[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
A no On u siebie w C4 ma z klamkę z A6 C4.duo pisze:No On chyba założył taką jak piszesz wyżej? Czy mi się wydaje?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 19:51 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Na to wygląda że już ich nie będę sprzedawał.rodzynek87 pisze:Sagem obiecaj że jak kiedyś będziesz je sprzedawał to odsprzedasz mi je z powrotem wygląda zajebiście.W urzędzie he... poczytaj w moim temacie eSPe się wypowiedział jak najlepiej to zrobić.

Hehe, dzięki. <ok>P.S. Gratuluje RS2 home made.
Kunik, dzięki, właśnie rozmawiałem z eSPe i już mi objaśnił wszystko, wczoraj wieczorem złożyłem zamówienie na tablicę + ramkę.Kunik pisze:sagem http://www.agotablice.pl/ polecam.

Też nie byłem przekonany, tak samo jak pisał Atlas.bloku pisze:Jak mi się USy podobały tylko w C4 Avant... tak teraz stwierdzam, że B4 również. Może na starość zmądrzeje i do Coupe też wsadzę. :mrgreen:
Wyglądało by to tak, jak by wziąć S2 Avanta i założyć mu lampy USA, jak dla mnie NO WAY. <ok>
Maja na to wpływ też inne detale duo, może nie aż tak znaczny ale mają i całość może wyglądać lepiej lub gorzej, mnie jak dotąd widziane avanty US za bardzo nie przyciągały. <ok>duo pisze:Skoro kilka innych Avantów stąd z lampami USA i zderzakiem Compi wygląda fajnie, to czemu ten miałby wyglądać inaczej?
mikoPKK99 pisze:Zrób blachę USA z czcionka niemiecką.
Blacha będzie jak u eSPe, czyli chyba czcionka zbliżona jak najbardziej do PL.!StaSiu pisze:Z Polską czcionką! Robią jakieś wymyślane czcionki, a potem plączą że policja dowody zabiera.
Dziś byłem w WK, jutro zaniosę papierek z danymi i nie ma żadnego problemu - tym bardziej że mam tam znajomego.Niki20 pisze:Pięknie teraz tył wygląda. Ori tablice też sobie dorób w razie "W".

Dzięki Wszystkim za opinię i ciesze się że się podoba. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:idea: P.S. mam do kupienia blendę pod USA w dobrej kasie, warto to brać. :?:
Jak będę miał tablicę i złożę środek na tyle, żeby autem dało się wyjechać dalej niż za podwórko to może zrobię jakaś mini sesje, ostatnią na wypracowanych już Borbetach.

Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:05 przez sagem, łącznie zmieniany 2 razy.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mnie jak dotąd widziane Avanty US za bardzo nie przyciągały. <ok>

Tak ekstra, super, hipcio, pysznie..... i strać dowód przy pierwszej kontroli.mikoPKK99 pisze:Zrób blachę USA z czcionką niemiecką.
Taka jak moja na ori czcionce nie jest może legalna ale nie wali tak hardkorowo perwą i nie przyciąga miśków jak magnes.
Dobry wybór.sagem pisze:Blacha będzie jak u eSPe, czyli chyba czcionka zbliżona jak najbardziej do PL.
Wyobraź sobie że zapomniałem ją zdjąć i tomkom1 poleciał moim zrobić przegląd. Przeglądacz się nagadał co prawda a tomkom poświecił za moją głupotę oczami ale jak pan przeglądacz zobaczył ori blachę w bagaju to puścił.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:08 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli od B3 to szkoda kasy bo to sam plastik pod spodem po założeniu tablicy prawie go nie widać....sagem pisze: :idea: P.S. Mam do kupienia blendę pod USA w dobrej kasie, warto to brać :?:
Lepiej samemu sobie wystrugać na wzór tych co były w B4.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:10 przez Kunik, łącznie zmieniany 2 razy.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Fakju to masz za niedotrzymywanie słowa. <ok>eSPe pisze:Cytat:
Mnie jak dotąd widziane Avanty US za bardzo nie przyciągały. <ok>
.
Taki wybór z racji tego, że będę z tą blachą jeździł na co dzień, a że na co dzień nie jeżdżę prawie wcale, trudno, może się nie będę czepiać.eSPe pisze:sagem napisał/a:
Blacha będzie jak u eSPe, czyli chyba czcionka zbliżona jak najbardziej do PL.
Dobry wybór.

Znaczy to jest ori blenda pod lampy USA z A90.. ale chyba olewam temat jak mówisz, przecież prawie tego nie będzie widać...Kunik pisze:sagem napisał/a:
:idea: P.S. mam do kupienia blendę pod USA w dobrej kasie, warto to brać. :?:
Jeśli od B3 to szkoda kasy bo to sam plastik pod spodem po założeniu tablicy prawie go nie widać....
Lepiej samemu sobie wystrugać na wzór tych co były w B4
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:14 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niby nie widać ale coś tam jest. Fakt że 100x razy fajniej była zrobiona blenda z sedana.Kunik pisze:Jeśli od B3 to szkoda kasy bo to sam plastik pod spodem po założeniu tablicy prawie go nie widać....
Miałem taką. Od dydo przytuliłem i oddałem dalej. Niestety moja blacha w rozmiarze US nie mieściła się do niej. Nawet jak próbowałem wsadzać ją bez ramki.Kunik pisze:Lepiej samemu sobie wystrugać na wzór tych co były w B4
Ja bym brał ori i nie cudował jak masz ją w małej kasie.sagem pisze:Znaczy to jest ori blenda pod lampy USA z A90.
Jak masz wystruganą krótką klamkę będzie git. U mnie klamka psuje efekt. Ale jest szatański plan na nią.
słowa nie dawałem. :mrgreen:sagem pisze:Fakju to masz za niedotrzymywanie słowa. <ok>

Nie powinni.sagem pisze:Taki wybór z racji tego, że będę z tą blachą jeździł na co dzień, a że na co dzień nie jeżdżę prawie wcale, trudno, może się nie będę czepiać.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:16 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja sobie sam blendę wystrugałem i tablica USA wchodziła idealnie, z ramką też.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f7 ... c17e7.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f7 ... c17e7.html
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:18 przez Kunik, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ale ty strugałeś B3kową pełną a ja miałem dydową B4kową Avantową z miejscem na klamkę.
I jakoś ta co miałem nie mieściła blachy US. B3kowa ma chyba ciut cieńsze ścianki.
I jakoś ta co miałem nie mieściła blachy US. B3kowa ma chyba ciut cieńsze ścianki.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:19 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
Załóż blachę bez ramki i bez blendy, na taśmę dwustronną, dużo fajniej będzie wyglądać.
Sagem jak będziesz miał stracić dowód to i tak stracisz, jak nie za blachę to za cokolwiek innego, policjanci to nie średniowieczni zakuci rycerze. Mikołaj dobrze gada.
Sagem jak będziesz miał stracić dowód to i tak stracisz, jak nie za blachę to za cokolwiek innego, policjanci to nie średniowieczni zakuci rycerze. Mikołaj dobrze gada.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:20 przez Słonik, łącznie zmieniany 2 razy.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
I pognij ją przy pierwszej próbie zdejmowania (np jadąc na przegląd aby odzyskać utracony dowód).Słonik pisze:Załóż blachę bez ramki i bez blendy, na taśmę dwustronną.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:21 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
Wtrącę 3 grosze.
Zakładasz pięknego USA.
Zakładasz na stałe rejestrację dorobioną.
W niej w rogach wiercisz otworki i obsadzasz nitonakrętki - zasada podobna jak w klasycznym nicie jednak tutaj jest to nagwintowana wewnętrznie tulejka.
W ori legalnej rejestracji wiercisz 2 dziurki. Rejestrację od tylu podklejasz gąbką ok. 5 mm.
I masz święty spokój. Wozisz ją w bagażniku. jak Cię zatrzymają to się tłumaczysz że widocznie na myjni zdjęli lub że nawet ty zdjąłeś do mycia dokładnego auta i zapomniałeś założyć. Ten sposób pozwala zarzucić ori rejestracje na dłuższe trasy itp. gdzie ta duża rejestracja ma mniejsze znaczenie w wyglądzie, a pozwala czuć się bezpieczniej.
Zakładasz pięknego USA.
Zakładasz na stałe rejestrację dorobioną.
W niej w rogach wiercisz otworki i obsadzasz nitonakrętki - zasada podobna jak w klasycznym nicie jednak tutaj jest to nagwintowana wewnętrznie tulejka.
W ori legalnej rejestracji wiercisz 2 dziurki. Rejestrację od tylu podklejasz gąbką ok. 5 mm.
I masz święty spokój. Wozisz ją w bagażniku. jak Cię zatrzymają to się tłumaczysz że widocznie na myjni zdjęli lub że nawet ty zdjąłeś do mycia dokładnego auta i zapomniałeś założyć. Ten sposób pozwala zarzucić ori rejestracje na dłuższe trasy itp. gdzie ta duża rejestracja ma mniejsze znaczenie w wyglądzie, a pozwala czuć się bezpieczniej.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:26 przez tomkom1, łącznie zmieniany 1 raz.