Audi cabriolet 2,5TDI R5 by Audki
Silnik już na aucie pomału składam środek:) montaż foteli i inne duperela.
Silnik już prawie cały kompletny, tylko czas. Może w najbliższych tygodniach już się wy turlam na drogę aby poczuć wiatr we włosach, a dopieszczę sobie sezonem zimowym wszystko.
Także jak tylko będzie nadawać się do jazdy to podbije na spota.
Silnik już prawie cały kompletny, tylko czas. Może w najbliższych tygodniach już się wy turlam na drogę aby poczuć wiatr we włosach, a dopieszczę sobie sezonem zimowym wszystko.
Także jak tylko będzie nadawać się do jazdy to podbije na spota.
W sumie wcześniej tego nie stosowałem, ale założyłem właśnie ze względu na temperaturę w komorze, ciasno tam teraz będzie to żeby się tak nie nagrzewało wszystko dookoła a przede wszystkim kolektor ssący.brabus124 pisze:Bandaż robi robotę Ja u siebie też owinąłem kolektor i gorącą część turbo i zdaje to egzamin, nie promieniuje tak ciepło na kolektor ssącyaudki pisze:Turbawka w bandażu żeby jej zimno nie było.
To chyba ja mam za grube ręce z 1,9 to tak miejsca a miejsca ale ten heban już miejsca zajmujearwam pisze:audki, ty mowisz ze tu ciasno jest? Tutaj w tych autach pod maska wozi sie glownie powietrze
[ Dodano: 2014-07-05, 20:03 ]
Dziś na tapetę poszedł ukł. dolotowy, na razie przymiarka na sucho ale jakoś to wygląda pomału.
Oto parę fotiszów
[ Dodano: 2014-07-11, 14:59 ]
a tak już ze zderzakiem
[ Dodano: 2014-08-16, 16:50 ]
Po dłuższych poszukiwaniach trafiłem wreszcie to co chciałem ksekin kt 4
[ Dodano: 2014-08-23, 23:33 ]
Z nowości:
Układ dolotowy w kupie, układ chłodzenia poskładany, chłodnica już na swoim miejscu.
[ Dodano: 2014-08-29, 00:12 ]
Na razie walka trwa z ustawieniami, a w miedzy czasie wpadły koła na tapetę. Pierwsza przymiarka
[ Dodano: 2014-10-18, 18:38 ]
Ostatnio zmieniony 26 lis 2015, 11:32 przez audki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Dzieki wielkie:)
Wszystko pomału do przodu, niestety sezon przeleciał, nie wiadomo kiedy:( także na następny będzie na tip top:)
K16 na pokładzie jednak już zakupiona i czeka w kolejce K24. Tak na marginesie może ktoś ma wolne moce przerobowe i dałby rade ogarnąć mi flasze pod kolektor wylotowy i turbo K24??
Z nowości to miałem chwilkę wolną i pobawiłem się z dachem i wpadła impregnacja, teraz mucha nie siada:)
Wszystko pomału do przodu, niestety sezon przeleciał, nie wiadomo kiedy:( także na następny będzie na tip top:)
K16 na pokładzie jednak już zakupiona i czeka w kolejce K24. Tak na marginesie może ktoś ma wolne moce przerobowe i dałby rade ogarnąć mi flasze pod kolektor wylotowy i turbo K24??
Z nowości to miałem chwilkę wolną i pobawiłem się z dachem i wpadła impregnacja, teraz mucha nie siada:)
Za taka cena grzech było nie wziąć. Po za tym około 400 niutonasów wystarczy. A z babrania to muszę tylko flansze dorobić aby to przymocować. Tylko narazie czasu nie ma:)arwam pisze:Potencjal podobny do k16, moze nieco wiekszy. Nieszkoda ci babrac sie w czyms co ma bardzo podobny potencjal?
To juz chyba wolalbym zwykle gt20v przynajmniej max moment by hyl wiekszy, bo okolice 430-450Nm czyli podobnie jak w k24-7000 ale k24 z s2 nie bedzie tak gory zamulac.
Później jak kiedyś mówiłem pójdę dalej, ale to już trzeba więcej floty odłożyć.
audki, ale na ca 400Nm wystarczy Ci K16
jeśli chcesz cos mocniejszego, to pakuj conajmniej turbo z S2 jak ja czy Arekr.
to samo jest do osiągnięcia za pomocą K16 co i K24 z meśka.
a nie musisz kombinować nic przy flanszach itp.
mając wolne około 500zł wolałbym się rozejrzeć za K24-7000 i zmienić jej gorącą muszlę, albo roztoczyć jeszcze nieco gorącą muszlę w K16 i tym samym zwiększyć jej potencjał. dzięki temu spadnie ciśnienie w kolektrze wydechowym przed turbosprężarką.
lub odłożyć 1000zł i wsadzić GTB2260VK
jeśli chcesz cos mocniejszego, to pakuj conajmniej turbo z S2 jak ja czy Arekr.
to samo jest do osiągnięcia za pomocą K16 co i K24 z meśka.
a nie musisz kombinować nic przy flanszach itp.
mając wolne około 500zł wolałbym się rozejrzeć za K24-7000 i zmienić jej gorącą muszlę, albo roztoczyć jeszcze nieco gorącą muszlę w K16 i tym samym zwiększyć jej potencjał. dzięki temu spadnie ciśnienie w kolektrze wydechowym przed turbosprężarką.
lub odłożyć 1000zł i wsadzić GTB2260VK