Audio w coupe
Audio w coupe
Witam : Koledzy czy ktoś się orientuje, czy w fabrycznym nagłośnieniu w coupe jest pomiędzy głośnikiem niskotonowym a wysoko jakaś zwrotnica rozdzielającą sygnał , czy może to jest podłączone jakoś równolegle i głośnik wysoko- tonowy ma w sobie jakiś kondensator ucinający pasmo .
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 00:16 przez bumier1, łącznie zmieniany 1 raz.
No wiesz u siebie mam jakiś denny zestaw Noki , ja do auta montuje całość Infinity uważam ze jest to dużo leprze niż bose. A standardowy zestaw odseparowana 13 cm i 10 w kokpicie nie da wrażeń ze słuchania muzyki . Teraz dlaczego pytałem o to czy jest zwrotnica . ponieważ chciał bym przełożyć te głośniczki do siostry do auta ! dla niej z pewnością by wystarczyło
rozumiem ze masz 10cm w kokpicie i zestaw z tweeterem z tylu (swoja droga dosc dziwne rozwiazanie), czyli tak jak w wiekszosci 80. ja u siebie rozbieralem i nie widzialem tam zadnej zwrotnicy wiec bedzie tweeterek z kondensatorkiem.
co do tego co mowisz o Infinity, nie spodziewaj sie cudow jesli zmontujesz to tak jak bylo, a czy lepiej gra od bose to tez bym polemizowal, slyszalem w a6 (i to sam przod) i naprawde jak na 13cm+tweeter jest rewelacja. ale wracajac do montowania Infinity to powinienes wszystko ladnie wygluszyc, glosniki osadzic na panelach i zmienic kable, w innym przypadku nie bedzie wiekszej roznicy miedzy tym co masz teraz na nokii...
co do tego co mowisz o Infinity, nie spodziewaj sie cudow jesli zmontujesz to tak jak bylo, a czy lepiej gra od bose to tez bym polemizowal, slyszalem w a6 (i to sam przod) i naprawde jak na 13cm+tweeter jest rewelacja. ale wracajac do montowania Infinity to powinienes wszystko ladnie wygluszyc, glosniki osadzic na panelach i zmienic kable, w innym przypadku nie bedzie wiekszej roznicy miedzy tym co masz teraz na nokii...
kazdy b5 tak ma? robilem kilka takich ale albo nie pamietam ze cos tam jeszcze bylo, albo zwyczajnie nie bylo zadnych glosnikow i dlatego nie widzialem tam nic pytam oczywiscie z ciekawosci bo nie pamietam, i nie twierdze ze nie masz racjiDoc pisze:Passat B5. Tweeter tylko kondensator, ale midwoofer cewka ferytowa + kondensator elektrolit. Wszystko to fabrycznie dla kazdego głosnika.koko666 pisze:jeszcze nie spotkalem sie zeby w jakims aucie fabrycznie byla zalozona zwortnica
To gwoli info
Że tak odsmaże kotleta. Pytanie dotyczy podłączenie tweeterów z tyłu ciągną się od nich biało czarne kabelki ale nie wiem do czego je podłączyć czy bezpośredno do radia czy siak??? Audio z tyłu wygląda tak iż w półce są JBL 6x9 do nich są pociągnięte nowe kable w boczkach z tyłu były jakiś blaupunkta ale nie podłączone i tweenery w ori miejscu są również nie podłączone. Na dzień dzisiejszy zależy mi na podłączeniu tych tweenerów. Hilfe <ok>