[Coupe B3 7A] 2.3 20v- Styczniowe Prace + nowe zdjęcia :)
[Coupe B3 7A] 2.3 20v- Styczniowe Prace + nowe zdjęcia :)
Witam wszystkich:)
Chciałem przedstawić moją perełkę: Audi 90 B3 Coupe z 1990 roku. Samochód kupiony po długich poszukiwaniach... W końcu się udało. Generalnie jestem zadowolony, chcę zmienić trochę rzeczy, a wszystko ma być utrzymane tak, by samochód jak najbardziej przypominał serię...
2.3L 20v 170km
Zasadniczo w samochodzie działa wszystko, samochód bardzo zadbany itd ale oczywiście zawsze jest coś do zrobienia:
-Nie działa sprężarka klimy
-Czasem nie nalicza kilometrów
-Czasem nie działa wskaźnik temperatury silnika
Chciałbym też wymienić felgi na 16 koniecznie srebrne...
Jakieś sugestie ad samochodu?
zrobione:
-Wymieniona przednia szyba- ktoś miły mi rozbił na parkingu
-usunięty immobilizer za pomocą użytkownika Trepek- wielkie dzięki!
-wymieniona rura kolektora dolotowego na SMICO- stara sparciała i łapało lewe powietrze.
-poprawione mocowania zderzaków i wyeliminowane całe dzwonienie spowodowane poluzowanymi elementami
-kompletna regeneracja tylnych zacisków hamulcowych
-wymieniony przełącznik zespolony świateł i kierunkowskazów:)
Zdjęcia z sesji jesiennej:
zrobione w styczniu 2013:
--amortyzatory przod/tyl
-nowa belka tyl
- drazek panharda
-wszystkie silentblocki zawieszenia
-oslona przegubu
-nowa gumowa rura kolektra dolotowego
-olej
-filtr powietrza
-filtr oleju
-wyprostowane i wywazone wszystkie kola
-ustawiona geometria zawieszenia
-swiezy olej wspomagania
Chciałem przedstawić moją perełkę: Audi 90 B3 Coupe z 1990 roku. Samochód kupiony po długich poszukiwaniach... W końcu się udało. Generalnie jestem zadowolony, chcę zmienić trochę rzeczy, a wszystko ma być utrzymane tak, by samochód jak najbardziej przypominał serię...
2.3L 20v 170km
Zasadniczo w samochodzie działa wszystko, samochód bardzo zadbany itd ale oczywiście zawsze jest coś do zrobienia:
-Nie działa sprężarka klimy
-Czasem nie nalicza kilometrów
-Czasem nie działa wskaźnik temperatury silnika
Chciałbym też wymienić felgi na 16 koniecznie srebrne...
Jakieś sugestie ad samochodu?
zrobione:
-Wymieniona przednia szyba- ktoś miły mi rozbił na parkingu
-usunięty immobilizer za pomocą użytkownika Trepek- wielkie dzięki!
-wymieniona rura kolektora dolotowego na SMICO- stara sparciała i łapało lewe powietrze.
-poprawione mocowania zderzaków i wyeliminowane całe dzwonienie spowodowane poluzowanymi elementami
-kompletna regeneracja tylnych zacisków hamulcowych
-wymieniony przełącznik zespolony świateł i kierunkowskazów:)
Zdjęcia z sesji jesiennej:
zrobione w styczniu 2013:
--amortyzatory przod/tyl
-nowa belka tyl
- drazek panharda
-wszystkie silentblocki zawieszenia
-oslona przegubu
-nowa gumowa rura kolektra dolotowego
-olej
-filtr powietrza
-filtr oleju
-wyprostowane i wywazone wszystkie kola
-ustawiona geometria zawieszenia
-swiezy olej wspomagania
Ostatnio zmieniony 27 sty 2013, 13:39 przez Skrziwan, łącznie zmieniany 5 razy.
Witamy w gronie Coupe-ciarzy <ok> .
Autko z otomoto lub za allegro jak dobrze pamietam.Szkoda że nie quattro,ale i tak dobrze bo 5 cylindrów :mrgreen: .
Z wypasu masz podobnie co u mnie i u Ivo .
Pogratulować
Czekałem na to aż ktoś ja przedstawi w klubie.
Graty do niej jak chcesz to na PW zgłoś się.
Autko z otomoto lub za allegro jak dobrze pamietam.Szkoda że nie quattro,ale i tak dobrze bo 5 cylindrów :mrgreen: .
Z wypasu masz podobnie co u mnie i u Ivo .
Pogratulować
Czekałem na to aż ktoś ja przedstawi w klubie.
Graty do niej jak chcesz to na PW zgłoś się.
Dzięki:)
Co do manula i automatu... na początku nie byłem przekonany, teraz nie jest to problem. Na normalnym trybie jeździ jak normalny samochód, kickdown działa dobrze... po włączeniu trybu sport- zapierdala. Fakt faktem więcej frajdy było by z manualem... Jakie są w ogóle koszty przekładki?
luk448, postaram się zrobić całą fotę kokpitu z tapiecerką itd. Kredens nie wygląda tak źle, choć mogło by go nie być...
LU CASH, auta nie kupiłem z allegro, ale znajomego znajomego, który raz chyba je wystawił, potem ja je kupiłem. heh... no szkoda, że nie quatro... ale daje radę
Spetsnaz, fele będę pewnie sprzedawał... więc śmiało
Co do manula i automatu... na początku nie byłem przekonany, teraz nie jest to problem. Na normalnym trybie jeździ jak normalny samochód, kickdown działa dobrze... po włączeniu trybu sport- zapierdala. Fakt faktem więcej frajdy było by z manualem... Jakie są w ogóle koszty przekładki?
luk448, postaram się zrobić całą fotę kokpitu z tapiecerką itd. Kredens nie wygląda tak źle, choć mogło by go nie być...
LU CASH, auta nie kupiłem z allegro, ale znajomego znajomego, który raz chyba je wystawił, potem ja je kupiłem. heh... no szkoda, że nie quatro... ale daje radę
Spetsnaz, fele będę pewnie sprzedawał... więc śmiało
Skrziwan, fajnie wyposażona coupejka - takiego termometru to ja jeszcze nigdzie nie widziałem - to jest oryginał? Ogólnie drewno mi się nie nie podoba ale zawsze z czasem można je obkleić np folą carbonową O wiele bardziej by to do charakteru auta pasowało
Felgi fajne, tylko mogłyby być o rozmiar większe ale wszystko z czasem.
Ogólnie autko na duży plus. Czekam na jakieś mody
Felgi fajne, tylko mogłyby być o rozmiar większe ale wszystko z czasem.
Ogólnie autko na duży plus. Czekam na jakieś mody
Bastek, dzięki Modów jako takich nie będzie- zostawię go w serii:) Moim zdaniem pakowanie do takiego starego samochodu karbonowej maty mija się z celem...
W planach jeszcze poprawki kosmetyczne... polerowanie lakieru, drobne malowanie (lekko popękany lakier na listwach) i pranie tapicerki
300zx, dzięki
Planuję jedynie zmienić fele na jakieś ładne 16 i to wszystko z wizualnych
Foto silnika wrzucę niedługo:)
W planach jeszcze poprawki kosmetyczne... polerowanie lakieru, drobne malowanie (lekko popękany lakier na listwach) i pranie tapicerki
300zx, dzięki
Planuję jedynie zmienić fele na jakieś ładne 16 i to wszystko z wizualnych
Foto silnika wrzucę niedługo:)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK