobaczysz ze jezdzi sie jak benzyna bez dolu ktora kreci sie do 4500 obr , urok tdi polega na tym ze od samego dolu jest ciag , przesadzajac z turbina niknie najwieksza zaleta takiego silnika i do tego wzrosnie zuzycie paliwa bo caly czas musisz z butem w podlodze jechac
jak to powiedzial moj znajomy: diesel jest jak cymbalki dla przeczkolakow , zaczynasz grac melodie i ci sie skala konczy
tu jest wykres corrado tdi PD
http://img241.imageshack.us/img241/3179 ... 5kmxg6.png
leon tdi PD
http://asgaard.kk.e-wro.pl/leon/wykres236.gif
to sa wartosci po obrobkach glowic , walkach itd........
jak to powiedzial moj znajomy: diesel jest jak cymbalki dla przeczkolakow , zaczynasz grac melodie i ci sie skala konczy
tu jest wykres corrado tdi PD
http://img241.imageshack.us/img241/3179 ... 5kmxg6.png
leon tdi PD
http://asgaard.kk.e-wro.pl/leon/wykres236.gif
to sa wartosci po obrobkach glowic , walkach itd........
Ostatnio zmieniony 18 mar 2008, 09:45 przez staszek quattro, łącznie zmieniany 1 raz.
stasiu no masz doświadczenie w tdi to sie chwali , rady bezcenne ! , poczekaj jeszcze max miesiąc sie okaze jaki bedzie doł do ilu sie bedzie krecił , itd ........
jak chodzi o turbo to kazda z rodziny gt 20 ,22 ,24 25 , mam takie samo mocowanie i przy kolektorze i wydech idt , wiez żaden probplem wymienić wrazie jak sie okaże że turbodziura bedzuie faktycznie dość duża
Tym razem posłuchałem rady Daniela z TTC , ona stanowczo doradził gt25 jak chce miec ponad 250 PS ........ i z doświadczenia mi mówił że auto zacznie zapierdalać od 2500 obr do odcięcia czyli 6000 obr
pozdrowionka
jak chodzi o turbo to kazda z rodziny gt 20 ,22 ,24 25 , mam takie samo mocowanie i przy kolektorze i wydech idt , wiez żaden probplem wymienić wrazie jak sie okaże że turbodziura bedzuie faktycznie dość duża
Tym razem posłuchałem rady Daniela z TTC , ona stanowczo doradził gt25 jak chce miec ponad 250 PS ........ i z doświadczenia mi mówił że auto zacznie zapierdalać od 2500 obr do odcięcia czyli 6000 obr
pozdrowionka
-
- Forum Audi 80