vigo1984sz pisze:że ta skrzynia AEL z V8 długo by nie pociągnęła... stąd całą skrzynię z osprzętem automata (pedały, wiązka, sterownik itp) wystawiam na sprzedaż za jakieś 800zl,
a słuchaj ta skrzynia ma symbol AEL czy to jest skrzynka od sinlika AEL?
jesli opcja nr 2 to ja poprosze o foto na arekwam@o2.pl
bo mam straszną ochotę włożyc automata wraz z elektroniką do Pucfika. i wtedy bym sie cieszył wygodą lewej stopy i wolną prawą dłonią... <ok>
vigo1984sz no przejrzalem troche Twoj temat....no i powiem Ci szacun dla Ciebie...pelna profeska,podziwiam takie podejscie do sprawy przejrzalem troche pokatnie...a powiedz do ABZta wsadziles skrzynie pod oske czy pod Q ??? Ale Coupetka super tez mi chodzi po glowie taki swap do b3 lub b2 ale koniecznie w budzie z Q
Skrzynia biegów pochodzi z silnika 7a i ma symbol dokładnie AEL... też zgłupiałem na początku:P co do skrzyni jaka obecnie będzie przymierzana jest to 01E symbol DQS pochodząca z A6 2.5 TDI FWD o długiiiich przełożeniach:)
No tak tysiaka trzeba liczyć za samą skrzynię, plus oczywiście osprzęt bo z tego co wiem np wybierak z drążkami tylko i wyłącznie od 6cio biegowej z korpusem 01E i pewnie parę rzeczy takich typowych się znajdzie po drodze jeszcze;) Ja czekam teraz na dwumas i docisk z S4 V8 i sam jestem ciekaw czy to podejdzie... później się zastanowię jaką tarczę do tego zastosować...
Hehe no tez dzieki,ja od zawsze chorowalem na a8...w sumie esa bylaby lepsza...ale na bude d2 zawsze chorowalem...no i mam ta swoja "chorobe" juz prawie 3 lata i mimo opinii innych ze zaraz ja sprzedam... jezdze jakos do tej pory...i jestem wciaz zadowolony
Ja miałem okazje przez tydzień pojeździć S8 kolegi... stąd moim marzeniem stało się V8 pod maską:D a ogółem buda D2 z tym całym wyposażeniem itp.. luksus jeszcze przez długie lata bezkonkurencyjny:D
Co do ewentualnego dorobienia półosiek to widziałem, że są firmy specjalistyczne w PL więc sądzę, że tutaj problemu nie będzie.
Przyszło mi dzisiaj z rana koło dwumasowe z dociskiem z S4 no i...
Kolejna kombinatoryka... mianowicie rozstaw identyczny jak w abz na śruby więc tu ok...
I teraz nie ok:/ Wieniec od rozrusznika jest takiej średnicy jak w TDi 2,7 lub 3,0 czyli jakby nie było większy od tego z ABZ... samo koło doszło na wałku od skrzyni idealnie, ale po założeniu docisku już nie dałem rady więcej docisnąć niż na zdjęciu poniżej, a z wysprzęglika wyleciał mi już chyba cały pozostały płyn.... więc jestem puk i co w kropce.
Myślałem czy nie zrobić takiego manewru, żeby dać do przetoczenia ten dwumas i pod niego zastosować ori koło od ABZ automat (na 034motorsport mają takie wkładki na ori koło, żeby założyć docisk), ale u nich to nie jest dwumas:/
Normalnie nie rozumiem, bo w tej skrzyni w tdi też występuje dwumas i zgłupiałem:/