[Audi 80 B4 Avant 1z] Biały zetorek by Miuosh1 SKASOWANY !
Jak to mówi jeden spuchnięty ukrainiec " nie ma lipy" więc się nie opierdzielam i cały czas coś , w sumie ostatnimi czasy wymienieone tarcze klocki amortyzatory i wszystkie tulejki zawieszenia więc teraz mam spokójArteriusz pisze:szybko modzisz, gratki za utrzymany stan i trafny wybór,
Pierburg oficjalnie skończony , auto działa jak należy
PS. Sprzedam sprawny nastawnik potencjometryczny oraz przepływomierz
DziękiPrzemas80 pisze:Dobry klekot jak zderzaki nie zmieniasz to szukaj zespolonych i listw v6 później kierunkowskazy halogeny i będzie miód. Kosmetykę ogarniesz po mechanice pozdro
Takie klekoty najlepsze
Jak mówisz, takie plany są żeby zespolaki wpadły i listewki z v6 ale to z czasem , najpierw poprawki lakiernicze potem te lampy jakieś kółko i będzie kozak
[ Dodano: 2016-01-02, 00:20 ]
Ogólnie to trochę zaniedbałem temat ... Bo jestem takim typem człowieka co jak coś robi to robi porządnie i nie ma czasu na fotki itp ... I dlatego lekkie zaniedbanie tematu i mało fotostory
Więc opiszę wszelkie wymiany eksploatacyje jakich dokonałem odkąd mam poczciwą 80tkę
Wymiany:
-przeguby zewnętrzne (Ruville)
-termostat (wahler) i układ zalany nowym płynem
-króćce wodne i jeden przewód
-amortyzatory przód z odbojami osłonami (kayaba/KYB) i tył (trooftec na próbę) również z osłonami i odbojami
- tuleje wahaczy i tylnej belki - (Lemforder)
-tarcze i klocki hamulcowe przód (Kager)
Ogólnie wymiana była wymuszona niezłą przygodą, gdy to podczas jazdy tarcza odmówiła posłuszeństwa i sobie pękła ...
-łączniki stabilizatora (kager)
-poduszka skrzyni biegów
- wszystkie filtry Bosch i już druga wymiana oleju (10w40)
Audi obecnie ma najechane 315500+km więc zrobiłem nią już ponad 12 tyś :mrgreen:
Tak więc audi ma wymienione praktycznie wszystko co się dało
[ Dodano: 2016-01-12, 17:32 ]
W końcu znalazłem tłokorozdzielacz 11mm i fale de110 z afn :mrgreen: <ok>
Mam jeszcze de143 ale to chyba za duży hardcore
Dziękuję Haha znajomi się śmieją, że to auto traktuję jak dzieckoPrzemas80 pisze:Na dieslach się średnio znam ,ale z takim podejściem to spokojny jestem o ten egzemplarz u znajomego kombinuje teraz żeby zrobić lampy z avanta na wzór color edtion <ok>
Ooo colour edition w avancie, myślę że robiło by robotę
Mnie czeka wymiana uszczelki i przy okazji remont głowicy i wtedy zostanie podkręcona na jakieś 140KM
I po tych zabiegach wezmę się za lakier, kupię zespolaki i chyba zderzak od s'ki
A wiem, wiem jeszcze kilka sztuk chyba mam ale to na czarną godzinę czekabrabus124 pisze:Miuosh1, Na takich gratach można skręcić mocną pompę - rarytasik
Działaj dzialaj, dobrze Ci idzie,
ps. jak Ci za mocna fala de143 to może bym odkupił
Dzięki
Hmm polatam najpierw na 110 i wtedy jesli okaże się wystarczająca to pomyślimy, chyba że znajdę w magazynku jeszcze jakąś 142 bo leży tam masa fal
[ Dodano: 2016-02-15, 23:00 ]
Dziś wpadły mi w ręce zegary z obrotomierzem w bardzo dobrych pieniądzach :mrgreen:
Niestety jest jedno ale ! Nie działa prędkościomierz, mianowicie nabija km dziennie i ogólne jednak wskazówka chodzi ciężko i albo stoi w miejscu albo skacze Chyba czeka mnie wymiana samego prędkościomierza ponieważ stare zegarki do VDO, a nowe to UN4
Ewentualnie wlutuje piny w starych zegarach i przeszczepię obrotek
Chciałem tak też zrobić ale no człowiek uczy się na własnych błędach i spieprzyłem płytę główną w moim liczniku gdyż miałem za mocną lutownicę hehe ale no nic , kupiłem drugi licznik do benzyny za niewielkie pieniądze ze sprawnym prędkościomierzem, a mój prędkościomierz sprzedałem w cenie drugiego licznika więc wyszedłem na zero i wszystko jest już w porządkuPrzemas80 pisze:Wpakuj sam moduł obrotomierza do starego chyba najprościej będzie <ok>
[ Dodano: 2016-02-19, 20:32 ]
Zegary ogarnięte
Prędkościomierz już działa jak należy ( pochodzi z licznika, który kupiłem z przeznaczeniem na części 94' 2.0 bena ) Także taki mały dodatek na chwilę obecną <ok>
Zakupiłem jeszcze tuleje sanek przednich i na dniach sobie wymienię bo się kończą powoli :evil:
Piękny widok <mikolaj>
Siemankohubert26w pisze:Siemanko! Kolego ogarnąłeś ten stary prędkościomierz? Ja miałem podobne objawy i problem był w samej wskazówce. Wypadł z niej ten mały odważnik i po jakimś czasie doszedłem o co chodzi . Pomyślałem że może się przyda ? Zawsze to jakiś grat w zapasie Powodzonka!
Nie, starego w ogóle nie ruszałem bo ktoś wyjął wskazówkę i tym samym spierdzielił prędkościomierz... to UN4 więc jak wyjmiesz wskazówkę to się psuje :evil:
A odważnik jest bo widziałem <ok>
Ale dzięki za info ! Pewnie niektórym się przyda :mrgreen:
Ale nowy już bangla więc nie ma tego złego <ok>
[ Dodano: 2016-02-22, 19:58 ]
Audi skasowana, dziś rano miałem wypadek z tirem ..
Na dość niebezpiecznym odcinku koleś się zatrzymał i bez kierunkowskazu podjął manewr skrętu nie zdążyłem wyhamować, odbiłem na lewy pas aby zniwelować uderzenie i klepnąłem prawym przodem w jego koło i zderzak od boku ...
Tak więc temat zamknięty
sprzedam wszystkie części:
-silnik z osprzętem sprawny w 100% rozrząd nie dawno zmieniany
-skrzynia biegów manual 100% sprawna
-belka tył z nowymi tulejami i amorami
-licznik z obrotomierzem TDI Un4 100% sprawny
-klamka klapy tył 100% sprawna
i inne ...