Oj powiedz .Nie badź takivigo1984sz pisze:Nie ale puki co nie zdradzam jak to będzie zamontowane;)
Audi coupe by Vigo - V8 ABZ sezon 2016 :)
a słuchaj ta skrzynia ma symbol AEL czy to jest skrzynka od sinlika AEL?vigo1984sz pisze:że ta skrzynia AEL z V8 długo by nie pociągnęła... stąd całą skrzynię z osprzętem automata (pedały, wiązka, sterownik itp) wystawiam na sprzedaż za jakieś 800zl,
jesli opcja nr 2 to ja poprosze o foto na arekwam@o2.pl
bo mam straszną ochotę włożyc automata wraz z elektroniką do Pucfika. i wtedy bym sie cieszył wygodą lewej stopy i wolną prawą dłonią... <ok>
- robertas1.8
- Forum Audi 80
vigo1984sz no przejrzalem troche Twoj temat....no i powiem Ci szacun dla Ciebie...pelna profeska,podziwiam takie podejscie do sprawy przejrzalem troche pokatnie...a powiedz do ABZta wsadziles skrzynie pod oske czy pod Q ??? Ale Coupetka super tez mi chodzi po glowie taki swap do b3 lub b2 ale koniecznie w budzie z Q
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- robertas1.8
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No tak tysiaka trzeba liczyć za samą skrzynię, plus oczywiście osprzęt bo z tego co wiem np wybierak z drążkami tylko i wyłącznie od 6cio biegowej z korpusem 01E i pewnie parę rzeczy takich typowych się znajdzie po drodze jeszcze;) Ja czekam teraz na dwumas i docisk z S4 V8 i sam jestem ciekaw czy to podejdzie... później się zastanowię jaką tarczę do tego zastosować...
- robertas1.8
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Co do ewentualnego dorobienia półosiek to widziałem, że są firmy specjalistyczne w PL więc sądzę, że tutaj problemu nie będzie.
Przyszło mi dzisiaj z rana koło dwumasowe z dociskiem z S4 no i...
Kolejna kombinatoryka... mianowicie rozstaw identyczny jak w abz na śruby więc tu ok...
I teraz nie ok:/ Wieniec od rozrusznika jest takiej średnicy jak w TDi 2,7 lub 3,0 czyli jakby nie było większy od tego z ABZ... samo koło doszło na wałku od skrzyni idealnie, ale po założeniu docisku już nie dałem rady więcej docisnąć niż na zdjęciu poniżej, a z wysprzęglika wyleciał mi już chyba cały pozostały płyn.... więc jestem puk i co w kropce.
Myślałem czy nie zrobić takiego manewru, żeby dać do przetoczenia ten dwumas i pod niego zastosować ori koło od ABZ automat (na 034motorsport mają takie wkładki na ori koło, żeby założyć docisk), ale u nich to nie jest dwumas:/
Normalnie nie rozumiem, bo w tej skrzyni w tdi też występuje dwumas i zgłupiałem:/
Jakieś sugestie Panowie?:(
Przyszło mi dzisiaj z rana koło dwumasowe z dociskiem z S4 no i...
Kolejna kombinatoryka... mianowicie rozstaw identyczny jak w abz na śruby więc tu ok...
I teraz nie ok:/ Wieniec od rozrusznika jest takiej średnicy jak w TDi 2,7 lub 3,0 czyli jakby nie było większy od tego z ABZ... samo koło doszło na wałku od skrzyni idealnie, ale po założeniu docisku już nie dałem rady więcej docisnąć niż na zdjęciu poniżej, a z wysprzęglika wyleciał mi już chyba cały pozostały płyn.... więc jestem puk i co w kropce.
Myślałem czy nie zrobić takiego manewru, żeby dać do przetoczenia ten dwumas i pod niego zastosować ori koło od ABZ automat (na 034motorsport mają takie wkładki na ori koło, żeby założyć docisk), ale u nich to nie jest dwumas:/
Normalnie nie rozumiem, bo w tej skrzyni w tdi też występuje dwumas i zgłupiałem:/
Jakieś sugestie Panowie?:(
Brakuje ci przekładki dystansowej .
http://moto.allegro.pl/audi-a6-2-7-bitu ... 66383.html
Musi byc coś takiego i ma około 0,6/1 0mm grubości. Dlatego nie mogłeś spiąć skrzyni bardziej.
Każde nowe Audi /Vag ma coś takiego.
Pozdro.
http://moto.allegro.pl/audi-a6-2-7-bitu ... 66383.html
Musi byc coś takiego i ma około 0,6/1 0mm grubości. Dlatego nie mogłeś spiąć skrzyni bardziej.
Każde nowe Audi /Vag ma coś takiego.
Pozdro.