Drgania i wibracje są , tak samo jak w zamiennikach , tyle , że może dłużej posłużą niż ori i nie będą pozrywane.M4teusz pisze:Jak wygląda temat poliuretanowych poduszek skrzyni biegów? Pojawiły się jakieś wibracje, drgania przenoszone na karoserie w porównaniu do ori poduszek?
[ Audi B4 1.9 TDI 1Z ] Cichociemny Zetor
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
1993r , więc na freonie , a nie znalazłem w okolicy nikogo , kto by nabił mi tym czynnikiem układ.wujo1 pisze:zastanawia mnie czemu klimę wyrzuciłeś ?
Klima dokładana , z tego co wnioskuję , to już we Włoszech z takim innym dziwnym napinaczem na śrubie , czasem można spotkać takie wersje.
Czynnik już skończył się i jezdziłem tak , aż kiedyś zaczęło odzywać się łóżysko w kompresorze , więc zdemontowałem ją i wstawiłem normalne mocowanie alternatora z samonapinaczem , gdzyż w planach był jeszcze Fmic.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
brabus124, u mnie przy 1993 jeszcze freon pakowali i lipa była , ale 4 szyby w elektryce są , to mozna uchylić troszkę i zaraz jest trochę chłodniej, także daję rade bez klimy.
tomekk666, na trójce trochę uślizgnie się opona , ale łapie trakcję.
Z bliska nie jest tak już obiecująco , lakier wymaga odświeżenia i nowej powłoki lakierniczej.
Środek standard , jedynie co to dodatkowe zegary sa wstawione , choć i tak trzeba przejrzeć wiązkę , bo jest problem z ciśnieniem oleju na zegarze , jak trafi się ładne wnętrze z parapetami to bym przełożył sobie
tomekk666, na trójce trochę uślizgnie się opona , ale łapie trakcję.
Z bliska nie jest tak już obiecująco , lakier wymaga odświeżenia i nowej powłoki lakierniczej.
Środek standard , jedynie co to dodatkowe zegary sa wstawione , choć i tak trzeba przejrzeć wiązkę , bo jest problem z ciśnieniem oleju na zegarze , jak trafi się ładne wnętrze z parapetami to bym przełożył sobie
Krzysiek 84, Mi przy składaniu silnika pół roku temu pękło ucho kompresora i układ się rozszczelnił W pierwszej chwili tak mnie to zdenerwowało, myślałem że wywalę tą całą klimę, ale jak ochłonąłem to 150zł i miałem drugi kompresor. Teraz doceniam że klima została
Ps. kiedy wpadają te piękne hamulce ?
Ps. kiedy wpadają te piękne hamulce ?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Z czasem trafisz jakieś ładne wnętrzeKrzysiek 84 pisze:Środek standard , jedynie co to dodatkowe zegary sa wstawione , choć i tak trzeba przejrzeć wiązkę , bo jest problem z ciśnieniem oleju na zegarze , jak trafi się ładne wnętrze z parapetami to bym przełożył sobie
Na Twoim miejscu poszukałbym przednich foteli z Audi A6 C4 albo 100 C4. Fotele po małych przeróbkach podejdą bez problemu. Miałem takie założone w moim poprzednim B4 i jak dla mnie to nie ma ich co równać z kubełkami dedykowanymi do 80 siątek. Oczywiście pomijam S2, bo to zupełnie inna bajka.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Kolega ma u siebie w 100 C4 kubełki i sa bardzo wygodne i na bokach też ładnie trzymają w zakrętach .tomekk666 pisze:Na Twoim miejscu poszukałbym przednich foteli z Audi A6 C4 albo 100 C4. Fotele po małych przeróbkach podejdą bez problemu. Miałem takie założone w moim poprzednim B4 i jak dla mnie to nie ma ich co równać z kubełkami dedykowanymi do 80 siątek. Oczywiście pomijam S2, bo to zupełnie inna bajka.
Edit:
Wczoraj odbył się Spot w Rynie , mimo , że pogoda do najlepszych nie należała , to frekwencja była duża:
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
- Krzysiek 84
- Junior Admin