<ok> <ok> gwint i piasty już masz do zmiany rozstawu ?Monster_C4 pisze:wysio, wiem, że w tym rzecz z zimowaniem kabioletów - dlatego "" na końcu zdania
[Audi Cabrio] Cabrio by- stawsz - new setup :)
Kolczat piasty kupiłem na olx - długo stały, tył to C4 jak u wszystkich przód przerabiany z audi bodajże V8 - ogólnie wszystko pasuje jak tra lala - offset minus 4mm tylko ale to dobrze.Kolczat pisze:dla informacji jest to artec L, napewno bedzie ladnie wygladalo
powiedz co sie dzialo z tym gwintem ktory kupiles na allegro? Boberro, mozesz zakupic od kolegi kita, napewno sprzeda taniej niz nowka a jak widac duzego brzebiegu nie zrobil na tym zawiasie
piasty orginaly od s2, czy zamowiles cobie u Tomkoma?
Gwint kupiłem za namowa Atlasa - choć to za duze słowo , Atlas podsunąl mi tylko licytacje a przez przypadek ją wygrałem. Gwint okazał się kompletnym śmieciem i nie mówię to o amorach że były wylane to byłby najmniejszy problem. Ktoś włożył wkłady do kolum i przyspawał te wkłady wiec trzeba było pociąć kolumny co powoduje, że muszę je robić od nowa - trudno jakieś straty muszą być przy tego typu projektach. Dobrze że spręzyny sa w dobrym stanie i halpery
Monster dzieki - bedzie gwint i będą piasty 5x112 - juz wszystko mam. Duzy problem tez oprócz piast to byłol skomplementowanie części do złożenia wszystkiego typu tarcze hamulcowe , dobre klocki - albo sa w tanim zamienniku albo w bardzo drogim brendzie - stanęło na zimmerman i ATE wiec chyba nie najgorzejMonster_C4 pisze:Tak patrzę, że na zimę najwięcej się dzieje właśnie w Cabrio tutaj na forum - ciekawe dlaczego![]()
Pomysłu niestety żadnego na audio nie podrzucę, bo zupełnie nie mój tematAle pochwalić prowadzone pracę mogę
Czyli ostatecznie gwint + 5x112? A jak zawiecha tył?
Pamiętaj że mam kit z przedu na sprzedaż prawie nówka i myślę ze w dobrym pieniążku - mam jeszcze sporo rzeczy do kupienia :p
Wysio różnica jest taka, że zamykacz nawiewu (przesuwne kółko) jest z prawej strony zamiast z lewej :pwysio pisze: Zima to czas kiedy auta stoją a pomysłowi właściciele modzą żeby latem czerpać przyjemność z jazdy , podłączyłeś wszystko ?? A konsola jeśli możesz napisać to czym się różni bo ja nie zwróciłem uwagi na jakieś różnice ?
Tak pospinałem wszystko i kostka którą Ci wysyłałem musi być koniecznie podpięta (jest fabrycznie koło sterownika AIRBAG) bo ona daje prąd i sygnał do uruchomienia głosników aktywnych i suba - ale dałem radę , jeszcze głowa pracuje

Ogólnie to dzieki koledze DEDHI wczoraj zakupiłem wzmacniacz Blaupunkt wiec bede mógł spokojnie uzbroić auto w wiązkę do nowego suba i składać auto
Dodatkowo myślę że skoro fotele mam na wierzchu to zrobie regenrację skóry - ale bede robił sam

Łukasz wszystko zgoda tylko ja mam Girlingi g60 i 2 tłoczkowe takie jak w s2 - na drugi sezon na pewno wpadną większe heble od porsche albo audi i juz 4 tłoczki i tarcza min 320 mmKolczat pisze:pomysl nad zmiana zaciskow hamulcowych, mi sie udalo kupic ciekawy kit z audi a4 b5 v6 jest tam wiekszy tloczek i hamowanie zdecydowanie sie poprawilo, chociaz jak juz kupiles klocki i tarcze to trudno
Ale dzięki za podpowiedź
Potwierdzam u mnie też są fabryczne 2 tloczkowe Girling G60 na pokładzie. Hamują bardzo dobrze i momentalnie wylewają kawę z kubka. :mrgreen: Mnie się marzy większy układ hamulcowy, ale tylko w połączeniu z mocniejszym silnikiem.stawsz pisze:... tylko ja mam Girlingi g60 i 2 tłoczkowe takie jak w s2 ...

- Monster_C4
- Forum Audi 80
Hej,
Święta, święta i po świętach ale czas nie został zmarnowany i trochę rzeczy zostało zrobionych, kable położone , konsola już poskręcana wiec radyjko siedzi pięknie na miejscu i cieszy oko
![Obrazek]()
![Obrazek]()
ale będąc w trakcie prac nad wiązka do nowej DeltyCC wpadłem na inny pomysł i przy pomocy kolegi Adama vel znanego szerzej jako DEDHI najciekawsze zostało zrobione z z tyłu.
![Obrazek]()
w trakcie prac poprawiony został również tył i wpadły u-dimmension El comp 6 na dystensach z mdf-u , całość została również bardzo dokładnie wygłuszona.
Wnętrze skrzyni wygląda tak
![Obrazek]()
Całość bedzie zabudowana , na razie stworzyłem tylko wzornik wg pomysłu Adama , z kartonu
![Obrazek]()
W dniu dzisiejszym odwiedził mnie kolega Dedhi na małe spa
mojego cabrio
![Obrazek]()
![Obrazek]()
i odsłuchy oraz regulacje całości, myślę, że efekt jak na prawie "seryjne" audio mocno dobry, głośnik kopie jak rasowa klacz a delta robi przyjemną scenę w środku , musiałem jeszcze trochę po wygłuszać/wytłumiać gdzie nie gdzie bo nie chce , żeby audi samo się rozkręcało
.
Na koniec sory, że Was zanudzam swoimi wypocinami ale traktuję to jako formę swoistego pamiętnika
PS. DEDHI wielkie dzieki za pomoc merytoryczną nad tematem oraz za dzisiejsze popołudnie - mam u Ciebie wielki dług i możesz na mnie liczyć. Jeszcze raz DZIĘKI !!!!!
Święta, święta i po świętach ale czas nie został zmarnowany i trochę rzeczy zostało zrobionych, kable położone , konsola już poskręcana wiec radyjko siedzi pięknie na miejscu i cieszy oko
ale będąc w trakcie prac nad wiązka do nowej DeltyCC wpadłem na inny pomysł i przy pomocy kolegi Adama vel znanego szerzej jako DEDHI najciekawsze zostało zrobione z z tyłu.
w trakcie prac poprawiony został również tył i wpadły u-dimmension El comp 6 na dystensach z mdf-u , całość została również bardzo dokładnie wygłuszona.
Wnętrze skrzyni wygląda tak
Całość bedzie zabudowana , na razie stworzyłem tylko wzornik wg pomysłu Adama , z kartonu
W dniu dzisiejszym odwiedził mnie kolega Dedhi na małe spa

i odsłuchy oraz regulacje całości, myślę, że efekt jak na prawie "seryjne" audio mocno dobry, głośnik kopie jak rasowa klacz a delta robi przyjemną scenę w środku , musiałem jeszcze trochę po wygłuszać/wytłumiać gdzie nie gdzie bo nie chce , żeby audi samo się rozkręcało

Na koniec sory, że Was zanudzam swoimi wypocinami ale traktuję to jako formę swoistego pamiętnika

PS. DEDHI wielkie dzieki za pomoc merytoryczną nad tematem oraz za dzisiejsze popołudnie - mam u Ciebie wielki dług i możesz na mnie liczyć. Jeszcze raz DZIĘKI !!!!!
Masz bardzo zadbany egzemplarz a porządne pranie tapicerki odmłodziło caba, jest jak po wyjechaniu z fabryki, pachnie nowością <ok> Jeżeli chodzi o twoje audio, oparte na systemie delta... jestem bardzo zaskoczony jak to całościowo zagrało i to na seryjnym radiu. Efekt jest piorunujący <ok> Pozostaje jeszcze wykończenie i będzie robiło robotę... Rezanie w dobrym towarzystwie zawsze przynosi efekty... polecam się na przyszłość 

- Monster_C4
- Forum Audi 80
Garaż jest ogrzewany, temperatura może ze 2 stopnie niższa niż w domu, na moje oko (a raczej skóręMonster_C4 pisze:Fiu fiu fiu, profesjonalna robota...
Garaż masz mocno dogrzewany, u mnie chyba z 2-3 stopnie są teraz. Wyschło ładnie w garażu?

Dziś juz wszystko ładnie wyschło i poskładałem dalej wnętrze tak że zostało juz tylko stołki założyć i bedzie finał.
Monster - do profesjonalizmu to jeszcze daleka droga ale jak na pierwszy raz na pewno nie jest najgorzej