[Audi Coupe Q] czerwone coupe quattro od orsa_83
Musisz zrknąć w ETKĘ. Na pewno bak był inny między Avantem/Sedanem ale czy ma to wpływ na tłumiki, ich kształt i umiejscowienie, tego nie wiem.Megster pisze:Orientujecie się, czy do Avanta quattro jest taki sam wydech jak do sedana quattro?
Wracając do tematu. W aucie udało się doczyścić komorę silnika:
... i kupić masę gratów:
Na fotkach części z ASO, tj:

Bezsprzecznie największą zdobyczą ostatnich tygodni są jednak nowe łapy silnika. Specjalnie dodałem fotki z allegro/ebay'a ... jednym słowem promo:
Ostatnio zmieniony 19 cze 2018, 12:12 przez orsa_83, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak Jozeph32 napisał - zamienników brak, a robienie czegoś sztywniejszego, czytaj z poliuretanu, mija się z celem, bo ma być jak najbliżej fabryki.Dziki pisze:fajnie to będzie wszystko działaćale nowe oryginalne poduszki silnika chyba wolałbym zamiennik sztywny...
Dzięki.Jozeph32 pisze:W zamienniku nie dostępne tak samo oryginalne, gratuluję znalezieniapodziwiam dbałość o szczegóły oby tak dalej
Mały up w temacie, tj:

Fotki z prac i nowych gratów poniżej:
Ostatnio zmieniony 19 cze 2018, 12:13 przez orsa_83, łącznie zmieniany 1 raz.
Się okażePrzemek97 pisze:Grubo, tyle co pracy włożone to tylko pogratulować i podziwiaćPrawie że salonówka będzie po skończeniu

Dzięki za dobre słowo :!:
Dzięki serdeczne :!:h/k pisze:Trafiłem na to autko z innego tematu i ani trochę nie żałuję czasu spędzonego na śledzeniu tematu. Przyznam szczerze, że jestem pod mega wrażeniem i mega motywujące jest to, co robisz. Prawdziwa pasja!
Przy okazji mały up w temacie:
Silnik jest już u mnie, kosztowo wyszo dużo mniej niż zakładałem (chociaż to

Co zostało zrobione?

Dotarły też blachy maskujące i osłony kolektórów z cynkowania:
Kolektory odtłuszczpne i pryśnięte farbą wysokotemperaturową. Całość czeka na powrót gratów ze szkiełkowania/malowania proszkowego i będzie można składać.
Rownolegle zjeżdżają nowe fanty, tj:

Ostatnio zmieniony 19 cze 2018, 12:28 przez orsa_83, łącznie zmieniany 1 raz.
PWJozeph32 pisze:Ahhhhh ta dbałość o detaleW jakiej kwocie kupiłeś całe sprzęgło z dwumasem? Tak z ciekawości pytam
Jak skończę, a kiedyś to na pewno nastąpiwujo1 pisze:pięknie to będzie chodzić , jak skończysz to muszę wpaść oblukać na żywo

Byłbym zapomniał o kilku rzeczach, tj:

Dzięki wielkie z tego miejsca dla niezawodnego Jugo007 za pomoc.
[ Dodano: 2018-08-27, 01:04 ]
Mały up w temacie:
Układ kierowniczy również doczekał się odnowy, tj:

Wszystkie węże zostały przepłukane i czekają na włożenie silnika, do którego brakowało kilku gratów, tj:

Kilka fotek tego co opisane wyżej:
Podczas składania silnika wyszło kilka rzeczy nieplanowanych, np:

itp, itp

Filmik i fotki obrazujące obecny stan plus wybrane smarowidła dla V6stki:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin