Witam, jako że po kupnie każdego samochodu zawsze utożsamiam się z jego forum, tak też będzie tutaj. Po sprzedaży mojego pierwszego auta (FORD Focus mk1 2000r) szukałem czegoś wytrzymalszego , niemieckiego i zarazem z dosc duzym prześwitem poniewać mieszkam wysoko w górach... i tak szukałem szukałem , celowałem w audi a4 q quattro.. LEcz nagle w mojej miejscowości pojawiła się ona.. Audi 80 2.0 ABK w gazie sedan kolor LY3H za symboliczną kasę ze stukającą panewką.. Po wielu telefonach uznałem ze podejmę sie zrobienia takiego autka na cacy tym bardziej że od zawsze 80 mi się podobała i jest to wg mnie model z najlepszych lat audi..
Tak się zaczęło:
Potem już holowanie do domu ponieważ uznałem że każde uderzenie panewki pogarsza sytuację, oto zdjęcie z holowania wszystkim (mam nadzieje) dobrze znanym 'ciapkiem':
Tutaj już na placu przed garażem:
I od razu zabrałem się za wyciąganie silnika:
Na dzień dzisiejszy wał w szlifie, uszczelki wszystkie zamówione, głowica w planowaniu, pierścieni prawie nie było mimo zapewnień poprzedniego właściciela że nie bierze grama oleju .. Myślę , że może kogoś zaciekawi moj post, chciałem w nim przedstawić swoją sytuację, bardzo będę szczęścliwy jak złożę silnik i wszystko będzie grać, wtedy wezmę się za malowanie zderzaka w kolor i inne wizualne rzeczy..Ucze się jako technik pojazdów samochodowych i lubie takie rzeczy. Chyba nie odbiegłem od tematu forum i jestem w dobrym miejscu z dobrym postem. To tyle Pozdrawiam wszystkich
Bardzo proszę o przeniesienie tematu ponieważ pomyliłem się ...
Audi 80 B4 2.0 ABK Sedan Ratunek :)
- cieslarmarek
- Forum Audi 80
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt: