Tylko wtedy to ma sens :mrgreen:Oofol pisze:Panowie, jeśli mówicie o montażu głośników "20 w bagażniku to nie ma sensu innych jak nisko tonowych. Te oryginalne klapki będą do tego jednak za cienkie i za słabe. Trzeba by było dorobić sobie takie z MDF;u. Zagadnijcie o to Doc'a bo z tego co z nim rozmawiałem ot ma plan właśnie z jednego z tych schowków zrobić skrzynkę basową.
Co do głośników w przednich drzwiach to jest to podstawa do dobrego audio w aucie, oczywiście chodzi mi o zestaw głośników "17 + odseparowane tweetery. Ja mam takie boczki zamontowane (jako pierwszy na naszym zacnym forum je zamontowałem ) i
Audio b4 avant
-
- Forum Audi 80
To co Doc opisuje w swoim topiku dla mnie to za drogi interes, dać za taschki 200 zeta do zdecydowanie za dużo. Zaglądnąłem w tylne drzwi i z powodzeniem można zamontować głośniki bez taschek. Jest tam dosyć miejsca na spory głośnik tylko trzeba dobrze wygłuszyć drzwi i tak zrobię, porobię zdjęcia i wam zaprezentuje za jakiś czas a te 200 zeta można dołożyć do lepszych głośników.
-
- Forum Audi 80
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Damian1406, Aha to chyba że tak
Oofol, dobra miejscówka na montaż tweetera
[ Dodano: 2007-04-18, 15:44 ]
Oofol, dobra miejscówka na montaż tweetera
[ Dodano: 2007-04-18, 15:44 ]
ale nie pisałes też nic że sam sobie zrobisz taszkiDamian1406 pisze:aglądnąłem w tylne drzwi i z powodzeniem można zamontować głośniki bez taschek. Jest tam dosyć miejsca na spory głośnik tylko trzeba dobrze wygłuszyć drzwi i tak zrobię
-
- Forum Audi 80
Fajne masz radyjko Oofol. No i te sopraniki, zajefejnie to wygląda chyba też sobie takie trzasnę. Musi fajnie cykać, no i miejsce faktycznie idealne.Oofol pisze:Naturalnie że mam Tweetery! są zamontowane na boczkach - w rogach. To cały zestaw Blaupunkt THc 172 - 2 midbasy+2 tweeteryAUDI_A6 pisze:Oofol, Masz zamontowane tylko midbasy w drzwiach a jakieś wysokotowarowe masz? albo 10tki w desce?
[fotki ze starymi maskownicami - teraz są zwykłe czarne]
No i audiczkę masz wypucowaną jak trzeba.