[80 B4 AYL] Project Audi VR6 by Seba
Po półtora miesięcznej przerwie spowodowanej problemami zdrowotnymi i innymi perypetiami życiowymi wznawiam prace nad audi. Temperatura niestety silnie mnie ogranicza, szczególnie w nieogrzewanym garażu, ale muszę trochę nadgonić.
Udało mi się ogarnąć klimatronik, co prawda nie było to łatwe gdyż za za cholerę nie chciało to się zgrać z instalacją od Vra, wiec zrobiłem to jak dla mnie łatwiejsza droga ,dorabiając nowe mocowania i nowe dźwigienki i aplikując silniczki z alhambry, panel sterowania klimą będzie seatowski, wszystkie klapki reagują poprawnie wiec przeszczep udany.
Jeszcze tylko modyfikacja stacyjki i zegarów i będzie można zakładać deskę.
Wczoraj udało mi się wystrugać osłonę miski olejowej: Materiał Amelinium #8mm, masa całości niecałe 5kg. Chyba wytrzyma co??
Jeszcze nie założyłem na auto, ale to niebawem.
Zostało jeszcze masę drobiazgów do zrobienia...... Ale to już będę pisał na bieżąco.
Udało mi się ogarnąć klimatronik, co prawda nie było to łatwe gdyż za za cholerę nie chciało to się zgrać z instalacją od Vra, wiec zrobiłem to jak dla mnie łatwiejsza droga ,dorabiając nowe mocowania i nowe dźwigienki i aplikując silniczki z alhambry, panel sterowania klimą będzie seatowski, wszystkie klapki reagują poprawnie wiec przeszczep udany.
Jeszcze tylko modyfikacja stacyjki i zegarów i będzie można zakładać deskę.
Wczoraj udało mi się wystrugać osłonę miski olejowej: Materiał Amelinium #8mm, masa całości niecałe 5kg. Chyba wytrzyma co??
Jeszcze nie założyłem na auto, ale to niebawem.
Zostało jeszcze masę drobiazgów do zrobienia...... Ale to już będę pisał na bieżąco.
Korzystając z luźniejszego przed świątecznego dnia w pracy, postanowiłem zrobić mocowanie stacyjki do kolumny. Jako że ori audi była już zmęczona i już raz wymieniana była wkładka, a do tego bebechy nie chciałby współpracować z instalacją od Vra to trzeba było zaaplikować tą od seata, zachowując tym samym immobilizer w kluczyku.
Pomysłów było kilka ale ten chyba był najprostszy w wykonaniu.
Małe fotostory:
Pomysłów było kilka ale ten chyba był najprostszy w wykonaniu.
Małe fotostory:
- jacek199315
- Forum Audi 80