nie wiem ile lezala wczesniej, wiem ze jak bylem na zbieznosci to porobilem spy foty, ale na telefonie sa a nie chce mi sie isc na drugiego kompa zeby je wrzucic

nic specjalnego z reszta bo auto wciaz na zimie stoi... natomiast ogladajac auto od spodu zauwazylem ze pierwsze co sie urwie to wydech przy kolektorze, pozniej drazek kierowniczy, jednak jak by byl jakis kamyk to jezeli go zdesio nie odrzuci to dostanie misa, ale czego sie nie robi dla lansu :mrgreen:
po pierwszych testach na gwincie bez zbieznosci, moge smialo powiedziec ze spodziewalem sie wiekszego betonu, jezdzilem jednym gwintem jak testowalem przed kupnem i bylo mega twardo, ten jest bardziej miekki, porownywalnie z H&R wkladami... co do samego obnizenia, na 195/65/15 na rownym parkingu kola tra o blotniki wiec w koncu czuc empirycznie ze gleba jest na aucie, wejdzie 205/40/17 kolo bedzie srednicowo mniejsze wiec bedzie mozna zejsc nizej, o ile et felgi pozowli, wszystko musze dograc przed ogolnopolskim, chociaz coraz wiecej rzeczy mi sie wali przed wyjazdem bo znowu zacisk mi pociekl, ale to sie bedzie dolewac plynu bo mega wycieku nie ma, pare kropel na godzine trzymania recznego w gorze