[Coupe B3 7A] 2.3 20v- Styczniowe Prace + nowe zdjęcia :)
Skrziwan. jednak są to autka 20 letnie i wydaje mi się że wypadało by wymienić tenolej, chyba że Twoja działa perfekt, bo u mnie na sporcie przy dużych obrotach jak zredukuje na 3 to coś szarpie i tak jak by dwa razy wbijała ten bieg, ale to tylko przy takim szarżowaniu :mrgreen: "brems licht"również mi się świeci:-p maskę chyba kupie bo mnie tu skarcą wszyscy za to.. powodzenia w użytkowaniu tego potwora
Ja nie narzekam na działanie skrzyni:) zmienia biegi perfekcyjnie, nie ma problemów z redukcją przy sporcie i przy kickdownie. Zrób sobie przegląd skrzyni bo jak się posypie będzie problem:) u mnie poprzedni właściciel musiał wymienić sterownik skrzyni bo był problem z redukcjami, u Ciebie może być to samo.
Moim zdaniem olej w skrzyni trzeba wymieniac okresowo.Kazdy producent podaje inne wartosci dla danej skrzyni.Mniej wiecej od 30-100 tys km.Zaniebdanie systematycznych wymian oleju będzie nas kosztowalo drogim ojjj drogim remontem skrzyni biegów.Najlepiej zrobić to samemu albo oddac do serwisu automatow którzy moja to zrobic statycznie lub dynamicznie i przy okazji mogą przepłukac skrzynie.Kolego jeśli masz różowy kolor oleju to może to także świadczyc o przedostawaniu sie płynu chlodzącego do skrzyni co w konsekwencji może prowadzic do jej remontu.
Ostatnio Audi otrzymało sporo nowych gratow:
-amortyzatory przod/tyl
-nowa belka tyl
- drazek panharda
-wszystkie silentblocki zawieszenia
-oslona przegubu
-nowa gumowa rura kolektra dolotowego
-olej
-filtr powietrza
-filtr oleju
-wyprostowane i wywazone wszystkie kola
-ustawiona geometria zawieszenia
-swiezy olej wspomagania
Znalazlem tez foty z sesji jesiennej wiec wrzuce w wolnej chwili:)
-amortyzatory przod/tyl
-nowa belka tyl
- drazek panharda
-wszystkie silentblocki zawieszenia
-oslona przegubu
-nowa gumowa rura kolektra dolotowego
-olej
-filtr powietrza
-filtr oleju
-wyprostowane i wywazone wszystkie kola
-ustawiona geometria zawieszenia
-swiezy olej wspomagania
Znalazlem tez foty z sesji jesiennej wiec wrzuce w wolnej chwili:)
http://imageshack.us/photo/my-images/546/dsc8014.jpg/ wtf :?: pierwsze widze coś takiego