<ok> <ok> gwint i piasty już masz do zmiany rozstawu ?Monster_C4 pisze:wysio, wiem, że w tym rzecz z zimowaniem kabioletów - dlatego " " na końcu zdania
[Audi Cabrio] Cabrio by- stawsz - new setup :)
Kolczat piasty kupiłem na olx - długo stały, tył to C4 jak u wszystkich przód przerabiany z audi bodajże V8 - ogólnie wszystko pasuje jak tra lala - offset minus 4mm tylko ale to dobrze.Kolczat pisze:dla informacji jest to artec L, napewno bedzie ladnie wygladalo
powiedz co sie dzialo z tym gwintem ktory kupiles na allegro? Boberro, mozesz zakupic od kolegi kita, napewno sprzeda taniej niz nowka a jak widac duzego brzebiegu nie zrobil na tym zawiasie
piasty orginaly od s2, czy zamowiles cobie u Tomkoma?
Gwint kupiłem za namowa Atlasa - choć to za duze słowo , Atlas podsunąl mi tylko licytacje a przez przypadek ją wygrałem. Gwint okazał się kompletnym śmieciem i nie mówię to o amorach że były wylane to byłby najmniejszy problem. Ktoś włożył wkłady do kolum i przyspawał te wkłady wiec trzeba było pociąć kolumny co powoduje, że muszę je robić od nowa - trudno jakieś straty muszą być przy tego typu projektach. Dobrze że spręzyny sa w dobrym stanie i halpery
Monster dzieki - bedzie gwint i będą piasty 5x112 - juz wszystko mam. Duzy problem tez oprócz piast to byłol skomplementowanie części do złożenia wszystkiego typu tarcze hamulcowe , dobre klocki - albo sa w tanim zamienniku albo w bardzo drogim brendzie - stanęło na zimmerman i ATE wiec chyba nie najgorzejMonster_C4 pisze:Tak patrzę, że na zimę najwięcej się dzieje właśnie w Cabrio tutaj na forum - ciekawe dlaczego
Pomysłu niestety żadnego na audio nie podrzucę, bo zupełnie nie mój temat Ale pochwalić prowadzone pracę mogę
Czyli ostatecznie gwint + 5x112? A jak zawiecha tył?
Pamiętaj że mam kit z przedu na sprzedaż prawie nówka i myślę ze w dobrym pieniążku - mam jeszcze sporo rzeczy do kupienia :p
Wysio różnica jest taka, że zamykacz nawiewu (przesuwne kółko) jest z prawej strony zamiast z lewej :pwysio pisze: Zima to czas kiedy auta stoją a pomysłowi właściciele modzą żeby latem czerpać przyjemność z jazdy , podłączyłeś wszystko ?? A konsola jeśli możesz napisać to czym się różni bo ja nie zwróciłem uwagi na jakieś różnice ?
Tak pospinałem wszystko i kostka którą Ci wysyłałem musi być koniecznie podpięta (jest fabrycznie koło sterownika AIRBAG) bo ona daje prąd i sygnał do uruchomienia głosników aktywnych i suba - ale dałem radę , jeszcze głowa pracuje
Ogólnie to dzieki koledze DEDHI wczoraj zakupiłem wzmacniacz Blaupunkt wiec bede mógł spokojnie uzbroić auto w wiązkę do nowego suba i składać auto
Dodatkowo myślę że skoro fotele mam na wierzchu to zrobie regenrację skóry - ale bede robił sam
Łukasz wszystko zgoda tylko ja mam Girlingi g60 i 2 tłoczkowe takie jak w s2 - na drugi sezon na pewno wpadną większe heble od porsche albo audi i juz 4 tłoczki i tarcza min 320 mmKolczat pisze:pomysl nad zmiana zaciskow hamulcowych, mi sie udalo kupic ciekawy kit z audi a4 b5 v6 jest tam wiekszy tloczek i hamowanie zdecydowanie sie poprawilo, chociaz jak juz kupiles klocki i tarcze to trudno
Ale dzięki za podpowiedź
Potwierdzam u mnie też są fabryczne 2 tloczkowe Girling G60 na pokładzie. Hamują bardzo dobrze i momentalnie wylewają kawę z kubka. :mrgreen: Mnie się marzy większy układ hamulcowy, ale tylko w połączeniu z mocniejszym silnikiem.stawsz pisze:... tylko ja mam Girlingi g60 i 2 tłoczkowe takie jak w s2 ...
- Monster_C4
- Forum Audi 80
Hej,
Święta, święta i po świętach ale czas nie został zmarnowany i trochę rzeczy zostało zrobionych, kable położone , konsola już poskręcana wiec radyjko siedzi pięknie na miejscu i cieszy oko
ale będąc w trakcie prac nad wiązka do nowej DeltyCC wpadłem na inny pomysł i przy pomocy kolegi Adama vel znanego szerzej jako DEDHI najciekawsze zostało zrobione z z tyłu.
w trakcie prac poprawiony został również tył i wpadły u-dimmension El comp 6 na dystensach z mdf-u , całość została również bardzo dokładnie wygłuszona.
Wnętrze skrzyni wygląda tak
Całość bedzie zabudowana , na razie stworzyłem tylko wzornik wg pomysłu Adama , z kartonu
W dniu dzisiejszym odwiedził mnie kolega Dedhi na małe spa mojego cabrio
i odsłuchy oraz regulacje całości, myślę, że efekt jak na prawie "seryjne" audio mocno dobry, głośnik kopie jak rasowa klacz a delta robi przyjemną scenę w środku , musiałem jeszcze trochę po wygłuszać/wytłumiać gdzie nie gdzie bo nie chce , żeby audi samo się rozkręcało .
Na koniec sory, że Was zanudzam swoimi wypocinami ale traktuję to jako formę swoistego pamiętnika
PS. DEDHI wielkie dzieki za pomoc merytoryczną nad tematem oraz za dzisiejsze popołudnie - mam u Ciebie wielki dług i możesz na mnie liczyć. Jeszcze raz DZIĘKI !!!!!
Święta, święta i po świętach ale czas nie został zmarnowany i trochę rzeczy zostało zrobionych, kable położone , konsola już poskręcana wiec radyjko siedzi pięknie na miejscu i cieszy oko
ale będąc w trakcie prac nad wiązka do nowej DeltyCC wpadłem na inny pomysł i przy pomocy kolegi Adama vel znanego szerzej jako DEDHI najciekawsze zostało zrobione z z tyłu.
w trakcie prac poprawiony został również tył i wpadły u-dimmension El comp 6 na dystensach z mdf-u , całość została również bardzo dokładnie wygłuszona.
Wnętrze skrzyni wygląda tak
Całość bedzie zabudowana , na razie stworzyłem tylko wzornik wg pomysłu Adama , z kartonu
W dniu dzisiejszym odwiedził mnie kolega Dedhi na małe spa mojego cabrio
i odsłuchy oraz regulacje całości, myślę, że efekt jak na prawie "seryjne" audio mocno dobry, głośnik kopie jak rasowa klacz a delta robi przyjemną scenę w środku , musiałem jeszcze trochę po wygłuszać/wytłumiać gdzie nie gdzie bo nie chce , żeby audi samo się rozkręcało .
Na koniec sory, że Was zanudzam swoimi wypocinami ale traktuję to jako formę swoistego pamiętnika
PS. DEDHI wielkie dzieki za pomoc merytoryczną nad tematem oraz za dzisiejsze popołudnie - mam u Ciebie wielki dług i możesz na mnie liczyć. Jeszcze raz DZIĘKI !!!!!
Masz bardzo zadbany egzemplarz a porządne pranie tapicerki odmłodziło caba, jest jak po wyjechaniu z fabryki, pachnie nowością <ok> Jeżeli chodzi o twoje audio, oparte na systemie delta... jestem bardzo zaskoczony jak to całościowo zagrało i to na seryjnym radiu. Efekt jest piorunujący <ok> Pozostaje jeszcze wykończenie i będzie robiło robotę... Rezanie w dobrym towarzystwie zawsze przynosi efekty... polecam się na przyszłość
- Monster_C4
- Forum Audi 80
Garaż jest ogrzewany, temperatura może ze 2 stopnie niższa niż w domu, na moje oko (a raczej skórę ) ok 19 -20 C .Monster_C4 pisze:Fiu fiu fiu, profesjonalna robota...
Garaż masz mocno dogrzewany, u mnie chyba z 2-3 stopnie są teraz. Wyschło ładnie w garażu?
Dziś juz wszystko ładnie wyschło i poskładałem dalej wnętrze tak że zostało juz tylko stołki założyć i bedzie finał.
Monster - do profesjonalizmu to jeszcze daleka droga ale jak na pierwszy raz na pewno nie jest najgorzej