pewnie tak, że jedna szpilka jest "delikatnie" dłuższa i przykręcasz nią felgę razem z dystansemDenvi_ pisze:jak jest to rozwiązane skoro sie pokrywa?
Audi coupe by Vigo - V8 ABZ sezon 2016 :)
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Dobrze widziałem te fele na sprzedaż??Mabrothrax pisze:Mów mi tak jeszcze :lol: :lol:Denvi_ pisze:wydaje mi sie że nie jest to możliwe bo te otwory nie pokrywają sie w 100%.Niki20 pisze:pewnie tak, że jedna szpilka jest "delikatnie" dłuższa i przykręcasz nią felgę razem z dystansem
Obrazek
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Rozstaw kół to teraz najmniejszy pikuś.. w gruncie rzeczy i tak będę polował na piasty od S2, ale podjąłem inną nieco decyzję co do skrzyni... doszły mnie słychy i jestem na 99% teraz pewny, że ta skrzynia AEL z V8 długo by nie pociągnęła... stąd całą skrzynię z osprzętem automata (pedały, wiązka, sterownik itp) wystawiam na sprzedaż za jakieś 800zl, jedynie puki co półosie zostawię sobie... A co trafi? no więc... ostatnio zweryfikowałem swoje błędne info bo myślałem, że skrzynie 01E są tylko w Quattro, ale jak się dowiedziałem są też FWD, więc wiadomo co będzie zakupione;)
Pozdrawiam i idę robić zdjęcia ATSów moich bo też idą na sprzedaż;) ktoś chętny? 16x9 ET25, chrom, z oponami i pierścieniami centrującymi;)
Pozdrawiam i idę robić zdjęcia ATSów moich bo też idą na sprzedaż;) ktoś chętny? 16x9 ET25, chrom, z oponami i pierścieniami centrującymi;)
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No więc przyszło mi kolejnych parę zabawek... u mnie to wiadomo jak wiatr zawieje z której strony tak się koncepcje zmieniają:P
Przyjechały fele: AZEV 17x8,5" ET 20 z hydrografiką
Wymagają trochę dopieszczenia rantów, no i jedna jest do spawania, ale będą z tego ludzie:D
Przyszły mi też soczewki, bo chce sobie wyrezać lampki dobre:
Tak więc będzie co robić po urlopie;)
A co najważniejsze przyjechała w końcu skrzynia 01E "DQS" 6biegowy manual FWD
Czekam jeszcze w dalszym ciągu na sanie pod silnik + będę musiał teraz dorezać mocowania pod skrzynie manual... tylko coś dalej po nich śladu nie ma, pomimo zapewnień tel, że "już" będą wysłane:/
No i zamówiłem na próbę dwumas z dociskiem od S4 V8 ale jeszcze ten na 10ciu śrubach, więc sam jestem ciekaw czy podpasuje:)
Wszystko kwestia czasu:)
Pozdrawiam!!
Przyjechały fele: AZEV 17x8,5" ET 20 z hydrografiką
Wymagają trochę dopieszczenia rantów, no i jedna jest do spawania, ale będą z tego ludzie:D
Przyszły mi też soczewki, bo chce sobie wyrezać lampki dobre:
Tak więc będzie co robić po urlopie;)
A co najważniejsze przyjechała w końcu skrzynia 01E "DQS" 6biegowy manual FWD
Czekam jeszcze w dalszym ciągu na sanie pod silnik + będę musiał teraz dorezać mocowania pod skrzynie manual... tylko coś dalej po nich śladu nie ma, pomimo zapewnień tel, że "już" będą wysłane:/
No i zamówiłem na próbę dwumas z dociskiem od S4 V8 ale jeszcze ten na 10ciu śrubach, więc sam jestem ciekaw czy podpasuje:)
Wszystko kwestia czasu:)
Pozdrawiam!!
bardzo długo te AZEVY stały na allegro za nieduże pieniądze fajnie że trafiły na forumMaszu pisze:zaprawde zacne te azev'y :shock:
polowalem na takie 17" ale trafily sie azev e 9j16 wiec skorzystalem z okazji :mrgreen: :mrgreen:
zajebjaszcza opcja z hydrografika :mrgreen:
Fajnie działasz ciekaw jestem jak to będzie rwać asflat
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No to dzisiaj jeszcze do mnie co nieco trafiło kurierów, taki jakiś dzień dostaw mi się trafił:P
A oto parę fotek:
Zrobiłem przymiarkę tarcz 321x30 Mikoda GT
I już mały problem bo pomimo ET 20, fela oparła się o zacisk:/ czyli mimo wszystko wymagają dystansów od 5mm... coś czuję, że będzie trzeba poszerzyć nadkola:P
Przymierzyłem też z ciekawości pod stare 16" i jakbym nie patrzał to w życiu by nie było opcji, żeby weszły:
Tutaj małe porównanie do koła zapasowego z Twingo mojej kobiety:P
I na końcu sanie się znalazły:D hehe, konkretna robota!! Tutaj podziękowania dla kolegi Derbiaka <kufel>
Czyli po urlopowym wyjeździe biorę się ostro do pracy:D
PS polecam fajną stronę gdzie można policzyć sobie prędkości na danych rpm i biegu znając przełożenia skrzyni:
http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html
Pozdrawiam!
A oto parę fotek:
Zrobiłem przymiarkę tarcz 321x30 Mikoda GT
I już mały problem bo pomimo ET 20, fela oparła się o zacisk:/ czyli mimo wszystko wymagają dystansów od 5mm... coś czuję, że będzie trzeba poszerzyć nadkola:P
Przymierzyłem też z ciekawości pod stare 16" i jakbym nie patrzał to w życiu by nie było opcji, żeby weszły:
Tutaj małe porównanie do koła zapasowego z Twingo mojej kobiety:P
I na końcu sanie się znalazły:D hehe, konkretna robota!! Tutaj podziękowania dla kolegi Derbiaka <kufel>
Czyli po urlopowym wyjeździe biorę się ostro do pracy:D
PS polecam fajną stronę gdzie można policzyć sobie prędkości na danych rpm i biegu znając przełożenia skrzyni:
http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html
Pozdrawiam!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: