[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Nie cała.sagem pisze:do tego już w sklejce jak cała reszta,
Został ci obleśny jasiek w kropki. :mrgreen:
A taka kiera nie powinna pasować P&P z taśmą zamiast tej co masz z jaśkiem na aucie?
Przecież z B5 z początku produkcji są takie kiery i pasują do końcówek produkcji B4 które miały właśnie taki sam wieloklin i taśmę jak ta kiera co masz na aucie.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Wiem, wypijemy dobrą flachę ziaąą.Mabrothrax pisze:Kiere niedługo założysz.
Dzięki wujo1, no szkoda ale powiem Ci że jestem zadowolony bo na pewno nie jest to krok w tył.wujo1 pisze:Piękna skóra szkoda że przednie fotele nie są kubełkowe a boczki pod dechę 2 air bag.
eSpe, ja mam tą zaślepkę w drewnie na jaśka, od tego zestawu, tylko pisałem wcześniej, ona jest z wersji bez poduchy i pytałem Was bo nie wiem czy ja muszę kupić całą poduchę z tym dekorem bo jest ona nie rozbieralna, czy jednak mogę to wsadzić do siebie, ja próbowałem to wyjąc i nie idzie.eSPe pisze:Nie cała.sagem pisze:Do tego już w sklejce jak cała reszta,
Został ci obleśny jasiek w kropki. :mrgreen:
A taka kiera nie powinna pasować P&P z taśmą zamiast tej co masz z jaśkiem na aucie?
Przecież z B5 z początku produkcji są takie kiery i pasują do końcówek produkcji B4 które miały właśnie taki sam wieloklin i taśmę jak ta kiera co masz na aucie.
A kierownicę mam z roku 99, czyli na duży wieloklin, inny niż u nas w A80, do 97 roku kierownice szły z małym wieloklinie jak u nas.
Z R5, z V6 wskazywał by mi złe obroty.eSPe pisze:To z V6 czy NG?sagem pisze:Ale wreszcie mam wszystko co chciałem, czyli 260 na zegarze, brak ringów, idealny stan, AC/BC
Chętnie bym taki z V6 przytulił. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Heh właśnie dzisiaj się dogadałem z Mabro i mi ją wysłał. Ale dzięki za info.chmiel25 pisze:Samsung przejściówkę masz w serwisie za 42 PLN sam kupowałem do takiej samej kiery.
A o wycieraczce zapomniałem. Jak tera patrzę masz wsio jak ja brakuje ci zderzaka i lotki
Dekor z poduszki chyba da się zdjąć. mogę jutro Ci sprawdzić. Bo mi lezy w garazu:-)
Dekor jak możesz to sprawdź bo fajnie jak by go dało się zmienić to całość by już wyglądała okej.
Kurde muszę sobie notować komu co wiszę za te pomoce bo już niedługo nie spamiętam. :mrgreen:
Dzięki
P.S. Żeby już nie spamować to wkleję w tym poście, to co prawda to było 3 tyg. temu ale odebrałem wreszcie pomalowanie ładnie lusterka od lakiernika, bo po moim malowaniu sprayem, i zerwaniu naklejek był dramat. Tak to wygląda.
Tam ciut pasty jeszcze w rogu siedzi, nie mogłem jej wygrzebać. ;]
Poooozdro
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2013, 19:32 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No właśnie.sagem pisze:z V6 wskazywał by mi złe obroty
Trochę nie kleję tego co napisałeś.sagem pisze:eSpe, ja mam tą zaślepkę w drewnie na jaśka, od tego zestawu, tylko pisałem wcześniej, ona jest z wersji bez poduchy, i pytałem Was bo nie wiem czy ja musze kupić cała poduche z tym dekorem bo jest ona nie rozbieralna, czy jednak moge to wsadzić do siebie, ja próbowałem to wyjąc i nie idzie
Z tego co mi wiadomo to drewno na desce występowało w takiej wersji jak miałem w srebrnym w desce bez jaśka
czyli taki:
albo takie dekor na jaśku jak mam w czerwonym avancie czyli taki:
Ten pierwszy nie będzie pasował na deskę poliftową (2xairbag) bo ma inny kształt (zagięty) niż jasiek a o innych dekorach na deskę (chodzi o kształt oczywiście) to nie wiadomo mi (czy tam zaślepkach jak to nazwałeś).
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
eSPe, no fajnie że mi to czysto i wyraźnie zobrazowałeś. Czyli dupa blada, bo ja mam właśnie ten zagięty od dechy przedliftowej? a jak wiesz u mnie jest polift i proso idzie ten dekor.. eh no to muszę szukać dekora do dechy z jaśkiem, zobaczymy co tam chmiel jeszczy wymyśli. Albo najwyżej spróbuje go przerobić
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wg mnie nie ma czegoś takiego.sagem pisze:eh no to muszę szukać dekora do dechy z jaśkiem
Jest po prostu jasiek zakryty drewnem albo tymi kropeczkami.
Wątpię aby ktoś ryzykował że podczas wystrzału jaśka ten dekor który byłby mocowany na ślinę tudzież jakieś śrubeczki dupeczki zachowa się nieprzewidywalnie i w momencie ratowania życia przez jaśka fruwający dekor odetnie np głowę kierowcy.
To tak jak ktoś na kierownicy 4 ramiennej takiej jak ty masz czy tam na tej przed 94 ktoś dla bajery zamocował sobie taki znaczek OOOO chromowany (jak ma B3 na klapie).
Kolizja i wystrzał jaśka dla kierowcy skończyło się tak że połowę tego znaczka wyciągali mu z czaszki ale na szczęście typ przeżył ale parę szwów dodstał w gratisie.
Wg mnie nie da się zmienić dekoru (choć nigdy nie grzebałem przy tym).
Trzeba szukać całego jaśka.
- karolas123
- Forum Audi 80
eSPe, nie ma dekoru z jaśkiem, nie wystepowal taki, był dekor do deski 2 x airbag ale były to kropki z fornirem. Było to dość słabe bo łuszczyło sie i bylo to zastopione samymi kropkami z cabrio po pierwszym lifcie. Ale chłopaki, przeciesz jakśki zmienia sie co 10 lat i tak nie wybuchnie wiec no stres.
Samsung masz deche do zmiany. Bo w końcy zacznie cię denerwować rożnica między deską a boczkami. Z tego co widzę decor nie bedzie pasował. Ale skoro masz decor z poduszką czyli najdroższą rzecz z deski poliftowej. Samą deske igle wyrwiesz za 200/250pln.
I zmieniaj bedzie zdecydowanie ładniej :mrgreen:
I zmieniaj bedzie zdecydowanie ładniej :mrgreen: