Rozstaw kół to teraz najmniejszy pikuś.. w gruncie rzeczy i tak będę polował na piasty od S2, ale podjąłem inną nieco decyzję co do skrzyni... doszły mnie słychy i jestem na 99% teraz pewny, że ta skrzynia AEL z V8 długo by nie pociągnęła... stąd całą skrzynię z osprzętem automata (pedały, wiązka, sterownik itp) wystawiam na sprzedaż za jakieś 800zl, jedynie puki co półosie zostawię sobie... A co trafi? no więc... ostatnio zweryfikowałem swoje błędne info bo myślałem, że skrzynie 01E są tylko w Quattro, ale jak się dowiedziałem są też FWD, więc wiadomo co będzie zakupione;)
Pozdrawiam i idę robić zdjęcia ATSów moich bo też idą na sprzedaż;) ktoś chętny? 16x9 ET25, chrom, z oponami i pierścieniami centrującymi;)
No więc przyszło mi kolejnych parę zabawek... u mnie to wiadomo jak wiatr zawieje z której strony tak się koncepcje zmieniają:P
Przyjechały fele: AZEV 17x8,5" ET 20 z hydrografiką
Wymagają trochę dopieszczenia rantów, no i jedna jest do spawania, ale będą z tego ludzie:D
Przyszły mi też soczewki, bo chce sobie wyrezać lampki dobre:
Tak więc będzie co robić po urlopie;)
A co najważniejsze przyjechała w końcu skrzynia 01E "DQS" 6biegowy manual FWD
Czekam jeszcze w dalszym ciągu na sanie pod silnik + będę musiał teraz dorezać mocowania pod skrzynie manual... tylko coś dalej po nich śladu nie ma, pomimo zapewnień tel, że "już" będą wysłane:/
No i zamówiłem na próbę dwumas z dociskiem od S4 V8 ale jeszcze ten na 10ciu śrubach, więc sam jestem ciekaw czy podpasuje:)
zaprawde zacne te azev'y :shock:
polowalem na takie 17" ale trafily sie azev e 9j16 wiec skorzystalem z okazji :mrgreen: :mrgreen:
zajebjaszcza opcja z hydrografika :mrgreen:
Maszu pisze:zaprawde zacne te azev'y :shock:
polowalem na takie 17" ale trafily sie azev e 9j16 wiec skorzystalem z okazji :mrgreen: :mrgreen:
zajebjaszcza opcja z hydrografika :mrgreen:
bardzo długo te AZEVY stały na allegro za nieduże pieniądze fajnie że trafiły na forum
Fajnie działasz ciekaw jestem jak to będzie rwać asflat
No to dzisiaj jeszcze do mnie co nieco trafiło kurierów, taki jakiś dzień dostaw mi się trafił:P
A oto parę fotek:
Zrobiłem przymiarkę tarcz 321x30 Mikoda GT
I już mały problem bo pomimo ET 20, fela oparła się o zacisk:/ czyli mimo wszystko wymagają dystansów od 5mm... coś czuję, że będzie trzeba poszerzyć nadkola:P
Przymierzyłem też z ciekawości pod stare 16" i jakbym nie patrzał to w życiu by nie było opcji, żeby weszły:
Tutaj małe porównanie do koła zapasowego z Twingo mojej kobiety:P
I na końcu sanie się znalazły:D hehe, konkretna robota!! Tutaj podziękowania dla kolegi Derbiaka <kufel>
Czyli po urlopowym wyjeździe biorę się ostro do pracy:D
Widziałem te fele na allegro, i sam miałem na nie chęć, tylko że już za dużo felg mam :mrgreen:
Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy prac nad audi <ok>