[Audi 80 B4 Avant 1z] Biały zetorek by Miuosh1 SKASOWANY !
[Audi 80 B4 Avant 1z] Biały zetorek by Miuosh1 SKASOWANY !
Witam wszystkich :mrgreen:
Chcę wam przedstawić moją audiankę zakupioną na początku czerwca 2015 roku, jest to avant z silnikiem 1.9TDI 1z w kolorze L90E z 1993 roku .
Jest to moje drugie audi poprzednio było a3 8l 1.8 benzynka
Ale, że potrafiło to pochłonąć nawet 13l / 100km, a ja się jeszcze uczę więc nie śpię na kasie oraz wujek z tatą prowadzą warsztat dieseli skusiłem się na 80tkę gdyż od zawsze mi się te kształty podobały.
W audiczce zrobiłem kompletny rozrząd , pompę wody wszelkie paski , filtry i olej , kompletne zawieszenie przód , łożyska w kołach itp ....
A więc do rzeczy ori wyposażenie :
- korbotronik ( manualne szyby)
-abs
-lampka pod maską
-licznik z zegarkiem
-4x stalówki
-manualne lusterka
Dokonane zmiany : <ok>
- 4x elektryczne szyby
- boczki pod 4 el. szyby z głośnikami z tyłu " colour edition"
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- hak ( dołożony jeszcze przez poprzedniego właściciela , rozmyślam nad jego wylotem)
- Przekładka instalacji i osprzętu na Pierburga
Plany :
- sterownik 16bit 021BD mapa by kostrz , wtryski 0.216 , pompa 11mm
- Poprawki i polerka lakieru
- Zderzaki przód/tył s2 / competition
- Lampy zespolaki ew. soczewki jak będzie stać
- Kółka artec l , rh zw1 bądź przejściowo rh cupy
- Zawias - 40mm
- Klimatyzacja
- Skóry ori z 80 bądź a4 b5
I ogólnie doprowadzenie autka do ładnego stanu
Zdjęcia :
Chcę wam przedstawić moją audiankę zakupioną na początku czerwca 2015 roku, jest to avant z silnikiem 1.9TDI 1z w kolorze L90E z 1993 roku .
Jest to moje drugie audi poprzednio było a3 8l 1.8 benzynka
Ale, że potrafiło to pochłonąć nawet 13l / 100km, a ja się jeszcze uczę więc nie śpię na kasie oraz wujek z tatą prowadzą warsztat dieseli skusiłem się na 80tkę gdyż od zawsze mi się te kształty podobały.
W audiczce zrobiłem kompletny rozrząd , pompę wody wszelkie paski , filtry i olej , kompletne zawieszenie przód , łożyska w kołach itp ....
A więc do rzeczy ori wyposażenie :
- korbotronik ( manualne szyby)
-abs
-lampka pod maską
-licznik z zegarkiem
-4x stalówki
-manualne lusterka
Dokonane zmiany : <ok>
- 4x elektryczne szyby
- boczki pod 4 el. szyby z głośnikami z tyłu " colour edition"
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- hak ( dołożony jeszcze przez poprzedniego właściciela , rozmyślam nad jego wylotem)
- Przekładka instalacji i osprzętu na Pierburga
Plany :
- sterownik 16bit 021BD mapa by kostrz , wtryski 0.216 , pompa 11mm
- Poprawki i polerka lakieru
- Zderzaki przód/tył s2 / competition
- Lampy zespolaki ew. soczewki jak będzie stać
- Kółka artec l , rh zw1 bądź przejściowo rh cupy
- Zawias - 40mm
- Klimatyzacja
- Skóry ori z 80 bądź a4 b5
I ogólnie doprowadzenie autka do ładnego stanu
Zdjęcia :
Ostatnio zmieniony 23 lut 2016, 12:02 przez Miuosh1, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
Dziękuję Będziemy myśleć , bo póki co na zderzaki i tak nie będzie mnie stać więc pewnie przez dłuższy czas będą tejayson pisze:no chłopie biały kolor to super fajna baza do modów <ok> idziesz w dobrą stronę chodz mnie sie osobiście te czarne listwy bardzo podobaja na białym fajnie kontrastują i nie zmieniałbym zderzaków
[ Dodano: 2015-09-22, 17:59 ]
Podziękowałmisiekb4 pisze:Kolejna biała b4:-) fajnie wygląda w avancie.
Plany masz zacne, oby powiodly się, a będzie jeździć bezawaryjnie
[ Dodano: 2015-09-22, 18:02 ]
Wielkie dzięki , miejmy nadzieje że plany wypalą Również życzę bezawaryjności i PozdrawiamBartek1996 pisze:Fajna 80-tka. Ja też miałem okazję kupić białasa, ale mam inną. Te plany są ciekawe, na pewno będzie to dobrze wyglądać. Powodzenia przy modzeniu oraz żeby białas nie zawodził. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2015-09-22, 18:03 ]
Zobaczymy co da się zrobić póki co gdzie nie gdzie pod tymi listewkami się pojawił rudy nalot i trzeba to ogarnąć , ale fakt biały jest jeden z rzadszych kolorkówhexman pisze:Miuosh1, biały audik z epoki jest bardzo wdzięcznym samochodem do modzenia, bo wyróżnia się przez te kontrastujące listwy sam - po dodaniu lekkich smaczków efekt murowany <ok>
To chyba bolączka audi, bo w a3 też miałem tam korozję tylko porównując 80 i a3 to było niebo a ziemia tam to aż się dziurki porobiłymisiekb4 pisze:Pod listwami wychodzi ruda, bo trzymają się na takich metalowych, nie ocynkowanych listach które rdzewieja
[ Dodano: 2015-09-22, 22:11 ]
A tak z okolic Do poznania mam jakieś 100km , pewnie kiedyś można by się ustawić choć, że tak powiem grafik mam napięty bo 4 klasa technikum maturka i egzaminy za rogiem, weekendowe prace , dziewczyna no i rzeźbienie w autku ale myślę, że coś wolnego się znajdzie i powymieniamy informacjeShark pisze:Miuosh1, widze że jesteś z okolic poznania, chętnia bym sie spotkał z posiadaczem 80 b4 i powymieniał sie swoimi "informacjami"
[ Dodano: 2015-09-24, 18:01 ]
Dzis udana wyprawa po graty do pierburga
2godzinki wiazka wyjeta z dawcy
Dzisiejsze zakupy :
-wiazka pierburg z podgrzewaczem plynu
-obudowa filtra z przepływką
-podgrzewacz płynu
Wiazka ma ciachniete przewody idace w kierunku skrzyni biegow , chyba od biegu wstecznego
Oraz na dniach wpadly nowe przeguby
[ Dodano: 2015-09-24, 18:08 ]
PS. Nastawnik i wtryski 0.216 juz mam takze kwestia zakupu sterownika i zakladam
Mam na sprzedaz sprawny nastawnik potencjometryczny z mojego audika i przeplywke
Dziękuję bardzo, cały czas do przodu na wiosnę kapitalka głowicy i ruszamy z modamibrabus124 pisze:Miuosh1, Ładny biały Avant Powodzenia w utrzymaniu i modyfikacjach
PS. Kolegi Avancik bardzo zacny, widać że dużo się przy nim dzieje Również życzę powodzenia w utrzymaniu i modach
[ Dodano: 2015-12-31, 00:13 ]
Jak widać świąteczny nastrój zmobilizował mnie do długo wyczekiwanej i odkładanej przekładki na pierburga ... :mrgreen: Tak więc spiąłem tyłek mówiąc sobie " Co ja nie zrobię? " I zrobiłem wiązka ułożona w aucie, wszystko podpięte, poskładane , auto pali i jeździ <mikolaj> ale temat jeszcze nie do końca ogarnięty małe poprawki trzeba zrobić i będzie lala , zajęło mi to dwa dni ale chyba będzie warto <ok>