Audi Cabriolet 2.6 V6
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
hmmm wydaje mi sie czy to jest ta sztuka cabrio w ktorej sa zalozone te lampy US o ktore tyle szumu ostatnio na jednym temacie? ;>
ja mam 15 na zimowkach ori alufelgi 195/65 bodaj na 6,5 calowych felgach, wszystko pasi wiec tak doradzam ;]
bede obserwowal temat bo poruszyliscie temat ktory mnie bardzo nurtuje... mianowicie naprawa elektromagnetycznego zamka klapy bagaznika dachu, gdyby wam sie udalo to piszcie tu bo to bardzo wazna sprawa, nikt w mojej okolicy niechce mi sie tego podjac... no i czekam na zdjecia o i jezeli tak jak mowielm to ten egzemplarz do ktorego zamontowaliscie us z sedana czy z a6c4 to jezeli mozna bylbym wdzieczny za fotke z rogu tylniego auta zeby zobaczyc profil przylegania tej lampy do zarysu linii klapy bagaznika...
ehh sie rozpisalem, no i milego uzytkowania cabrio ;]
ja mam 15 na zimowkach ori alufelgi 195/65 bodaj na 6,5 calowych felgach, wszystko pasi wiec tak doradzam ;]
bede obserwowal temat bo poruszyliscie temat ktory mnie bardzo nurtuje... mianowicie naprawa elektromagnetycznego zamka klapy bagaznika dachu, gdyby wam sie udalo to piszcie tu bo to bardzo wazna sprawa, nikt w mojej okolicy niechce mi sie tego podjac... no i czekam na zdjecia o i jezeli tak jak mowielm to ten egzemplarz do ktorego zamontowaliscie us z sedana czy z a6c4 to jezeli mozna bylbym wdzieczny za fotke z rogu tylniego auta zeby zobaczyc profil przylegania tej lampy do zarysu linii klapy bagaznika...
Kolczat wroc sie do tematu o lampach i przeczytaj 2 razy albo 10 razy ale ze zrozumieniem...
Pisalem ze lampy z C4, oraz ze byly wkladane, a nie zalozone i jezdzone...
Napisalem tez co trzeba by zrobic zeby pasowaly i ze nie trzeba specjalnie szukac takich lamp do odpowiedniego modelu... Poczytaj ziomie dokladnie prosze Cie a pozniej gadaj takie rzeczy...
Pisalem ze lampy z C4, oraz ze byly wkladane, a nie zalozone i jezdzone...
Napisalem tez co trzeba by zrobic zeby pasowaly i ze nie trzeba specjalnie szukac takich lamp do odpowiedniego modelu... Poczytaj ziomie dokladnie prosze Cie a pozniej gadaj takie rzeczy...
jak widać na zdjęciach jeszcze w moim temacie a jest tam tył auta lampy USA nie siedzą ....kolczat pisze:hmmm wydaje mi sie czy to jest ta sztuka cabrio w ktorej sa zalozone te lampy US o ktore tyle szumu ostatnio na jednym temacie? ;>
tak jak kolega Angel napisał przymierzaliśmy je i po małych modyfikacjach by podeszły 8-) widzę ta kwestia boli oj boli paru ludzi z forum <ok>
Czytam temat i serce się raduje jak widzę że już modernizacje wprowadzasz na in +
Co do zamka jakoś mi osobiście to nie przeszkadzało dach sciągniesz parę razy wciągu roku i bez problemu możesz to zrobić za pomocą zatrzasków przy zamkach
Obserwuję temat z zaciekaweniem no i czekam na sesje zdjęciową
Dzisiaj:
Śruby zabezpieczające: 120zł
Radioodtwarzacz Sony CDX-GT33U: 359zł
Fajnie komponuje się z czerwonym podświetleniem, drewnem i czernią.
Opon nie zdążyłem załatwić
Mam jeszcze kilka pytań:
- zauważyłem, że niekiedy wskaźnik temperatury płynu chłodzącego jest na zerze..
- jakie wartości powinny przedstawiać wskaźniki przy mieszku?
- antena prawdopodobnie jest uszkodzona, facet podpiął radio i niestety nie zareagowała. Jak sprawdzić czy to wina mechanizmu czy może kabla? (lub czegoś innego)
Śruby zabezpieczające: 120zł
Radioodtwarzacz Sony CDX-GT33U: 359zł
Fajnie komponuje się z czerwonym podświetleniem, drewnem i czernią.
Opon nie zdążyłem załatwić
Mam jeszcze kilka pytań:
- zauważyłem, że niekiedy wskaźnik temperatury płynu chłodzącego jest na zerze..
- jakie wartości powinny przedstawiać wskaźniki przy mieszku?
- antena prawdopodobnie jest uszkodzona, facet podpiął radio i niestety nie zareagowała. Jak sprawdzić czy to wina mechanizmu czy może kabla? (lub czegoś innego)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 23:00 przez quick, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskazniki temp plynu chlodniczego lubia szalec... ja u siebie w Coupe 2.8 V6 tez mialem taka przypadlosc...
Ogolnie w audi pokazuje rowno 90 `C i jest OKI, wychyla sie na grubosc wskazowki z malym + wtedy powinien sie zalaczyc wentylator.
Ladowanie aku to kazdy wie... 14.2 jest najbardziej optymalnym i pozadanym wskazaniem ladowania alternatora, dalej temp oliwy... No coz to jest 1 wskaznik tzw. serwisowy ktory pokazuje w jakim stanie mamy oliwe... Mialem 2.3 10V, 2.8 V6 teraz mam 4.2 V8 i jeszcze nigdy mi sie nie udalo dobic oliwy do 130`C a wszystkimi sprawdzalem V-Max, a eSka nawet po torze smignalem i tez bylo wszystko OK.przy 150`C mozesz pozegnac sie z panewkami na wale.. PAMIETAJ
Ostatni bardzo wazny wskaznik to cisnienie w BARACH...
Ogolnie robi to sie tak... trzymasz silnik na 2 tys obr. jezeli wskaznik pokazuje 2 bary... jest to ostateczna wartosc ktora mowi nam ze silnik jest jeszcze OKI, wszystkie wyzsze wartosci wskazuja ze silnik jest w bardzo dobrym stanie... miedzy 4-5 barow... silnik lalunia <ok>
Mam nadzieje ze troche pomoglem..
pozdrawiam
Ogolnie w audi pokazuje rowno 90 `C i jest OKI, wychyla sie na grubosc wskazowki z malym + wtedy powinien sie zalaczyc wentylator.
Ladowanie aku to kazdy wie... 14.2 jest najbardziej optymalnym i pozadanym wskazaniem ladowania alternatora, dalej temp oliwy... No coz to jest 1 wskaznik tzw. serwisowy ktory pokazuje w jakim stanie mamy oliwe... Mialem 2.3 10V, 2.8 V6 teraz mam 4.2 V8 i jeszcze nigdy mi sie nie udalo dobic oliwy do 130`C a wszystkimi sprawdzalem V-Max, a eSka nawet po torze smignalem i tez bylo wszystko OK.przy 150`C mozesz pozegnac sie z panewkami na wale.. PAMIETAJ
Ostatni bardzo wazny wskaznik to cisnienie w BARACH...
Ogolnie robi to sie tak... trzymasz silnik na 2 tys obr. jezeli wskaznik pokazuje 2 bary... jest to ostateczna wartosc ktora mowi nam ze silnik jest jeszcze OKI, wszystkie wyzsze wartosci wskazuja ze silnik jest w bardzo dobrym stanie... miedzy 4-5 barow... silnik lalunia <ok>
Mam nadzieje ze troche pomoglem..
pozdrawiam
więc tak już Ci piszę abyś nie wychodził z siebiequick pisze:Jeszcze jedno, jak się używa spryskiwaczy do przednich świateł?
-spryskiwacze nie są podłączone gdyż to jest zderzak od s2 i nie ma mechanizmów do sprysków
-co do temp owszem wskaźnik czasem wariuje ale auto było podłączane na VAG-u i trzyma temp jak sie patrzy bo też miałem wątpliowści więc nie masz co się bać , termostat przy 103 C sie otwiera .
- co do wskaźników do ciśnienie ten silnik trzyma bardzo dobre !
A jak sprzęt gra i głośniczki no i nie wątpie że czerwone sony pasuje do wnętrza
Sprzęt jeszcze nie był testowany bo póki co, bez anteny najlepiej łapie .. Radio Józef (serio) A jakoś gorzkie żale nie pasują do tej fury
Jakie żarówki są to światła stopu?
Szkoda, że spryskiwacze są na pokaz.. nie da rady wsadzić tam takiego sprzętu?
Aaaa, jeszcze jedno: o co chodzi z tym, że przy włączonym samochodzie jak złożę fotel pasażera to coś piszczy niemiłosiernie?
Aaaa, jeszcze jedno: o co chodzi z tym, że przy włączonym samochodzie jak złożę fotel pasażera to coś piszczy niemiłosiernie?
No ale mp3 jest więc pewnie graquick pisze:Sprzęt jeszcze nie był testowany bo póki co, bez anteny najlepiej łapie .. Radio Józef (serio) A jakoś gorzkie żale nie pasują do tej fury
To jest taki brzęczek od np nie dokońca domkniętych foteli , taki dodatek w cabrio