[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Dzięki dzięki
jasiu sam działaj i pokazuj jak chodzi.
Tłumik przyspawany, przy okazji wymieniłem gumy trzymające wydech oraz złączkę elastyczną po incydencie w grabinie, bo tamta się naderwała.
Co do dźwięku, powiem tak, szkoda że nie mam czym tego nagrać bo sam jestem pozytywnie zaskoczony, na majówce coś pewnie się załapie z ręki Didzeja.
Jak na jeden przelotowy tłumik uważam że jest cicho. Do 3tyśięcy obrotów jest ładny, basowy pomruk ( nie mylić z efektem tłumików z tesco ), ale od 3500rpm jest dopiero naprawdę fajny ryk pomieszany z świstem turbo.
Słonik, jest troche głośniej niż u Ciebie
jasiu sam działaj i pokazuj jak chodzi.
Tłumik przyspawany, przy okazji wymieniłem gumy trzymające wydech oraz złączkę elastyczną po incydencie w grabinie, bo tamta się naderwała.
Co do dźwięku, powiem tak, szkoda że nie mam czym tego nagrać bo sam jestem pozytywnie zaskoczony, na majówce coś pewnie się załapie z ręki Didzeja.
Jak na jeden przelotowy tłumik uważam że jest cicho. Do 3tyśięcy obrotów jest ładny, basowy pomruk ( nie mylić z efektem tłumików z tesco ), ale od 3500rpm jest dopiero naprawdę fajny ryk pomieszany z świstem turbo.
Haaa, w końcu brałem lekcje u mistrzaSłonik pisze:O panie ale zes go odpolerowal ladnie.
Zakladaj i pokazuj jak wrum wrum'a
Słonik, jest troche głośniej niż u Ciebie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Silnik: 2.0 ABK
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Hahah, w tej dziedzinie to łysy się specjalizuje. :mrgreen: :mrgreen:deejay.ftb pisze:a wykrzeszesz wreszcie z niego jakieś marchewy? jeśli nie to zapomnij :mrgreen:sagem pisze:na majówce coś pewnie się załapie z ręki Didzeja.
Tak mi się nudziło dziś trochę, wiec po dwóch tygodniach stania ją przeczyściłem i pstryknąłem foto
, , ,
Pozdrawiam :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, 19:19 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kurde no na prawdę 2 tygodnie stała i lekko przetarłem.Słonik pisze:Fajny avant. :mrgreen:
"przeczyściłem" wpadłeś kolego przez tą butelkę na ostatnim foto, a podobno to ja ciągle woskuje i poleruje <lol>
Nie lubię mówić o rzeczach nie dokonanych, to zależy od pracy ale albo pod koniec przyszłego tygodnia albo na początku kolejnego. Jeszcze dobrze się nie zdecydowałem ale chyba będą pełne tarcze (nie nacinane/nawiercane) firmy TRW o rozmiarze 276x25 mm oraz klocki TRW pod tarcze, łysy mówił że będzie w stanie załatwić po fajnym rabacie. Zastanawiam się jeszcze bo obecny zestaw czyli Mikoda GT i klocki TRW to jakaś totalna porażka, 12 tysięcy kilometrów i klocki hamulcowe mają zaledwie po 3 mm, a na dodatek okropnie pylą. Tłumaczę to sobie tym że tarcze są nawiercane i nacinane przez co tak szybko poleciały, mam nadzieję że na pełnej tarczy tak nie będzie.DeS pisze:Kiedy hamulce?
Chyba, że polecisz coś dobrego w "podobnej" cenie do owego zestawu, lepiej dołożyć parę złotych niż potem żałować wyboru.
A zaciski są już złożone na nowym smarze i gumkach, wszystko ładnie chodzi, pryśnięte w błękit. Dzięki jasiu.
Hehe, dzięki Niki20 ale do wyglądu Twojej lalki to mnie jeszcze czeka wiele drogi i zakrętów.Niki20 pisze:sagem, świetnie auto wygląda :!: Bardzo fajnie pasują zespolaki do tego zderzaka. :-o
PS. Priorytetowa sprawa, wie ktoś i może podać namiar na jakiś sklep internetowy gdzie dorobią mi przewody paliwowe, jeden może być ze zwykłymi końcówkami, drugi zaś (zasilenie) koniecznie z nakrętką na końcu co by można było ją przykręcić do listwy paliwowej. Niestety nawet w Etce nie ma jaka to jest nakrętka, jest tylko przewód zasilenie/powrót, wiem tyle że jest na klucz 17 :!:
Pozdro bracia i bracia :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, 19:27 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.