Boberro pisze:oj brakuje mi ogrzewanego garażu , chciałbym też podtuningować audio w tej chwili mam seryjne głośniki 4 sztuki, orientujecie się czy takie radio bo właśnie je okazyjnie nabyłem obsługuje zmieniarkę? Obrazek
Nie obsługuje, mam takie samo.
Typowa seria pod 2 głośniczki
jak pod dwa głośniki jak mam 4 w aucie oryginalne i auto wyjechało z 4 głośnikami i takim radiem teraz mam jakiegoś blaupunkta ale chciałbym na oryginalnym radiu zrobić coś ciekawszego :-|
Boberro pisze:oj brakuje mi ogrzewanego garażu , chciałbym też podtuningować audio w tej chwili mam seryjne głośniki 4 sztuki, orientujecie się czy takie radio bo właśnie je okazyjnie nabyłem obsługuje zmieniarkę? Obrazek
Nie obsługuje, mam takie samo.
Typowa seria pod 2 głośniczki
dokładnie jak chcesz podłączyć pod oryginalne radio np Audi wzmacniacz albo dwa 2 kanałowe wzmacniacze to musisz mieć radio z takim wyjściem z tyłu
a dodatkowo dokupić taką przejściówkę
i wszystko będzie pięknie śmigać.
Niektórzy robią jakieś przeróbki i dodają wyjście na wzmacniacz do radio ktore teoretycznie nie mają możliwości wyjścia na wzmacniacz ale to juz musiłałbys poczytac na ten temat i nie wiem czy gra bedzie warta świeczki
Szukaj delty cc - chłopaki typy Wysio czy Teeree czesto cos mają i czasem warto poczekać.
Viteknt pisze:Jedno pytanie co do wzornika , chcesz zrobic plyte w jednej częsci? Bo jeśli tak to zważ na to że trzeba to jeszcze włożyc a niestety bagażnik Cabrio za dużej wnęki nie ma
PS.
Mega zazdroszcze cieplego miejsca do grzebania ! <ok>
Płyta będzie dzielona ale na 99% cała by też weszła w moim przypadku - zrobię najpierw całą i przymierze przed odcięciem części na schowek i dam znać jeśli kogoś to interesuje.
quick pisze:Nie przeszkadza Wam brak wejścia na pamięć USB?
Korzystacie z przejściówek "Kaseta USB"?
Piotrek nie bardzo mi to przeszkadza bo mam również zmieniarke w bagażniku na 6 płyt i szczerze wole jakość dźwięku płyty cd (oryginalnej) niż najlepiej nagranej mp 3
zawsze mogę dopiąć zmieniarke od radia i podpiąć przejściówkę/ emulator cd na wyjściu aux i podpiąć dowolne źródło dźwięku.
Zamysł z delta CC jest taki aby wygląd wew. Pozostał jak najbardziej klasyczny .
Ogólnie to Atlas mi ostatnio telefonicznie podsunął nieźle pomysł i miał przesłać linka i nie mogę się go doczekać od prawie 2 tyg. :p - na razie niech to zostanie moja i jego tajemnica
Boberro pisze:I jak tam zimowe mody, wrzuciłeś koła na auto? Audio w bagażniku zbudowane ?
Eeee tam , schodzi się z tym wszystkim, na wszystko trzeba czekać, może za tydzień już bedziemy składać zawieszenie , ale Słonik musi oddać mi jeszcze mój nowy gwint .
Ogólnie środek juz poskładany, audio gra bardzo fajnie , zakupiłem jeszcze środki do odświeżenia mojej skóry wiec niebawem bede się za to brał.
Na ta chwile odebrałem zaciski z malowania a wczoraj z kolega je zregenerowaliśmy - moge powiedzieć ze sa jak nowe.
poglądowe foto
Plan jest żeby na koniec lutego auto było w 90% skończone.
[ Dodano: 2015-02-09, 15:13 ]
Mały update tematu - ... a , że życie nie lubi nudy wiec kolejne mody trafiają pod mój miękki dach :lol:
Teraz przyszła kolej na wskaźniki pokładowe i tak wielkie podziękowania dla kolegi judo za pomoc w temacie i za odpowiednie "zabawki" oraz wskazówki podłączenia .
trochę foto-klatek z przebiegu prac:
W sumie cała operacja przebiegła prawie bezboleśnie i jak widać wszystko działa poprawnie , kabelek spalania miałem pod kierownicą w czarnej kostce, cała modyfikacja przeprowadzona została w sposób odwracalny bez większej ingerencji w fabryczną instalację. Jedynie musiałem przerobić swoją manetkę pod przełączniki BC gdyż ta co przyszła była w stanie którego nie mogłem zaakceptować (wiec brakuje na dole napisu RESET).
Odebrałem również gwint od Słonia ale zdjęcia wkleję później , nie mam ich w tym telefonie
Z autem jestem na ostatniej prostej i w przyszłym tygodniu składamy całość do "kupy" i po 4 miesiącach stanie w końcu na kołach - juz nie mogę sie doczekać .
W miedzy czasie planuję jescze wisienkę na torcie ale o tym niebawem .... <urodziny> <lol>
idziesz ostro... gradki za robotę <ok>
widziałem części twojej układanki i byłem pod wielkim wrażeniem... :mrgreen:
a teraz jestem bardzo ciekawy jak wyjdzie całościowo twój projekt
Dzisiaj postanowiłem skończyć przygotowany przez Słonia gwint , dodatkowo odświeżyłem również zwrotnice.
Oba elementy zostały wypiaskowane następnie pomalowane epoksydem oraz jako warstwa kończąca lakier akrylowy czarny połysk (bedzie sie mniej brudził niż w macie).
Zwrotnice zostały złożone na nowych łożyskach FAG
W minionym tygodniu udało się w końcu zakupic coś czego szukałem dłuższy czas a mianowicie auto na dzień św. Walentego dostało to : - <ok> <mikolaj>
Przepraszam za jakość zdjęć ale w garażu jest takie oświetlenie jaki jest , aparat niestety też z telefonu a i fotograf marny.
Teraz Cabik bedzie wyglądać tak jak chciałem - muszę jeszcze tylko zakupic "jaśka" i wyrezać instalację nowej kierownicy - ale to mam juz opanowane.
Boberro pasuje dlatego długo szukałem i mało nie dałem . Rodzaj drzewa ten sam, odcień może pół tonu jaśniejszy niż na drzwiach ale taki sam jak na desce po stronie pasażera
Koru - to jest akurat kierownica z A4 b6 z 2004 ale pewnie w a8d3 mogły być podobne.
Monster_C4 pisze:Wow, fajny pomysł. Zdecydowanie lepsza od Nardi i, przede wszystkim, od tego paskudnego BBSa drewnianego, który - choć oryginał - to paskudny okrutnie
+1 <ok>
Nardi jest super ale do aut bez poduchy... Jak masz drewno i poduchę to ta nowa z A6 przebija wszystkie :mrgreen:
To świetna, klimatyczna kierownica i idealnie wpisuje się w klimat cabrio z lat 90-tych, auto wygląda na nowsze niż w rzeczywistości ale
nie kłuje nju dizajnem a przede wszystkim nie wygląda jak kiera dla cygana